MESLEK SEÇİMİNDE NUMEROLOJİ
  • 30 Temmuz 2023
  • 1999

Hepimiz küçük yaşlarda “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusuna maruz kalmışızdır J Bu soru sorulduğu andan itibaren geleceğe yönelik hayaller kurmaya başlarız. Kendimize en çok yakışan mesleği bulana dek defalarca karar değiştiririz. Genellikle lise çağında hedefimiz netleşir ve üniversitede hedefimize yönelik ilk adımımızı atarız. Eğer kararımız doğruysa ve sevdiğimiz mesleği yapabiliyorsak dünyanın en şanslı insanlarından sayarız kendimizi. Bazen de üniversite okuduğumuz sıralarda yanlış seçim yaptığımızın farkına varır ve geri adım atacak cesareti kendimizde bulamayız. Kendimizi ait hissetmediğimiz bir alandan mezun olup başarısız bir iş hayatı sürdürürüz. Bu da bizi zamanla yıpratır ve kendimizi her alanda mutsuz ve şanssız değerlendirmemize sebep olur.

Mesleğimizi sevgiyle icra etmek ve geri dönülmez sandığımız yollardan dönmek için hiçbir zaman geç değil. Bunun için yapmamız gereken tek şey “kendimizi tanımak.”

Kendimizi tam olarak tanıdığımızda, artılarımızla ve eksilerimizle kendimizi kabule geçtiğimizde attığımız her adımdan keyif almaya başlarız. Kendimiz için en doğru tercihleri yaparız. Bununla da kalmaz, birer ebeveyn olduğumuzda çocuklarımızın da doğru seçimler yapmasına katkıda bulunuruz. Onlar, daha küçük yaşlardayken nelere ilgi duyduklarını, hangi alanlarda potansiyellerinin güçlü olduğunu keşfedersek ve bu yönde adımlar atarsak her zaman için kendini gerçekleştirmeyi başarmış nesiller yetiştiririz.

İşte meslek seçimi hayatımızda bu denli önemli. Peki neler yapmalıyız kendimizi daha yakından tanımak ve doğru kararlar verebilmek için?

Bunun cevabını sizlere Numeroloji ile vereceğim. Adınızın ve doğum tarihinizin sayısal kodunu bildiğinizde ve bu kodların mesajlarını anladığınızda hem kendinizi hem de çevrenizdekileri daha yakından tanıma şansı elde edersiniz. Bu sayısal kodlar nasıl oluyor da mesleğimize kadar bizleri etkileyebiliyor? Gelin cevabını birlikte öğrenelim.

Öncelikle ad ve soyadımızdaki harflerin sayısal karşılıklarını buluyoruz. Aşağıdaki tablo üzerinden isminizin sayısal değerini bulabilirsiniz.

Daha sonra sayıları tek tek sıralıyoruz. Kendi ismimle örneklendirecek olursam:

ÖZGE  AKMAN

6875    12415 

Kendimize en uygun mesleği seçmek için yukarıdaki tabloda yer alan harflerden hangisi ismimizde mevcut değilse, onun denk geldiği sayı bize yol gösterir. Yani bize asıl yardımcı olan sayı ismimizde hiç yer almayan sayıdır. Çünkü o sayı bizim bu yaşamdaki ödevimizdir. Ödevimizi anlayıp tamamlamadığımız sürece mesleki yönden savrulur dururuz.

Özge Akman isminde 3 ve 9 sayılarının hiç yer almadığını görürüz. İşte bu sayılar, hangi mesleği seçmem konusunda bana yol gösteren sayılardır. Kendimi gerçekleştirip her alanda başarıyla yol almam için hem 3 hem de 9 sayılarının enerjilerinden yararlanmam gerekir. Seçtiğim meslek her ne olursa olsun, bu sayıların frekanslarıyla mesleğimi harmanlamayı başardığımda sevgiyle yol alabilirim.

İsmimiz dışında doğum tarihimiz de bize meslek hakkında bilgi verir. Doğum tarihimizin sayılarını sırasıyla topladığımızda çıkan sonuç bizim için birer basamaktır. Yine kendimden örnek verecek olursam 01+06+1992 tarihi toplamından 1 sayısına ulaşırım. ( Çıkan sonucu tek haneye indirgeyene dek toplama işlemine devam ediyoruz)

Bu durumda kendimi en iyi şekilde ifade edebileceğim meslekler 3 ve 9 sayılarının ifade ettiği meslekler olurken, bu mesleklerin seçiminde bana cesaret veren, beni destekleyen sayı ise 1 sayısıdır. Yani benim gidiş yolumdur.

Bu anlattıklarım kafanızı biraz karıştırmış olabilir. Ama sayıların hangi meslekleri temsil ettiğini öğrendiğinizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. (Şayet anlayamadığınız bir durum olursa instagram hesabım “@holistiksifa_” üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz.J)

Şimdi bu sayılar mesleki yönden bizlere ne anlatmak istiyor sırasıyla öğrenelim:

1 SAYISI

Bağımsızlık, orijinallik, özgünlük ve yenilik gerektiren konularda mutlu olur. Birçok alanda liderliğini sergilemekten hoşlanır. Genellikle iyi öğretmen olurlar ve gençleri yetiştirirler. Sahne sanatlarında başarılı olma olasılıkları çok yüksektir. Tüm insanların dikkatini çekmeyi, hayran olunmayı severler. Aynı şekilde lükse ve ihtişama düşkünlükleri vardır ve kendilerini lüks içinde yaşatacak meslekleri seçerler. Çoğu zaman yönetici pozisyonunda çalışırlar. Yönetilmeyi değil yönetmeyi severler.

Bu sayının etkisi altında bulunan insanlar: girişimci, idareci, CEO, organizatör, yazar, satış müdürü, kaptan, avukat, dini lider, bakan, başbakan, araştırmacı, editör, sporcu, mimar, tasarımcı, spiker, yapımcı, yönetmen, reklamcı ve koç olabilirler.

2 SAYISI

Numerolojide 2 sayısı yüksek şefkat barındırır J Bundan dolayı, başkalarının duygusal durumlarına karşı hassas duyarlılığa dair meslekleri yaşamlarına çekerler. Hem sosyal hem de psişik yönleri güçlü olduğundan fizik tedavi, akupunktur, masaj gibi şifa odaklı işlerde başarılı olabilirler. Telepatik yönlerinin güçlü oluşu, onları spiritüel mesleklerde de başarılı kılar. Aynı zamanda bu yetenekleri sayesinde diplomatik ilişkilerini güçlendirip politikaya da yönelebilirler.

Bu sayının yoğun etkisini yaşayan insanlar: müzisyen, psikolog, öğretim görevlisi, öğretmen, psikiyatrist, beslenme uzmanı, bankacı, muhabir, polis, politikacı, hukukçu, avukat, şifacı, fizyoterapist ve hastane görevlisi olabilirler.

3 SAYISI

Eğer ki numerolojik haritanızda 3 sayısının yoğun etkisi altındaysanız, sözlü sanatlarda başarılı olma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Çünkü 3 sayısı, insana yüksek iletişim gücü verir ve çoğu zaman yaratıcılık kavramı ile özdeşleştirilir.

Kendinizi ifade edebilme gücünüz, en büyük motivasyon kaynağınız. Duygularınızı dışavuracak mesleklere yönelmeyi tercih edersiniz. Çoğunlukla; oyunculuk, yazarlık ve sahne sanatlarına bağlı iş dallarına çekilirsiniz. Bu sayının yoğun etkisini yaşayanlardansanız; mimarlık,eğitmenlik, avukatlık, iletişim uzmanlığı gibi meslekler tam size göre J

4 SAYISI

4 sayısı insana sıkı çalışmayı öğretir. Bu sayının etkisi altında olanlar; iş hayatlarında özellikle organizasyon içeren görevler verildiğinde başarılı olurlar. Aynı zamanda ruhsal anlamda herkese iyi geldiklerinden onları birer “şifacı” olarak da anabiliriz. Disiplinli yapıları onlara yüksek sorumluluk bilinci yükler ve doğalarına uygun meslekleri keyifle icra ederler.

4 sayısının etkisinde olanların başarıyla uygulayabileceği meslek alanları; muhasebecilik, proje yöneticiliği, mühendislik, mimarlık, sağlık hizmetleri, bankacılık, danışmanlık, finansal yöneticilik, zanaatkarlık gibi meslekler.

5 SAYISI

Numerolojide 5 sayısı, hızlı düşünce ve aksiyon ile adlandırılır. 5 sayısında karmik borcu olanlar veya bu sayının etkisini yoğun olarak hissedenler; yerinde duramayan, sürekli hareket eden insanlardır. Hareket onlar için adeta bir ihtiyaçtır. Bu yüzden rutin işlerden hoşlanmazlar. Bir ofis ortamında çalışmak onlara göre değildir. Günlük hayatlarında ihtiyaç duydukları özgürlüğü, iş hayatlarına da yansıtmak isterler. Kendini tekrar eden her şeyden nefret ederler. İşlerini kendi yöntemleriyle tamamlamayı severler. Özgürlüğe ve değişime hitap eden tüm meslekleri başarıyla hayata geçirirler.

Bu mesleklere örnek verecek olursak; reklam ve tanıtım gibi iletişim becerilerini güçlendiren ve sosyalliğe yönelten meslekler, haber spikerliği, dil bilimciliği, tur rehberliği, radyo ve Tv sanatçılığı, politikacılık, medya ile bağlantılı tüm alanlar, halkla ilişkiler uzmanlığı, blog yazarlığı gibi mesleklerden söz edebiliriz.

6 SAYISI

Bu sayı insana sanatsal bir yetenek kazandırır. Özellikle sözlü sanatlarda kişiyi  başarıya ulaştırma potansiyeli vardır. Ruhsal anlamda da büyük topluluklara hitap edip onları iyileştirmeyi arzular. Bu yüzden büyük gruplarla ilgilenir; hizmet, güven ve sorumluluk temaları onları tanımlamak için yeterlidir. İnsanlara iyi geldiklerini hissettikleri anda motivasyonları yükselir ve işlerini sevgiyle tamamlarlar.

Mimarlık, tasarımcılık, sigortacılık, profesörlük, kalite uzmanlığı, doktorluk ve diğer sağlık hizmetleri, danışmanlık, sosyal hizmet uzmanlığı, hasta veya çocuk bakıcılığı, veterinerlik, rehabilitasyon uzmanlığı, yoga eğitmenliği, sanatçılık, müzisyenlik gibi alanlarda başarılı bir şekilde çalışabilirler.

7 SAYISI

7 sayısı, insanı çoğunlukla ruhsal alana yönlendirir. Sayının yoğun etkisi, sizleri metafizik ve alternatif sağlık konularında arayışa yönlendirebilir. Durum böyle olunca materyalist dünyanın iş kolları sizi zorlayabilir. Sizler ruhani çalışmalara katıldıkça kendinizi iyi hissedersiniz. Çünkü güçlü sezgilere ve ruhani yeteneklere sahipsiniz. Ruhunuzun arzularını dışavurmanızı sağlayacak edebiyat, psikoloji ve felsefe gibi alanlar sizlere hitap eder. Özellikle yazarlık, en iyi icra edeceğiniz mesleklerden biridir.

Başta astroloji, numeroloji, okült bilimler gibi spiriüel alanlara yönelebilirsiniz. Bu alanlarda başarı sizler için kaçınılmazdır. Bunlar dışında materyalist dünyanın mesleklerine yönelmeyi tercih ederseniz; bilgisayar yazılımcılığı, genetik mühendisliği, akademisyenlik, güvenlik müdürlüğü, şairlik, ressamlık, ilahiyat alanında uzmanlık, zanaatkarlık gibi alanlara yönelebilirsiniz.

8 SAYISI

Saygı ve yüksek gücü ortaya çıkaran tüm alanlar ve spiritüel yeteneklerinizi besleyen manevi meslekler tam size göre  J Pozisyonunuz ne olursa olsun, nezaket ve anlayış sizler için kilit noktasıdır. Manevi yöndeki yeteneklerinizi maddi alanlara entegre ettiğiniz sürece başarı sizin için kaçınılmazdır. Herkes için faydalı olmayı arzularsınız ve çevrenizde iz bırakmak en büyük motivasyon kaynağınızdır.

Bu sayının etkisinde olanlar çoğunlukla CEO, işletme sahibi, kurum başkanı, yönetici, yatırımcı, dış ticaret uzmanı, idareci, memur, avukat, mühendis, sosyal hizmet uzmanı, dernek veya vakıf organizatörü, editör, yazar olabilirler. Bu meslekler onların hem maddi hem de manevi dünyalarına hitap eder.

9 SAYISI

Manevi yönü çok güçlü bir sayıdır ve daha çok ruhsal alanlarda başarı vaat eder. Başkalarına yardım etmek, ilham vermek onlar için adeta bir tutkudur. Sıradan işler asla onlara uygun değildir. Sürekli olarak heyecan duydukları konuların peşinden koşarlar. İlgi duydukları her konuyu derinlemesine araştırırlar ve bunları başkalarına aktarırlar. Bilgilerini paylaşmak onlar için adeta bir görevdir fakat bunu zorunluluk olarak görmezler, bu adeta ruhlarının arzusudur ve bu şekilde başarıyı yakalarlar.

9 sayısının etkisini hayatınızın her alanında hissediyorsanız sizleri toplum içinde; dini lider, politikacı, yönetici, sosyal hizmet uzmanı, motivasyon konuşmacısı, TV programcısı,editör, tasarımcı, heykeltıraş, besteci, insan kaynakları danışmanı, yaşam koçu, şifacı, hukukçu, hakim, avukat, alternatif sağlık terapisti gibi pozisyonlarda görmek kaçınılmaz olacaktır.

 

Sayıların mesleki yönden bizlere aktardıkları bu şekilde. Tüm meslekleri 9 sayıya indirgemek elbette ki mümkün değil. Fakat yüzeysel de olsa sizlere meslek seçiminde ışık olması adına bu konuyu ele aldım. Keyifle okumanız dileğiyle J

 

 

 

 


Kaynak: https://www.aysetolga.com/meslek-seciminde-numeroloji

Bu içeriği paylaş