Yoga blokları ile yapabileceğiniz 10 güç egzersizi 2021
  • 20 Temmuz 2021
  • 458

 

Yoga bloğu sadece yogaya yeni başlayanların kullandığı bir alet değildir. Yoga bloğu kullandığınızda  hareketi yapmak için kolaya kaçtığınıza yönelik söylenenler doğru değil, hem de bunun zıddı doğru. Yoga bloklarını akış içerisinde kullandığınızda çok fazla tesirini olduğunu görebilirsiniz.

Üstelik bu bloklar sadece Vinyasa’da değil, bu arada güç egzersizlerinde de kullanılabilmektedir. Egzersizinize fazladan direnç ilave etmek ve balansınızı zorlamak için dambıllarınızı yoga blokları ile değiştirebilirsiniz.

Yoga blokları ile yapabileceğiniz 10 güç egzersizine ve sizler için seçtiğimiz yoga bloğu tekliflerine aşağıda göz atabilirsiniz.

  1. Shoulder press

Shoulder press hareketini yoga blokları ile yapmak isterseniz, elinizi yumruk yapın ve bilek eklemlerinizin  üzerine yoga bloğu yerleştirin. Ayaklarınız omuz hizasında açık olacak şekilde durun, kalçalarınızı sıkın ve yumruğunuzu yavaşça tavana doğru ittirin. Bicep adaleleriniz kulak hizanıza gelene kadar kollarınızı uzatın ve sonrasında yavaşça alçaltın. Bu hareket sayesinde balans sağlayan adalelerinizi ve omuz ekleminizi çalıştırabilirsiniz.

Hareketi yapmak için Delta’nın EVA malzemeden yapılmış yoga bloğunu kullanabilirsiniz:

Delta Yoga Blok 

 


Ürünün Amazon Ücretini Gör

  1. Tek bacak ile glute bridge

Glute bridge için dizleriniz bükülü şekilde sırt üstü yatın ve ayaklarınız yere düz bir şekilde bassın. Hemen peşinden sol ayağınızı yoga bloğunun üstüne koyun ve sağ bacağınızı tavana doğru düz bir şekilde uzatın. Kalçalarınız, dizleriniz ve omuzlarınızla aynı hizaya gelinceye dek topuğunuzla kendinizi itin. Sonrasında hareketi diğer taraf için de tekrarlamak üzere başlangıç pozisyonuna dönün. Bu harekette yoga bloğu kullanmanız, daha fazla hareket etmenizi ve kalça ile hamstring adalelerinizin daha kuvvetli olmasını sağlayacaktır.

Hareketi yapmak için kaymaz yüzeyli CrossPrime yoga bloğunu kullanabilirsiniz:

CrossPrime Yoga Blok


Ürünün Amazon Ücretini Gör

  1. Superman

Superman hareketi için yere yüz üstü uzanın. Kollarınızla öne doğru uzanın ve her iki elinizin altına birer yoga bloğu yerleştirin. Kollarınız düz bir şekilde dururken ellerinizi blokların üzerinden kaldırın ve bu arada göğsünüzü de yerden kaldırın. Sonrasında tekrar yere uzanın ve hareketi tekrarlayın. Superman hareketine yoga blokları ilave ettiğiniz vakit omuzlarınızın gücünü arttırabilir ve postürünüzü iyileştirebilirsiniz.

Hareketi yapmak için Ravel’ın EVA malzemeden yapılmış yoga bloklarını kullanabilirsiniz:

Ravel Yoga Blok 


Ürünün Amazon Ücretini Gör

  1. Chest press

Chest press için yere sırt üstü uzanın. Ellerinizi göğsünüzün üzerine uzatın ve ellerinizde yoga blokları varken bu bloklara doğru baskı uygulayın. Kollarınızdaki baskıyı savunurken dirseklerinizi bükerek blokları göğüs hizanıza kazancın ve hemen peşinden başlangıç pozisyonuna dönün. Yoga blokları ile yapacağınız bu hareket ile göğsünüz ve omzunuzun ön bölümü arasında bulunan erişilmesi zor olan adaleleri amaçlayacaksınız.

Hareketi yapmak için Usr’nin renkli yoga bloklarını kullanabilirsiniz:

USR YB21 Yoga Blok


Ürünün Amazon Ücretini Gör

  1. Power lunge

Hareket için evvela göğsünüz, dizinizin üzerinde 45 derece açıyla duracak şekilde lunge pozisyonu alın. Sonrasında merkez adalelerinizi sıkın ve bicep adaleleriniz kulak hizanızayken iki elinizle bir tane yoga bloğunu başınızın üzerinde tutun. Bloğu tek elinize alın ve her iki kolunuzu da arkanıza doğru kazancın. Yoga bloğunu diğer elinize geçirin ve ellerinizi tekrar başınızın üzerine uzatın. Hareketi 15-20 sefer tekrar edin. Sonrasında lunge pozisyonunda diğer bacağa geçin ve hareketi yapmaya devam edin. Bu hareket sayesinde omuz adalelerinizin güçlendiğini göreceksiniz.

Hareketi yapmak için Actifoam’un EPP malzemeden üretilmiş yoga bloklarını kullanabilirsiniz:

Actifoam Yoga Blok


Ürünün Amazon Ücretini Gör

  1. Balans hareketi

Yoga bloğu ile dengeniz üzerinde çalışmak için bloğu en geniş bölümü üzerine ayağınızı koyacağınız şekilde yere yerleştirin. Sonrasında bloğun üstüne tek ayağınızla çıkın ve kollarınızı dışarı doğru “T” yapacak şekilde açın. Merkez adalelerinizi sıkarken diğer bacağınızı dışarı doğru açın ve duruşunuzu 30 saniye kadar savunmaya çalışın. Hareketi diğer taraf için tekrarlayın. Hareket sayesinde vücudunuzdaki tüm adaleleri çalıştırabileceksiniz.

Hareketi yapmak için Avessa’nın EVA malzemeden üretilmiş yoga bloklarını kullanabilirsiniz:

Avessa Yoga Blok


Ürünün Amazon Ücretini Gör

  1. Tekne duruşu

Tekne duruşunda iç bacaklarınız arasına bir yoga bloğu yerleştirin ve bacaklarınızla bloğu tutun. Kollarınız ve göğsünüz yukarda dururken merkez adaleleriniz sıkı olsun. Tekne duruşunuzu yarı yarıya indirirken bloğu sıkın ve tekrar yüksek duruşa dönün. Hareketi tekrarlayın. Bu hareket sayesinde hem merkez adalelerinizi hem de iç bacaklarınızı güçlendirebilirsiniz.

Hareketi yapmak için MuscleCloth’un pembe-siyah renklerdeki yoga bloğunu kullanabilirsiniz:

MuscleCloth Yoga Blok


Ürünün Amazon Ücretini Gör

  1. Dar şınav

Triceps adalelerinizi çalıştıracak olan bu harekette plank pozisyonu alın ve yoga blokları en yüksek şekilde duracak halde orta parmaklarınızın önünde dursun. Şınav çekerken omuzlarınız parmaklarınızın önünde duran bloğa değene kadar yere inin ve sonrasında kendinizi ittirin.

Hareketi yapmak için iki tane yoga bloğuna ihtiyacınız olacağı için Roeam’ın ikili yoga bloklarını kullanabilirsiniz:

Roeam 2’li yoga bloğu


Ürünün Amazon Ücretini Gör

  1. Booty lift

Bu hareket için masa duruşuna geçin ve sağ dizinizin arkasına yoga bloğu yerleştirin. Dizinizi bükün ve blok dizinizin arkasında kalacak şekilde ayağınızı esnetin. Topuğunuzu geriye tavana doğru itin ve sonrasında masa duruşuna geri dönün. Hareketi 15-20 kez bir taraf için yaptıktan sonra diğer tarafa geçin.

Hareketi yapmak için Avessa’nın pembe yoga bloğunu kullanabilirsiniz:

Avessa Yoga Blok Pembe 


Ürünün Amazon Ücretini Gör

  1. Kuş-Köpek Hareketi

Dengeniz üzerinde çalışmak için kuş-köpek hareketi gibisi yoktur. Bu harekette balansınızı daha da zorlamak için yoga blokları kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikle dizleriniz ve elleriniz üzerinde durun. Sonrasında sol diziniz ile sağ eliniz altına birer yoga bloğu yerleştirin. Merkez adalelerinizi amaçlamak için sol ayak baş parmağınızı arkanıza doğru gergin bir şekilde tutun. Ardından sol kolunuzu ve sağ bacağınızı düz bir şekilde uzatın. Bunu yaptığınızda omuz ve kalçalarınızla bacak ve kollarınızın aynı hizada olması gerekir. Hemen peşinden sol kolunuzu ve sağ bacağınızı kendinize doğru çekin. Hareketi tek taraf için 8-10 kez tekrarladıktan sonra diğer tarafa geçin.

Hareketi yapmak için Usr’nin bu renkli yoga bloklarını kullanabilirsiniz:

USR YB22 Yoga Blok


Ürünün Amazon Ücretini Gör

 

 

Yoga blokları ile yapabileceğiniz 10 güç egzersizi yazısı ilk önce Ayşe Tolga İyi Hayat üzerinde ortaya çıktı.

Bu içeriği paylaş