Uzun Süreli Flörtleşme: Avantajları ve Dezavantajları 2021
  • 24 Temmuz 2021
  • 267

Uzun müddetli flörtleşme, düşündüğünüzden daha yaygındır. Çoğu kez, insanlar birkaç senedir beraber yaşadıkları ve rutinleri evli bir çiftinkine benzer olduğu için bir çiftin evli olduğunu var sayar. Ancak, bazen yalnızca ilişkilerini daha uzun bir müddet olduğu gibi tutmaya karar vermişlerdir.

Bu geçici bir mertebedir. Başka bir deyişle, gelişerek ya daha resmi bir hale gelecek, veyahut başarısız olarak nihayetinde bitecektir. Ancak, flörtün süresiz olarak uzadığı zamanlar vardır.

Bu vaziyetin nedenleri farklık gösterir. Sözgelişi, kimi çiftler ilişkide ilerlemeden önce mali vaziyetlerini iyileştirmeye çalışırlar. Bu yazı, uzun süreli bir flörte sahip olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını inceleyecektir.

Uzun müddetli flörtleşme: Avantajları

Sosyal damgalamalardan ve insanların ne düşündüğünden bağımsız olarak, uzun müddetli flört aslında kimi çiftler için en iyi tercih olabilir. Bu tür bir aitin bazı avantajlarının bir listesi için okumaya devam edin.

1. Ortak anlaşmalar yapma becerisi

Birlikte uzun vakit geçiren çiftler, negatif vaziyetlerin üstesinden daha iyi gelebilir. Bunun nedeni, zati birlikte olmaya karar vermiş olmaları ve bu kararın ortak hayat çatışmalarından kaçınmaya yardımcı olmasıdır. Bundan, birlikte bir yaşam için ortak anlaşmaların sıhhatli olduğu neticenine varılabilir.

2. Çiftin bağındaki güvenlik

Rastgele bir aitin temel direklerinden biri güvenliktir. Netice olarak, uzun süredir beraber olan çiftlerin iyi duygusal temelleri vardır.

Başka bir deyişle birbirlerine güvenirler ve sıhhatli bir ilişki içinde ilerlemeye devam edeceklerini bilirler.

gelin ve güvey ayakları Uzun süreli flörtleşme her vakit evliliğe yol açmaz ve insanlar buna mecbur hissetmemelidir.

3. Ortak amaçlar

Çiftler giderek beraber amaçlar belirlemeye başlar ve bu hedeflere eriştikçe ilişkileri güçlenir.

Ancak sıhhatli bir çift, her birinin hayatlarının bir takım alanlarında ferdi hedefleri olduğunu anlayabilir ve kabul edebilir.

4. Ailenin kabulü

Uzun müddetli flört ekseriyetle akrabalar tarafından tamamiyle kabul edilir. Bu yüzden, uyum süreci, farklılıklardan bağımsız olarak eninde sonunda gerçekleşir.

Sevdiğiniz kişinin tüm ailesini sevmek veya onlar tarafından sevilmek zorunda değilsiniz, ancak müsamaha anahtardır.

5. Duygusal özgürleşme

Bu, bir ilişki içindeyken dahi kendini sevme kapasitesini ifade eder. Buna göre, bu tür bir ilişki içindeki insanlar sıhhatli bir benlik saygısına sahip olma eğilimindedir.

Bu, refah açısından bağımsız olabilmek ve eşinizin mutluluğunuzu bitirmesine ve desteklemesine müsaade etmekle alakalıdır.

Alakanızı çekebilir: Sıhhatli İlişkiler İçin Hudut Belirlemek

Uzun süreli flörtleşme: Dezavantajları

Hayat mükemmel değildir, bu yüzden uzun süreli flörtün negatif istikametlerini de hesaba katmalıyız. İşte ortaya çıkabilecek bazı meselelerin bir listesi.

1. Rutinlere uymada yaşanan meseleler

Uzun müddetli flörtleşme konusundaki ana dezavantajlardan biri, belirli rutinlere uyum sağlamanın zorluğudur. Çatışmalar genellikle bir çiftin birlikte çok fazla zaman geçirmesi ve ilişkilerinin ilerlememesiyle başlar.

Gerçekte, rutin bir mesele değildir. Problem, insanların bir ilişkiyi sürdürmek için bir takım şeylerin değişmesi gerektiğini idrak etmesi zor olduğundan, değişime karşı her vakit bir direnç olmasıdır.

2. Romantik ihtiras kaybolur

Uzun süredir beraber olan çiftlerde romantizmin azalması normaldir ve bu birbirlerini sevmekten vazgeçtikleri mananına gelmez. Bununla birlikte, aitin diğer bölümlerine öncelik vermenin vakitinin geldiğini gösterir.

Bu bakımdan ilişkilerini romantizme dayandıran çiftler, sonu gelmez çatışmalar yaşarlar.

3. Sosyal baskı yoğunlaşır

Uzun müddetli flört faktörün en karakteristik dezavantajlarından biri, bu çiftlerin çevrenindeki kişilerin uyguladığı baskıdır. Arkadaşlar ve akrabalar genellikle “Düğün tarihini belirlediniz mi?”, “Nerede izdivaç edeceksiniz?”, “Çocuğunuz olacak mı?” gibi sualler sorar.

4. İlişkiyle alakalı kuşkular hasebiyle uzun müddetli flörtleşme

Bir çiftin beklentileri genellikle zaman geçtikçe değişir. Bu farklıklar bazı vaziyetlerde örtüşür, ancak diğerlerinde vaziyet farklıdır.

Tabii ki, yaptıklarında bir mesele yoktur. Biri evlilik ile ilgili konuşmaya başladığında ve eşi bunu düşünmek bile istemediğinde çatışmalar ve güvensizlikler ortaya çıkar.

şaşıran adam Rastgele bir uzun vadeli ilişki, çözülmediği takdirde kaotik vakitlere sebep olabilecek çatışma dönemlerine tabidir.

5. Bağımsızlığı kaybetme korkusu

Harbiden de, kimi uzun vadeli ilişkiler korkunun neticesidir. Spesifik olarak, evlilik çoğu kez özgürlüğün azalmasıyla sonuçlandığı için bağımsızlığı kaybetme korkusu yaşanabilir.

Bu, flört mertebesinde olan insanların kendilerini hala bağımsız olarak idrak ettikleri için bir damgalama ile irtibatlıdır. Evlilik olmadığında, ayrılmak çok da karmaşık olmayacaktır.

Okuyun: Nasıl Sıhhatli Bir Şekilde İlişki Bitirebiliriz?

Uzun müddetli flörtten sonra evlilik iyi bir tercih mi?

Bu yazıda gördüğünüz gibi, uzun süreli flört kimi insanlar için işe fayda, ancak diğerleri için sürdürülemez bir durumdur. Bu açıdan evlilikle alakalı kuşkularınız varsa yapmanız şart olan en iyi şey ilişkinizi düşünmek ve dinamiklerini değerlendirmektir.

Uzun bir süre süresince iyi giden ilişkilerin evlilikle sonuçlanması daha olasıdır. Tersine, ikilemli dinamikleri olanların uzun vadede başarısız olma ihtimali daha yüksektir.

Partnerinizi İncitmenize Kapı aralayabilecek 7 Tümce Partnerinizi İncitmenize Kapı aralayabilecek 7 Tümce Kelimelerin hem onları kullananların hem de söylendikleri kişilerin üzerinde çok büyük bir güçleri vardır. En ufak bir tümce bile hafife alınmamalıdır. Daha fazla oku »

La entrada Uzun Müddetli Flörtleşme: Avantajları ve Dezavantajları aparece primero en Sıhhate bir adım.

Bu içeriği paylaş