Isı İlaçları Nasıl Etkiler? 2021
  • 25 Temmuz 2021
  • 266

Muhtemelen ısının ilaçları nasıl etkilediğine şahit olmuşsunuzdur. Yüksek yaz sıcaklıkları, ilaç stabilitesi üzerindeki olası tesirleri hasebiyle dikkate alınması şart olan bir etkendir.

İspanya İlaç ve Tıbbi Alet Müessesesi (AEMPS) her sene sıcak hava dalgası vaziyetinde güvenlikle alakalı bir doküman yayınlamaktadır. Bu belge, ilaçların doğru kullanımı ve bunların nasıl savunacağı ile ilgili bilgiler içerir. Ayrı olarak, belirli tıbbi vaziyetleri olan hastalar için özel sıcak hava dalgası teklifleri içerir.

Bu yazı alakanızı çekebilir: Steroid Olmayan Anti-Enflamatuvar İlaçlar (NSAID’ler)

Sıcak havalarda ilaçlar nasıl saklanır

Yüksek sıcaklıklarda, 2 ila 8°C arasında saklanacak ilaçlar buzdolabından çıkar çıkmaz tüketilmelidir. Diğer taraftan, 25 veya 30°C’nin altındaki sıcaklıklarda saklanması gereken ilaçlar ekseriyetle daha fazla ısıyı tolere edebilirler.

İlaçlarınızı taşırken, gerekirse portatif bir buzdolabına müracaat ederek savunucu tedbirleri dikkate almalısınız. Her vaziyette, ilaçlar genel olarak uzun müddet yüksek sıcaklıklara maruz bırakılmamalıdır. Ancak bir takım insanlar onları arabalarının bagajında ​​güneşe dahi maruz bırakıyor!

Rastgele bir ilaç almanız gerekiyorsa, ilaç prospektüsünü dikkatlice okumanız ve rastgele bir meseleyiz varsa veyahut anlamadığınız veya ile ilgili endişelendiğiniz ikazlar olması vaziyetinde eczacınıza danışmanız iyi olur. Bir takım ilaçlar soğutma gerektirdiğinden, uzmanlar bunları 25 ila 30°C’den daha sıcak ortamlardan uzak tutmayı öneriyor.

eczanede ilaç tutan eczacı İdeal gizleme sıcaklığının ne olduğunu öğrenmek için ilaç prospektüsünü okumalısınız.

Isı ilaçları nasıl etkiler?

Fitiller, ovüller veya kremler gibi bazı farmasötik formlar yüksek sıcaklıklara oldukça duyarlıdır. Bu vaziyette, aktif ilke ısıya değil, farmasötik formun kendisine duyarlıdır. Bu yüzden, ısının ilaçları nasıl etkilediğini tam olarak bilmek için değişik istikametleri değerlendirmelisiniz. Onlardan bazıları:

  • Farmasötik form: Fitiller, ovüller veya kremler gibi spesifik farmasötik formlar, sıcaklık artışlarına karşı oldukça hassastır. Bu vaziyette, ısıya maruz kaldıktan sonra iyi vaziyette olup olmadıklarını görmek oldukça kolaydır.
  • Görünüm. Kutunun, sunumunun ve ilacın görünümünü yakından takip edin. Hem ambalajın hem de ürünün kendisinin iyi vaziyette olduğundan emin olmanız gerekir. Tüketici, ilacın dış görünümünü çözümledikten sonra stabilitesini belirleyen kişidir. Kuşku duyduğunuzda, ilacı kullanmamak en iyisidir.

Burada daha fazlasını öğrenin: İlaçların Son Kullanma Tarihleri: Etkinlikleri Azalır Mı?

Termolabil ilaçlar

Bir yolculuk esnasında, bilhassa 2 ila 8°C arasında saklanması şart olan, ısıya dayanıksız ilaçların savunması ehemmiyetlidir. Bu ilaçlar için soğutulmuş izotermal ambalaj kullanılması asaldır.

Isı, bilhassa uzun süre yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında ilacı etkileyebilir. Bu, tesirini değiştirebilir ve negatif tesirlere kapı aralayabilir. Yüksek sıcaklıklar mevzubahis olduğunda, uzmanlar bu tür ilaçları buzdolabından çıkarır çıkarmaz almanızı önerir.

buzdolabında saklanması gereken ilaçlar Bazı ilaçlar bütünlüklerini savunmak için yalnızca buzdolabında saklanabilir.

Isı ilaçları nasıl etkiler: Bazı AEMPS teklifleri

İspanya İlaç ve Tıbbi Alet Müessesesi, ilaçların yüksek sıcaklıklarda doğru kullanımı için kimi yönergeler oluşturmuştur. Bunlar aşağıdakileri içerir:

  • Doktorunuza müracaat etmeden rehabilitasyonları azaltmayın veya kesmeyin.
  • Dehidrasyon rizikosu olduğunda, bilhassa nefrotoksik ilaçlar olmak üzere, steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar (NSAID’ler) almaktan olası olduğunca kaçının.
  • Uzmanlar rehabilitasyonda tesirsizliğini ispat ettiğinden, ısı hastalığı vaziyetinde asetaminofen almayın.
  • Doktorunuz size idrar söktürücü bir ilaç verdiyse, sıvı ve sodyum alımınızı yine ayarlamaları gerekeceğini unutmayın.
  • Diğer rehabilitasyonlarla etkileşime girebileceği veya istenmeyen tesirlere kapı aralayabileceğinden, doktorunuza müracaat etmeden rastgele bir ilaç almayın.

Netice

Sene süresince ve özellikle sıcaklıkların çok yüksek olduğu vakitlerde ilaçları direk güneş ışığına maruz kalmayan serin ve kuru yerlerde gizlemelisiniz. Rastgele bir kuşkunuz varsa, ehemmiyetli gizleme bilgileri içerdiğinden, satın aldığınız ilaçların kullanma direktifini okumalısınız.

İlaçları Gizlemek: Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler İlaçları Gizlemek: Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler İlaçların etkinliklerini savunması için gizleme şartları çok ehemmiyetlidir. İlaçları gizlemek için en uygun yer serin ve kuru bir yerdir. Daha fazla oku »

La entrada Isı İlaçları Nasıl Etkiler? aparece primero en Sıhhate bir adım.

Bu içeriği paylaş