Uzun ve Mutlu Yaşamın Sırları – IKIGAI 2022
  • 13 Ağustos 2022
  • 134

“Kişi için iyi olanla yapmak istediği arasında bir gerilim vardır. Çünkü herkes, özellikle de yaşlılar her zaman yaptıklarını yapmak isterler. Ancak kökleşmiş alışkanlıklar geliştiren beynin artık daha fazla düşünmesine gerek kalmaz. Bir şeyler çok hızlı ve yeterli derecede otomatik pilotta, genelde de çok üstün bir şekilde halledilir. Bu da rutinlere yapışıp kalma eğilimi yaratır. Bunu kırmanın tek yolu beyni yeni bilgilerle uğraştırmaktır.”

Uzun yaşamın en büyük sırrı ise her insanın yaşamaya devam etmesi adına, yaşam gücünü her daim dinç tutması için  bir amacının olmasıdır. Bir düşünün sizin bu yaşamda en özel amacınız nedir? Sizi ayakta tutan bu amaç nedir?

Antioksidan içeren besinleri tüketmek, genel sağlık için o kadar önemli ki uzun bir yaşam için  püf noktası burada gizlidir. Yapılan tüm araştırmalar bunu kanıtlar niteliktedir. Örneğin; yeşil çay, beyaz çay, yaban mersini, limon, greyfurt, somon, ton balığı, zeytinyağı, brokoli, lahana, soğan, sarımsak gibi besinler.

Yüksek polifenol  ve yüksek nobiletin içeren bu besinler düzenli tüketimde hem psikolojik hem fiziksel sağlığınıza büyük katkıda bulunur.

Şimdi siz bir düşünün. Faydalı besinleri ne kadar tüketebiliyorsunuz? Fiziksel ve zihinsel egzersizler hayatınızda yer alıyor mu? Her sabah yataktan kalkmanız için sebepleriniz neler? Kendinize ait tutkularınız neler? Amacınız ne?

Meslek, uğraş, misyon, tutku ve sorumluluklar… Her detayın içinde bir “Siz” mevcut. Siz kimsiniz?

TEŞEKKÜRLER.

PSİKOLOG &AİLE DANIŞMANI SEDA ULUDAĞ


Kaynak: https://www.aysetolga.com/uzun-ve-mutlu-yasamin-sirlari-ikigai

Bu içeriği paylaş