Kolloidal Yulaf Ezmesi Nedir ve Faydaları Nelerdir? 2021
  • 11 Şubat 2021
  • 2262

Kolloidal yulaf ezmesi, cilt sıhhati için bir hayli yararı sebebiyle popüler olan tabii bir üründür. Journal of Drugs in Dermatology‘de yayınlanan bir yazıya göre, yulaf ezmesi yatıştırıcı bir ajandır ve farmakolojik kullanımı nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından kabul görmüştür.

Aslında bu ürün, banyo tozlarından şampuanlara, tıraş kremlerine ve losyonlara kadar çeşitli formlarda halihazırda mevcuttur. Peki bu ürünün yararları nelerdir ve insanlar onu ekseriyetle nasıl kullanır?

Kolloidal yulaf ezmesi nedir?

Kolloidal yulaf ezmesi, yulaf taneleri (Avena sativa) nasihatilip ince bir toz haline getirilerek yapılır. Son zamanlarda kozmetik sektörü, bu ürünü şahsi sıhhat için, bilhassa cilt bakım ürünlerinde çok çeşitli yöntemlerde kullanmaktadır.

Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology‘de yayınlanan bir çalışma, kolloidal yulaf ezmesinin karmaşık bir kimyevi bileşime sahip olduğunu ve polisakkaritler, lipitler, proteinler, flavonoidler, vitaminler ve minerallerden oluştuğunu izah ediyor. Ek olarak, tüketiciler bu ürüne nemlendirme kalitesi ve ayrı olarak antienflamatuar ve antioksidan özellikleri hasebiyle alaka göstermekte.

Yulaf tozu Kolloidal yulaf ezmesinin dermatolojik kullanımı çok sayıda ilmi çalışma ile desteklenmiştir.

Kolloidal yulaf ezmesinin yararları

Yulafın besleyici bileşimi, tüketicilerine bilhassa cilt şartlarını rehabilitasyon ederken bir dizi yarar sağlar. Antienflamatuar ve nemlendirici özellikleri hasebiyle, hasarlı cildi onarmaya yardımcı olur ve aşağıdaki gibi bir takım rahatsızlıkları hafifletebilir:

  • Döküntüler
  • Lekeler
  • Kaşıntı ve egzama
  • Kuru cilt
  • Atopik dermatit
  • Yanıklar
  • Bebek bezi isiliği

Yulafta bulunan nemlendiriciler cildi pürüzsüzleştirir ve nemlendirir, bu da kaşıntı ve pullanma gibi semptomları hafifletmeye yardımcı olur. Tabii ki cilt meselelerine yardımcı olabilecek pek çok doğal ürün var fakat birçok kişi yulaf ezmesini seçenek ediyor zira tüm cilt tipleri için kullanılabilir.

Araştırmalar, kolloidal yulaf ezmesinin ileri derece kseroz semptomları ve aşırı kuru cilt ile savaşmak için de kullanılabileceğini göstermektedir. Bu tedavi güvenli, tolere edilebilir ve hem de topikal kortizon steroidlerine olan ihtiyacı azaltmaya yardımcı olabilir, böylelikle potansiyel olarak rahatsız edici yan tesirlerden kaçınılır.

Şimdi, kolloidal yulaf ezmesinin cilt problemlerini önlemede birinci basamak bir savunma olmadığını açıkça belirtmeliyiz. Orta ila şiddetli yanıklar, iltihaplı sivilce ve dermatit mevzubahis olduğunda, diğer tedavi seçenekleri ile ilgili bilgi edinmek için her vakit önce bir dermatoloğa gitmelisiniz. Yulaf ürünleri çoğunlukla cilt rahatsızlığını yatıştırmak için diğer ilaçlarla beraber kullanılır.

Şunlar da alakanızı çekebilir: Cildi Nemlendirmek ve Nemli Tutmak İçin Metotlar

Bu ürün nasıl kullanılır

Kolloidal yulaf ezmesini kullanmanın en yaygın yolu, ince tozunu banyo suyuna karıştırarak kullanmaktır. Bununla beraber, önceden de belirttiğimiz gibi, yulaf jelleri, losyonlar, merhemler ve çeşitli başka ürünler de mevcuttur.

Ambalaj üzerinde belirtilen direktifleri dikkatlice uyguladığınızdan emin olun ve rastgele bir meseleyiz varsa doktorunuza veya eczacınıza müracaatın. Etkilenen bölgelere gerektiği gibi kolloidal yulaf ezmesi losyonları uygulamalısınız. Ellerinizdeki kuruluktan yakıntıcıysanız, losyonu ellerinizi her yıkadığınızda uygulamanızı öneririz.

Benzer şekilde, pişiği rehabilitasyon etmek için yulaf merhemi veya losyon kullanırken, uygulamadan önce alanı her zaman uygun şekilde yıkamalı ve kurutmalısınız. Göz çevreniz, ağzınız ve burnunuz gibi hassas bölgelere ve cinsel uzuvlara dikkatli davranmak veya merhem veya krem ​​sürmekten kaçınmak akilane olacaktır. Açık yaraların olduğu cilde uygulamayın.

Bu ürünler güvenli midir?

Kolloidal yulaf ezmesi çoğu insan için güvenlidir. Aslında, bugüne kadar kullanımından sonra herhangi bir negatif yan tesir kaydı yoktur.

Yeniden de, bilinen bir yulaf alerjiniz varsa veya yulaf yan ürünlerine duyarlıysanız, cilt şartlarını tedavi etmek için herhangi bir yulaf ezmesi ürünü kullanmanızı önermiyoruz. Kaşıntınız kötüleşirse veya kolloidal yulaf ezmesi kullandıktan sonra kızarıklık oluşursa, kullanımı durdurun.

Daha fazlasını keşfedin: Kuru Cilt İçin Nemlendirici Maskeler Nasıl Yapılır

Evde kolloidal yulaf ezmesi nasıl hazırlanır

Dışarıdan hazır kolloidal yulaf ezmesi satın almak netlikle uygun olsa da, yalnızca birkaç kolay adımda hanede de yapabilirsiniz. Hazırlayacağınız bu ürün, banyonuza ilave etmek veya natürel bir maske yapmak için idealdir.

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı tam yulaf
  • Bir mutfak robotu veya blender

Hazırlanışı

  • Başlamak için işlenmemiş, bütün yulafı mutfak robotunuza veya blenderınıza doldurun.
  • Yulaf yumuşak, ince bir toz haline gelene kadar çekin.
  • Tozun yeterince ince olup olmadığını görmek için az miktarda suya karıştırın. Su süt beyazına dönerse, hane yapımı kolloidal yulaf ezmesi tozunuz hazır demektir.
Bir kase kolloidal yulaf Banyonuza kolloidal yulaf ezmesi ilave edebilir veya yüz maskesi olarak uygulamak üzere bir karışım hazırlayabilirsiniz.

Kolloidal yulaf ezmesi cilt için yatıştırıcı bir üründür

Cilt bakımı rutininize kolloidal yulaf ezmesi ilave etmenin bir hayli nedeni vardır. En hassas cilde sahip kişilerin dahi kullanabileceği hafif bir üründür ve bileşimi sayesinde cildin savunmasına ve kuruluğa karşı savaşmaya yardımcı olur.

Bu ürünle alakalı en enteresan şey, bir hayli formda mevcut olması ve hem de hanede işlenmemiş yulaftan kolayca hazırlanabilmesidir. Ne düşünüyorsunuz, tecrübe edecek misiniz? Rastgele bir meseleyiz veya kaygınız varsa dermatoloğunuzla konuşmayı unutmayın.

Yüzüne İyi Bakmak İsteyenler İçin En İyi Maskeler Yüzüne İyi Bakmak İsteyenler İçin En İyi Maskeler Cildinize iyi bakmak için en iyi maskeler neler, merak ediyor musunuz? Yazımızda söz edeceğimiz ev yapımı maskeler sizin için çok faydalı olabilir. Daha fazla oku »

La entrada Kolloidal Yulaf Ezmesi Nedir ve Faydaları Nelerdir? aparece primero en Sağlığa bir adım.

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.

Bu içeriği paylaş