Ev Yapımı Kayganlaştırıcılar: Faydaları ve Riskleri 2020
  • 16 Mayıs 2021
  • 14605

Belki de vajinal kuruluk yaşadığınız veyahut seksi daha tatmin edici hale getireceğini düşündüğünüz için hane yapımı kayganlaştırıcılar kullanmayı seçenek etmiş olabilirsiniz. Bu vaziyette, evvela bu tür yağları kullanmadan önce faydalarını ve olası rizikolarını bilmelisiniz.

Bu yazıyı kesinlikle okuyun!

Kayganlaştırıcılar

Vajinal kuruluk, bir hayli kadını etkileyen çok yaygın bir meseledir. Bu vaziyet vajinal mantar gibi enfeksiyonlardan strese kadar pek çok şeyden kaynaklanıyor olabilir ve vajinal bölgenin uygun şekilde ıslanmasını engeller.

Netice olarak, bu gibi durumlarda seks istediğimiz ölçüde zevkli değildir. Bu yüzden uzmanlar, ağrısız ve tatmin edici cinsel bir birliktelik için kayganlaştırıcıların kullanılmasını önermektedirler.

çiçek Vajinal kuruluk kadınların sıhhati yanı sıra partnerleriyle olan ilişkilerini de etkileyebilmektedir. Bu yüzden uzmanlar, cinsel hayatı iyileştirmek için kayganlaştırıcıların kullanılmasını önermektedirler.

Dünya Sıhhat Örgütü (WHO), bu ürünlerin genel olarak karşılaması şart olan özelliklere ait bir dizi kriter belirlemiştir. Böylelikle, bir kayganlaştırıcının şu özelliklere sahip olması gerektiği belirtilmiştir: 

  • Erkek ve kadın kondomlarıyla uyumlu olup hasara sebep olmamalıdır.
  • Uzun ömürlü olmalıdır.

Piyasada bulunan kayganlaştırıcılar bu gereksinimleri karşılayarak güvenli kabul edilmektedirler. Peki aynı şey ev yapımı kayganlaştırıcılar için de geçerli mi?

Ev Yapımı Kayganlaştırıcılar

Birçok kadın, piyasadaki kayganlaştırıcılar yerine aşağıdakiler gibi uygun ücretli, tabii ve etraf arkadaşı yağları tercih etmektedir:

  • Yemeklik yağ
  • Demlenmiş içecek (örn: papatya)
  • Aloe vera
  • Vazelin
  • Vücut kremleri
  • Tükürük
  • Yoğurt
  • Yumurta

Bunlardan bazıları her ne kadar daha hoş seks yapmanıza müsaade veren bir kayganlık hissi sağlasa da, rizikosuz olmadıklarını aklınızda bulundurmalısınız.

Vajina son derece hassastır ve vajina florası kolaylıkla balanssızlaşıp, daha fazla meseleye kapı aralayabilir. Böylelikle, ev yapımı kayganlaştırıcılar vajinal sıhhatinizi negatif etkileyebilir.

Bu da alakanızı çekebilir: Vajinal Sıhhatinizi Etkileyen 6 Şey

Hane Yapımı Kayganlaştırıcılar: Rizikolar

Kayganlaştırıcılar ve Nemlendiriciler Aynı Değildir

Elinde krem tutan kadın Nemlendiricide bulunan muhtevalar vajina florasını ciddi manada negatif etkileyebilir.

Vajina dokusuna zarar vermeden penetrasyonu sağlayacağına inandıkları için pek çok kadın nemlendirici vücut kremlerini seçenek etmektedirler. Ancak bu ciddi bir hatadır.

Sahiden de vücut nemlendiricileri çoğunlukla hızlı bir şekilde emilerek çok kısa bir müddet kayganlık sağlarlar. Ancak sonrasında vajinada tahriş hissi görülebilir. Bunun yanı sıra, kremin muhtevası kondomun yapısını etkileyerek latekse zarar verebilir ve yırtılmalara kapı aralayabilir.

Enfeksiyonlara Kapı aralayabilirler

Sözgelişi kayganlaştırıcı olarak tükürük kullanılması ağızdaki bakterilerin özel bölgelere erişmesine kapı aralayabilir.

Benzer şekilde yoğurt, yumurta veya yemeklik yağ gibi diğer ev yapımı yağlardan kurtulmak zordur. Cinsel ilişki sonrasında bu yağların vücutta bıraktığı kalıntılar enfeksiyona kapı aralayabilmektedir. 

Kondomun Hasar Görmesine Kapı aralayabilirler

Elinde prezervatif tutan biri Kayganlaştırıcıların karşılaması gereken temel gerekliliklerden biri prezervatifin yapısını bozmamasıdır.

Prezervatifler normalde lateksten üretilmektedir. Bu malzeme harbiden dayanıklı olsa da diğer ürünlerle beraber kullanmak yapısını etkileyebilir.

Bu yüzden, piyasada bulunan kayganlaştırıcılar prezervatifin yapısına uyum sağlarken, ev yapımı kayganlaştırıcılar için aynı şeyi söyleyemeyiz. Mesela, yemeklik yağ veya vücut kremleri lateksin yapısını bozarak prezervatifin hasar görmesine kapı aralayabilir.

Bunun yanı sıra, yaygın olarak herkesçe bilinen kayganlaştırıcılardan biri de vazelendir. Sayısız rizikoya sahip olan vazelin, prezervatifin yapısını bozarak hasar görmesine ve hem de vajinal inflamasyona kapı aralamaktadır.

Sperm Yapısını Etkileyebilirler

Genel olarak, kayganlaştırıcılar spermin yapısını etkileyebilir ve bu yüzden çocuk sahibi olmaya çalışan çiftler için önerilmemektedirler. Gerçekten de kimi muhtevalar ve kimyevi özellikler (pH, ozmotik yoğunluğu) sperm için toksik hale gelebilmektedir.

Neyse ki, piyasadaki bazı belirli kayganlaştırıcılar spermin hayatta kalmasını ve dayanma gücünü artırmaktadır.

Hane yapımı kayganlaştırıcılar mevzubahis olduğunda ise, bileşenlerin veya kimyevi özelliklerin dölleme için ters tesir yapmadığından emin olamazsınız. Ayrı olarak, sahip oldukları doku oldukça kalındır ve bu vaziyet spermin yumurtaya erişmesini zorlaştırmaktadır.

Hane yapımı kayganlaştırıcılar döllenmeyi engelleyebileceğinden, uzmanlar tarafından çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için önerilmemektedirler.

Ayrı olarak bakınız: Neden Vajinal Ağrı Hissediyorsunuz?

Hane Yapımı Kayganlaştırıcılar Alerjik Tepkilere Kapı aralayabilir

Genital bölgesinde rahatsızlık hisseden bir kadın Ev yapımı kayganlaştırıcıların sahip olduğu başlıca riziko, emin olmamalarıdır. Bu nedenle alerji ve tahrişe kapı aralayabilirler.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi vajina son derece hassas bir alandır. Bu nedenle, bu alana ev yapımı veya doğal rastgele bir rehabilitasyon uygulamadan önce çok dikkatli olmalısınız. Ters takdirde, çok fazla rahatsızlık ve tahrişe kapı aralayan alerjik tepkiler ortaya çıkabilmektedir. 

Bu nedenle bu tür ilaç ve tedavi yollarını bu kadar hassas bir bölgeye uygulamadan önce mutlaka doktorunuza müracaat etmelisiniz. 

Hasılı, hane yapımı kayganlaştırılar ilk başta size piyasadakilere mukayese et daha ucuz ve daha natürel gözükebilir. Ancak, vajina bölgesi oldukça hassastır ve bunların kullanımı enfeksiyon, alerjik tepki, tahriş ve diğer rahatsızlıklara kapı aralarken kondomun yapısına da zarar verebilir.

Tüm bu nedenlerden dolayı, bu kadar hassas olan bir alana yan tesirleri bilinmeyen ürünleri uygulamaktan kaçınmak ve ilmi olarak ispat etmiş ürünleri seçenek etmek en iyisidir. 

Vajinal Bölgenizin Bakımı için 7 Emare Vajinal Bölgenizin Bakımı için 7 Emare Vajinal bölgenizin bakımı vücudunuzun diğer bölgelerine kıyasla daha çok özen gerektirebilir. Yazımızdaki teklifleri takip edin. Daha fazla oku »

La entrada Ev Yapımı Kayganlaştırıcılar: Yararları ve Riskleri aparece primero en Sıhhate bir adım.

Bu içeriği paylaş