Venüs Başak Burcunda: Kendini Onurlandırma ve Kendine Yetme 2022
  • 28 Eylül 2022
  • 143

5 Eylül itibariyle Venüs, Aslan’dan ayrılarak 29 Eylül’e kadar kalacağı Başak burcuna geçti. Bu geçiş bize kendimizi onurlandırmanın ve kendimize yetmenin önemini hatırlatır. Bu geçişle birlikte enerji alanımızı temiz tutma konusunda bilinçli kararlar almaya, odağımızı ve zamanımızı değerlendirme konusunda seçici olmaya ve enerjiyi paylaştığımız ve hayatımıza aldığımız insanları dikkatle seçmeye davet ediliyoruz.

Başak, ataerkil toplum ve dinin gösterdiği şekilde doğal olmayan bir “saflığa” ulaşmak yerine farkındalığımızın derinleşmesi ve bedenimizle olan bağlantımızla ilişkili olarak gerçekleştireceğimiz sindirim, arınma ve ayrıştırma ile ilgilidir. Bu geçiş sırasında sağlığımıza normalde olduğundan daha fazla özen göstermemiz, bize hizmet etmeye alışkanlıkları bırakmamız ve iyiliğimizi, iyileşme yolculuğumuzu ve kendimizi geliştirme çabalarımızı destekleyen arayışlara, faaliyetlere ve insanlara daha fazla zaman ve enerji ayırmamıza dair ilham alabiliriz.

Venüs Başak Burcunda: Hizmet ve Adanmışlık

Astrolojide Venüs, hem kendimizle hem de başkalarıyla ilişki kurma şeklimizle, değer sistemlerimizle, para, bolluk ve zenginlikle olan ilişkimizle, sevgiyi ve ilgiyi alma kapasitemizle ve huzur ve uyum duygularını nasıl yarattığımızla ilgilidir. Başak, Merkür’ün yönettiği ve diğer temalarla birlikte kişisel gelişim, sağlık ve şifa, alışkanlıklar ve rutinler, hayatın en iyi hale getirilmesi ve düzenlenmesi ile ilgili değişken bir Toprak burcudur.

Başak burcundaki Venüs, odağımızı pratik olmaya, organizasyona ve ayrıştırmaya getiriyor. Bu geçiş bize ilişkilere ve finansal konulara yönelik faydacı ve analitik bir yaklaşım benimsememiz için ilham veriyor.

Aşk ve Güzellik Tanrıçası, Başak’tan geçişi sırasında lüks ya da aşırı romantik gösterilerle pek ilgilenmez. Bu geçiş tamamen hizmet eylemleri, bağlılık ifadeleri ve destekle ilgilidir. Başak burcundaki Venüs, önceden planlamayı tercih etmeyi ve dürtüsel harcamalardan kaçınma eğilimini gösterebilir. Bu geçişle birlikte orta ve uzun vadede değerli, somut ve faydalı bir şeye yatırım yapmak için ilham alıyoruz.

Venüs-Mars karesi ve Venüs-Uranüs Üçgeni

16 Eylül’de Venüs, İkizler’deki Mars ile kare yapacak. Bu açı ile özellikle yakın ilişkilerde, özellikle yakın olanlarda gerginlik yaşayabiliriz. Bu süre içerisinde değerler, dürtüler ve arzular arasında bazı çatışmalar hissedebilir ve arzularımız ve irademiz ile diğer insanların ihtiyaçları ve değerleri arasında çatışma yaşayabiliriz. Uzlaşmakta zorlanabilir ve hiçbir şeyden vazgeçmek istemeyebiliriz. Bununla birlikte Venüs-Mars hizalanması herkesin deneyimini arttırmasını sağlayacak yaratıcı çözümler ve anlaşmalar bulmamız için ilham verecek ve bizi motive edecektir.

20 Eylül’de Başak’taki Venüs ve Boğa’daki Uranüs arasındaki üçgen ile daha fazla heyecan ve rutinlerimizde, günlük işlerimizde ve ilişkilerimizde değişiklik yaşayacağız. Bu hizalanma ile daha açık fikirli olacak ve kısıtlayıcı ya da modası geçmiş gibi görünen yapılardan, bağlantılardan ve varoluş şekillerinden ayrılmamız kolaylaşacak. Daha özgün şeyler keşfetme, konfor alanımızdan çıkma ve hata yapmaktan korkmadan deneyimler yaşamaya yönelik ilhamı alacağız.

Neptün-Venüs Karşıtlığı, Venüs-Plüton Üçgeni ve Venüs-Merkür Kavuşumu

24 Eylül’de Başak’taki Venüs, Balık’taki Neptün ile karşıt olacak ve gelecek ve hayal kurma, diğer insanları ve ilişkileri idealleştirme eğilimimiz artacak. Bugünlerde hayal kırıklığımızı arttıracak şekilde aşık olabilir ve gerçekçilik ve akılcılıktan uzak olabiliriz. Bununla birlikte bu açı ile yaratıcılığımız, hayal gücümüz, gerçekliğimizi güzelleştirme arzumuz ve kalbimizi başkalarına açma kapasitemiz en üst düzeye çıkacak.

26 Eylül’de Venüs, Oğlak burcundaki Plüton ile üçgen oluşturacak. Venüs-Plüton üçgeni, bağlantılarımızı derinleştirme ve daha derin ve tutkulu bağlar kurma arzumuzu gösteriyor. Bugünlerde yüzeysel olmayı hoş bulmayacağız. Bu hizalanma, ilişkilerimiz üzerinde kendimizin ve başkalarının psikolojik örüntülerinin etkilerini anlayacak ve hem kendi değerlerimizle hem de diğer insanların değerleriyle uyumlu çözümler bulmak isteyeceğiz.

Venüs-Plüton üçgeniyle aynı gün, Venüs ile geri gitmekte olan Merkür, Başak burcunda kavuşacak. Venüs-Merkür hizalanması iletişim, diploması ve müzakere için uygundur. Bu hizalanma ile duygularımızı ifade etme ve değerlerimizi, arzularımızı ve ihtiyaçlarımızı paylaşma kapasitemiz artacak.

Venüs Başak Burcunda: Kendini Gerçekleştirme Arzusu

Başak, neyin iyileştirilebileceği ve en iyi hale getirilebileceği ile uyumlu olduğu için bu arketip ön planda olduğunda genelde mükemmeliyetçilik eğilimi söz konusudur. Bunun sonucunda hem yapıcı hem de yapıcı olmayan eleştiriler ortaya çıkabilir.

Venüs’ün Başak’tan geçişi hem kendimize hem de başkalarına yönelik eleştirel eğilimlerimizin artmasına neden olabilir ve neyin işe yaradığından çok, neyin işe yaramadığına odaklanma eğilimimiz olabilir. Bu durumda aşırı mükemmeliyetçi olabilir ya da bize karşı eleştirel olduğunu düşündüğümüz insanlara çekilebiliriz. Bu durumda eleştirilere inanmayacak şekilde bizi güçsüzleştiren iç konuşmalarımızı ve düşünme kalıplarımızı gözden geçirebiliriz.

Venüs’ün Başak’tan geçişi ile kendimizi, öz farkındalığımızı, başkalarıyla ilişkilerimizde nasıl göründüğümüzü ve parayı ve diğer kaynakları yönetme şeklimizi geliştirme arzusu duyacağız. Bu geçiş sırasında hizmet etmenin bizim için ne anlama geldiğini düşünmeli, neye hizmet ettiğimiz üzerine kafa yormalı ve yaşamımızı bunu yansıtacak ve onurlandıracak şekilde düzenlemek için bilinçli bir seçim yapma fırsatı bulacağız.

 

 

 


Kaynak: https://www.aysetolga.com/venus-basak-burcunda-kendini-onurlandirma-ve-kendine-yetme

Bu içeriği paylaş