İğneli Köpük Varis Tedavisi 2021
  • 15 Şubat 2021
  • 436

İğneli köpük varis rehabilitasyonunu biliyor musunuz? Varisli damar olarak da adlandırılan varislerin sıhhat ve estetik açısından bir mesele teşkil ettiğini anımsayalım. Varisler, kendilerini mavi veya mor örümcekler şeklinde veya damarların kalınlaşması ve koyulaşması şeklinde kendini gösterir.

Neyse ki, şu anda bunları en üye indirmenize destur veren birkaç rehabilitasyon var. Bunlar arasında, kolaylığı ve iyi netice vermesi ile popüler hale gelen iğneli köpük metodu vardır. Peki, bu tam olarak nasıl bir şeydir? Nasıl yapılır? Bu yazımızda konuyu ayrıntılandırıyoruz.

Okumaya devam edin: Özafagus Varisi İşaretleri ve Semptomları

Varisli damar

Varisli damarlar, venöz yetmezliğiyle ilişkilidir. Bacaklarda, göze pek çekici gelmeyen şişkin damarlar, düğüm benzeri yumrular ve kıvrımlar gibi görünürler. Ancak yemek borusu (özofagus varisleri) ve rektum (hemoroid) gibi diğer bölgelerde ve uzuvlarda da damar tıkanıklığı olabilir.

Varisli damarların nedeni ekseriyetle valvüler yetersizliğe veya damar duvarlarının zayıflığına bağlıdır. Bu arada bu kalıtsal etkenlerin yanı sıra yaş, alışkanlıklar ve hayat tarzına göre de koşullandırılır.

İyi haber şudur ki, varisli damarların hem nedenlerini hem de neticelerini ortadan kaldırmak için çeşitli rehabilitasyon türleri vardır. Bunlar beslenme farklıklarından ve varis önleyici egzersizlerden cerrahi müdahaleye, lazer rehabilitasyonundan ve diğer prosedürlere kadar uzanır.

Bu vaziyette önceden de belirttiğimiz gibi bu yazımızda iğneli köpük varis rehabilitasyonunun nelerden oluştuğunu izah edeceğiz. Buna ilave olarak, iyileşme sürecinin nasıl olduğunu ve olası rizikolarınızın neler olduğunu ayrıntılandırıyoruz. Okumaya devam edin!

varis Varisli damarlar, venöz yetmezlikle ilişkili olan şişkin görünüme sahip damarlardır. Bunları rehabilitasyon etmek hayat tarzında farklıklar yapmak gerektir.

İğneli köpük metoduyla varis rehabilitasyonu

Varisli damarların iğneli köpük metodu ile rehabilitasyon edilmesi konusunu bilhassa açmamız gerekirse, varis meselesi yaşayan damarlara bir madde enjekte etmeyi içerir. Bu, dolaşımı sınırlamak ve yine yönlendirmek için damarların iç duvarlarının sertleşmesini ve iyileşmesini teşvik etmek için uygulanan bir metottur. Rehabilitasyon edilen damarlar yok olana kadar çevreleyen doku tarafından yine emilir.

Bu işlem esnasında kullanılan madde, Laureth-9 olarak da bilinen polidocanol, bir sklerozan ilaçtır. Bu, pıhtı ve yara dokusu oluşumunu artırır. Bu metot ile varisli damarların en görünür belirtisi olan, bu meseleden etkilenen damarların genişlemesi azalır.

Bu rehabilitasyonun hastaneye yatma veya anestezi alma gibi bir şey gerektirmediği unutulmamalıdır. Yeniden de bir sıhhat profesyoneli tarafından yapılmalı ve uygulama protokolüne uyulmalıdır.

Bu yazımızı da okuyun: Bu Hane Yapımı Reçetelerle Beraber Varisli Damarlardan Tabii Yoldan Kurtulun

İğneli köpük yöntemi ile tedavi işlemleri

  1. Doppler ultrason ile tedavi edilecek damarın yerini belirleme.
  2. Kateterin girişi.
  3. İğneli köpüğün kateterden enjeksiyonu. İşlem süreci her vakit monitörden izlenir.
  4. İğneli köpük uygulandıktan sonra, kateter çıkarılır ve delme işleminin yapıldığı yere bir bandaj veya pansuman yerleştirilir.

İyileşme ve Tedavi rizikoları

İğneli köpük ile varis tedavisi bir minimal invaziv (kapalı yöntem) uygulamasıdır. Bu yüzden uzun bir iyileşme sürecine gerek duymaz. Kişi günlük aktivitelerine hemen hemen her an geri dönebilir. Ancak tıbbi himaye devam ettirilmelidir.

Ayrı olarak iyi bir netice ele geçirmek için birkaç seans rehabilitasyon uygulanması gerekebilir. Enjekte edilen madde miktarı, uygulanan  rehabilitasyon seansında olduğu gibi rehabilitasyon eden hekim tarafından belirlenecektir.

Her şeyde olduğu gibi bu tekniğin uygulanmasının da bir takım rizikolar ve olası yan etkiler taşıdığını unutmamakta yarar vardır. Oluşabilecek riziko vaziyetleri aşağıda gösterildiği gibidir:

  • Geçici etkiler: kızarıklık, morarma, koyulaşma, damarların görünürlüğü. Bunlar giderek kaybolacaktır.
  • Dikkat Edilmesi Şart olan Yan Etkiler: İltihaplanma, yanma hissi veya alerjik tepki varsa, bir doktora görünmelisiniz. Daha şiddetli olaylarda drenaj gerektiren küçük pıhtılar belirir.
varis Varisli damarları iğneli köpük ile tedavi ettikten sonra kişi kızarıklık ve morarma yaşayabilir. Ancak normal olan, bunun kısa müddette düzelmesidir.

İğneli köpük yöntemiyle varis tedavisi olurken neye dikkat etmemiz gerekir?

İğneli köpük ile varis tedavisi olmak, estetik bakış açısından hastanın yaşam kalitesinde iyileşme mananına gelmektedir. Ayrı olarak ağrı, şişkinlik ve kramplar gibi bu vaziyetle ilişkili ortaya çıkan diğer semptomların da ortadan kaybolmasına yardımcı olabilir.

Uygulama yöntemi minimal invaziv (kapalı yöntem) olarak kabul edilse de bir sağlık profesyoneli tarafından yapılması elzemdir. Ayrı olarak, iltihaplanma veya alerji gibi yan etkiler oluşması vaziyetinde, karmaşıklık oluşumundan kaçınmak için acil müdahale gereklidir.

Doğum Kontrol Hapları Sonucu Toplardamar Kan Pıhtılaşması Doğum Kontrol Hapları Sonucu Toplardamar Kan Pıhtılaşması Hormonlu doğum kontrol ilaçlarının bir hayli yan tesiri bulunmaktadır. Toplardamar kan pıhtılaşması arasında bir ilişki ile ilgili bilmeniz gerekenler bu yazıda. Daha fazla oku »

La entrada İğneli Köpük Varis Tedavisi aparece primero en Sağlığa bir adım.

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.

Bu içeriği paylaş