Yürüyüş Yapmayı Seven Erkekler için En İyi 10 Yürüyüş Ayakkabısı 2022
  • 04 Haziran 2022
  • 927

Yürüyüş, sağlığınız için yapabileceğiniz en faydalı ve en kolay egzersizlerden bir tanesidir. Düzenli olarak belli bir tempoda yürüyüş yaptığınızda bunun etkilerini özellikle kalp-damar sağlığı üzerinde görebilirsiniz.

Etkili ve rahat bir şekilde yürüyüş yapmak için ihtiyacınız olan en önemli ekipman spor ayakkabı olduğu için ayağınıza en uygun ayakkabıyı seçerek yürümeniz, sakatlanma ihtimalinizi azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Yürüyüş ayakkabısı seçerken önceliğiniz ayakkabının tasarımı yerine rahatlığı olmalıdır. Bu nedenle yürüyüş ayakkabınızın tasarımından önce özellikle taban özelliklerine ve nefes alabilir yapıda olup olmadığına bakmalısınız. Ayakkabıyı giydiğinizde baş parmağınız aşağı yukarı hareket edebilir rahatlıkta olmalı, ancak ayakkabı ayağınızdan çıkacak kadar büyük olmamalıdır.

Ayakkabının rahatlığından ve nefes alabilirliğinden sonra dayanıklılığını göz önüne alabilirsiniz. Yürüyüş ayakkabıları genelde hafif olduğu için her gün giyildiğinde kolay eskiyebilir. Ancak belli başlı markalara bakarak ve sert dış tabana sahip ayakkabılar tercih ederek yürüyüş ayakkabılarınızı uzun süre kullanabilirsiniz.

1.Hummel Porter Erkek Performans Ayakkabı

Yürüyüşleriniz için uygun fiyatlı rahat bir yürüyüş ayakkabısı arıyorsanız, Hummel Porter tam olarak aradığınız spor ayakkabı. Beyaz rengi ve yanlarında bulunan şeritleri ile modaya uygun bir tasarıma sahip olan ayakkabıların sahip olduğu yumuşak taban ile ayaklarınız zemin ile nazikçe buluştuğu için yürürken çok rahat edeceksiniz.

 

2.Adidas Ultimashow Siyah Erkek Koşu Ayakkabısı

Adidas Ultimashow esas olarak koşu için tasarlanmış olsa da bu modeli günlük aktiviteleriniz ve yürüyüşlerinizde de giyebilirsiniz. Normal kalıba sahip oldukça hafif bir model olan bu spor ayakkabıların yastıklama sistemi ile yürüyüşlerinizi istediğiniz hızda yapabilirsiniz. Denge sağlayan yapısı ile düşme ihtimalinizi azaltmanıza yardımcı olan Adidas Ultimashow ile temponuzu istediğiniz gibi ayarlayabileceksiniz.

 

3.Nike Tanjun Koşu ve Yürüyüş Ayakkabısı

Sevilen spor markalarından biri olan Nike’ın yürüyüş ayakkabılarına baktığımızda Tanjun’un tercih edilen modellerden biri olduğunu görüyoruz. Köpük orta taban ve dış tabanı ile hafif yastıklama sağlayan ayakkabı hafif yapısıyla yürüyüşlerinizi her zamankinden rahat hale getirecek. Üst kısmı ayağa uyum sağlayacak şekilde esnek yapıda olan ayakkabı ile ayaklarınızın nefes aldığını hissedeceksiniz.

 

4.Puma St Runner V2 Spor Ayakkabı 

Puma’nın sevilemn modellerinden biri olan St Runner V2, hem yürüyüşlerinizde hem de koşularınızda size eşlik edebilecek rahat bir spor ayakkabı. Oldukça sade bir tasarıma sahip olan bu modeli hem günlük hayatınızda hem de egzersizleriniz sırasında rahatça giyebilirsiniz. Dayanıklı ve kaymaz dış tabanı ve sabitleyen topuk tutucularıyla yürüyüş ve koşu deneyiminizi bir üst noktaya taşıyacak Puma St Runner V2 ile egzersizlerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

 

5.Skechers Claw Hammer Erkek Siyah Spor Ayakkabı 

Skechers’ın sık tercih edilen modellerinden biri olan Claw Hammer, Air Cooled Memory Foam iç tabanı ile ön plana çıkıyor. Tabanı sayesinde ideal bir yastıklama ve konfor sunan ayakkabının yanlarında, yakasında ve dil bölgesinde soğutma etkili kumaş paneller bulunuyor. Destekleyici orta tabanı bulunan ayakkabıyı tüm zeminlerde rahatça kullanmanız mümkün.

 

6.Under Armour Erkek UA Surge 2 Koşu Ayakkabısı

Under Armour seven erkeklerin hoşuna gidecek bir modele bakacak olursak UA Surge 2 modelinin sıkça tercih edildiğini görüyoruz. Üst kısmı nefes alabilir file malzemeden yapılmış olan ayakkabının dış topuk dolgusu koşarken ve yürürken ek destek sunuyor. Yastıklamalı EVA orta tabanı ile hareketlerinize hemen tepki veren Under Armour UA Surge 2’yi günlük hayatınızda da egzersizlerinizde de rahatça kullanabilirsiniz.

 

7.Under Armour Erkek UA Charged Pursuit 2 Koşu Ayakkabısı

Under Armour seviyor ancak daha farklı bir tasarım arıyorsanız, yürüyüşlerinizde ve koşularınızda sizi hayal kırıklığına uğratmayacak bu o UA Charged Pursuit 2’yi tercih edebilirsiniz. Hafif ve esnek tasarıma sahip bu modelde bulunan Charged Cushioning özelliği, darbe etkilerine karşı ayaklarınızı korumaya yardımcı oluyor. Genel olarak koşu için tasarlanmış bu ayakkabıyı koşmadığınız zamanlar yürüyüşlerinizde de kullanabilirsiniz.

 

8.Nike Revolution 5 Erkek Koşu Ayakkabısı

Nike’ın koşu için özel olarak tasarlamış olduğu bu ayakkabılar hafifliği ve rahatlığı ile ön plana çıkıyor. Yastıklama sistemi sayesinde zeminle temasınızın yumuşak olmasını sağlayan Nike Revolution 5’i koşularınızın yanı sıra yürüyüşlerinizde ve günlük hayatınızda da tercih edebilirsiniz.

 

9.Lumberjack Hugo Siyah Erkek Comfort Spor Ayakkabı

Günlük hayatınızda da ayağınızdan çıkarmak istemeyeceğiniz şık bir yürüyüş ayakkabısı arıyorsanız, Lumberjack Hugo Comfort spor ayakkabıya şans verebilirsiniz. Hava alan yapısı ile ayak terlemelerinin önüne geçmeye yardımcı olan ayakkabıdaki Memory Foam taban, ayakkabının ayağınızı kavramasını ve bu sayede rahat etmenizi sağlıyor. Gün içinde yürüyerek çok fazla zaman geçiriyorsanız, bu ayakkabılarla konforlu bir şekilde yürüyeceğinize emin olabilirsiniz.

 

10.Kalenji By Decathlon Erkek Siyah Spor Ayakkabısı 

Yürümeyi seviyor ancak ara sıra koşmak da istiyorsanız, Kalenji’nin bu spor ayakkabılarında aradığınızı bulacaksınız. Yumuşak köpük tabanı ile darbeleri başarıyla emen ayakkabı hafif ve rahat olmasıyla yürüyüşleriniz ve koşularınız için idealdir.

 


Kaynak: https://www.aysetolga.com/yuruyus-yapmayi-seven-erkekler-icin-en-iyi-10-yuruyus-ayakkabisi

Bu içeriği paylaş