Tartar Sos: Besinleri, Faydaları ve Nasıl Tüketildiği
  • 07 Mart 2024
  • 33

Tartar sos, ana malzemesi kök sebzeler veya balık olan birçok yemeğe eşlik etmek için mükemmeldir. Hazırlanması basittir ve beslenmeye doğru şekilde dahil edildiğinde belirli sağlık yararları olabilir. Ne de olsa evde hazırlandığında sadece taze malzemelerin kullanılmasını sağlar ve bu da besin özelliklerini büyük ölçüde geliştirir.

Başlamadan önce sosların ölçülü tüketilmesi gerektiğini vurgulamalıyız. Aksi takdirde, beslenmedeki kaloriler büyük ölçüde artabilir ve bu da ilerleyen zamanda bir kilo artışıyla sonuçlanır.

Haftalar boyunca bu, sağlık üzerinde olumsuz bir etkisi olacak bir iltihaplanma durumu yaratacaktır. Hatta yıllar içinde bazı kronik patolojilerin insidansını artırabilir.

Tartar sosunun besin değeri

Beslenme açısından, tartar sosunun 30 gramlık (1 oz) porsiyon başına 63 kaloriye sahip olduğuna dikkat edilmelidir. Porsiyon başına 5 gram yağ ve 4 gram karbonhidrat içerir ve E vitamini ve K vitamini gibi önemli besinleri sağlayabilir. Aşırıya kaçmamakla birlikte, makul miktarlarda tüketilmesi, bu temel unsurların gereksinimlerini karşılamaya yardımcı olabilir.

Tartar sosu. Diyetinize ara sıra ve ölçülü olarak ev yapımı tartar sosu ekleyin.

Ek olarak, bu müstahzar, özellikle salatalıklardan antioksidan kapasiteli fitokimyasallar sağlayabilir. Bunlar, serbest radikallerin oluşumunu ve ardından vücut dokularında birikmesini nötralize etme yeteneğine sahiptir. Bu etkinin, kardiyovasküler hastalıklar gibi yıllar içinde kronik patolojiler geliştirme riskini azaltmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Avokado Sosu Nasıl Yapılır

Tartar sosunun faydaları

Öncelikle, Nutrients dergisinde yayınlanan bir çalışmada belirtildiği gibi, aynı zamanda güçlü bir antioksidan aktivite geliştiren bir madde olan tartar sosunda bulunan E vitamininin etkisini vurgulamalıyız. Bağışıklık sisteminin işleyişini iyileştirerek bulaşıcı ve hatta kronik hastalıkların insidansını azaltabilir.

Bir makarna yemeği.

K vitamini ise kemik sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olacaktır. Kalsiyum gibi minerallerle birlikte, gelecekte kırılmaları önlemeye yardımcı olacak şekilde kemik yoğunluğunun optimal olmasını sağlamanın anahtarıdır.

Osteoporoz riski arttığı için bu özellikle menopoz aşamasını geçmiş kadınlar için önemlidir. Bu , Clinics in Geriatric Medicine’de yayınlanan araştırmalarla kanıtlanmıştır.

K vitamini ayrıca kan pıhtılaşma süreçleriyle de ilgilidir. Seviyeleri optimal aralıklarda tutmak, kardiyovasküler sistemin düzgün çalışmasını etkileyebilecek değişiklikleri önlemeye yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, bazı ilaçlarla alım sınırlandırılmalıdır.

Tartar sosu nasıl tüketilir?

Tartar sosu normalde tüm süpermarketlerde bulunur. Ancak ev yapımı ise, bileşiminde katkı maddesi olmamasını sağladığı için kalitesi daha yüksek olacaktır. Genel bir kural olarak fırınlanmış balık veya patates yemeklerinin yanında servis edilebilir. Her iki ürünle çok iyi birleşir ve organoleptik özelliklerini geliştirir.

Burada daha fazlasını keşfedin: K Vitamini Reçetesi Ne Zaman ve Neden Verilir

Tartar sosu tarifi

Enfes bir tartar sosu hazırlamak için ihtiyacınız olacak:

  • 1 su bardağı sade yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tatlı turşu suyu veya 3-4 adet ince kıyılmış turşu
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • İsteğe bağlı: kapari

Hazırlık

  1. Yukarıda belirtilen tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve sos mümkün olduğunca pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  2. Her zaman iyi soğutulmuş olarak servis edilmesi önerilir. Maksimum keyif almak için kullanmadan önce birkaç dakika buzdolabında tutulabilir.
  3. Bu sosu bir vegan diyetine dahil etmek istiyorsanız, yoğurdu soyadan yapılan yoğurtla değiştirin. Vegan mayonez bile kullanabilirsiniz; hiç sorun değil.

Birçok yemek için mükemmel bir çeşni olan tartar sosu

Gördüğünüz gibi tartar sos, birçok yemekle kullanılabilen ve muhteşem bir tada sahip bir çeşnidir. Aynı zamanda bazı antioksidanların ve yüksek kaliteli vitaminlerin kaynağıdır.

Bu nedenle, onu diyetinize dahil edebilirsiniz, ancak zamanla yağdan kaynaklı kilo alımını koşullandırabilecek bir kalori fazlalığından kaçınmak için tüketimini ölçülü yapmak her zaman önemlidir.

Son olarak, yemeklerin lezzetini iyileştirmek için baharat da ekleyebileceğinizi unutmayın. Bu çeşniler genellikle yüksek kaliteli fitokimyasallar sağlar, bu nedenle tüketimleri daha iyi sağlıkla ilişkilendirilir. Aslında, bazen takviyeler şeklinde ve antioksidan etkilerini en üst düzeye çıkarmak için daha konsantre bir versiyonda pazarlanırlar.

La entrada Tartar Sos: Besinleri, Faydaları ve Nasıl Tüketildiği aparece primero en Sağlığa bir adım.


Kaynak: https://sagligabiradim.com/tartar-sos-besinler-faydalar-nasil-tuketilir/

Bu içeriği paylaş