Spor, Tansiyonunuzu Kontrol Etmenize Yardımcı Olur 2021
  • 22 Temmuz 2021
  • 209

Düzenli egzersiz, sıhhati savunmanın en iyi yollarından biridir. Hipertansiyonu olan kişilerde bu bilhassa ehemmiyetlidir zira araştırmalar sporun tansiyonunuzu kontrol etmeye yardımcı olduğunu ispat etmiştir.

Hem Dünya Sıhhat Örgütü (WHO) hem de Beynelmilel Arteriyel Hipertansiyon Derneği, fiziksel egzersizin inme ve miyokard enfarktüsü rizikonunu azaltmada pozitif neticeleri olabileceği ile ilgili hemfikirdir. Her iki hastalığın da riziko etmenleri arasında hipertansiyon vardır.

Okumaya devam edin: Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) ve Kapı araladığı 7 Karmaşıklık

Hipertansiyon nedir?

WHO, hipertansiyonu, kişinin kan damarlarının daimi yüksek kan basıncından muzdarip olduğu bir vaziyet olarak tanımlar. Bu, elbette, onlara zarar verebilir.

Kan basıncı, kalbin pompaladığı kanın kan damarlarının duvarlarına uyguladığı kuvvettir. Bu direnç normalden yüksekse, kalp kanı pompalamak için daha fazla gayret sarf etmelidir. Ve bu, kalp her attığında olur.

Hipertansiyon tehlikelidir çünkü kalbi ve böbrek ve beyin gibi uzuvları riske atar. Dünyadaki kalp krizlerinin büyük çoğunluğunun nedeni budur. Bu yüzden bunu önlemek ehemmiyetlidir. Spor, kan basıncınızı kontrol etmenize yardımcı olur ve bu, WHO’nun 1989 gibi erken bir tarihte tavsiyelerine ilave ettiği bir şeydir.

tansiyon ölçerler ve bir kalp Kan basıncını kontrol etmek, kalp krizi gibi kalp olaylarını önleyebilir.

Spor, tansiyonunuzu kontrol etmenize nasıl yardımcı olur?

Spor, tansiyonunuzu kontrol etmenize yardımcı olur. Her şeyden önce, uygun kilonun savunmasına katkıda bulunurlar ve obeziteyi önlerler. Fazla yağ dokusu, fazla kilo, obezite ve yüksek tansiyon arasındaki ilişki rizikoludur.

Spor, dakikadaki atım sayısını azalttığı ve bu uzvun aşırı gücünü önlediği için kalbin işleyişini iyileştirir. Sporcuların kan basıncı düzeyleri ekseriyetle daha düşüktür çünkü vücutları egzersiz yapmayanlara göre daha iyi çalışır.

Bu yararlara ek olarak, düzenli olarak yapılan spor kaygı, stres ve çöküntü düzeylerini kontrol etmeye yardımcı olur. Bu bu arada daha sıhhatli ve zinde hissetmenizi sağlar ve bu da olumlu bir duygusal vaziyete katkıda bulunur. Yüksek tansiyon problemlerini önlemek için iyi duygular asaldır.

Bir spor yaparak, kolesterol ve kan şekeri düzeyleri de daha iyi kontrol edilir. Her ikisi de direk yüksek veya yükselen kan basıncıyla ilişkilidir ve çoklukla miyokard enfarktüsü veya felç için tetikleyicidir.

Daha fazlasını öğrenin: Ansızın Çok Yarar Sağlayan 5 Spor Türü

Bir fiziksel etkinlik tasarısı en iyisidir

Spor, düzenli olarak uygularsanız kan basıncınızı kontrol etmenize yardımcı olur. Sporadik olarak spor yapmak yüksek tansiyon için çözüm değildir. Yapmanız şart olan düzenli bir fiziksel aktivite tasarınına sahip olmaktır.

Bir egzersiz rutini yürütmek veya bir spor yapmak için doktorun onayını almak ehemmiyetlidir. Bir doktor, her kişinin sıhhat durumunu ve ayrı olarak yaş ve kilo gibi etkenleri değerlendirmelidir.

İdeal olarak, haftada üç sefer yarım saat spor yapmalısınız. Bu otuz dakikanın ilk on dakikası ısınma olmalıdır; daha sonra uygulamanın kendisi gerçekleştirilir ve son olarak esneme hareketleri yapılır.

Idmanlar arasında bir gün bırakılması önerilir, böylelikle adale ağrısına kapı aralayan laktik asidi adalelerden atabilirsiniz.

spor yapan yaşlı inmsanlar ve onlara yardım eden sıhhat görevlisi Halihazırda teşhis edilmiş bir hastalığı olanlar, en iyi spor tasarısı ile ilgili uzmanlara müracaat etmelidir.

Kan basıncınızı düşürmenize yardımcı olacak en iyi sporlar

Spor genel olarak kan basıncınızı kontrol etmenize yardımcı olsa da, kimi sporlar bu emel için daha uygundur. Spesifik olarak, aerobik metabolizma ve orta düzeyde rekabetçi gayret içeren direnç egzersizleri en iyi seçimdir.

En çok önerilen sporlar düz bisiklet, kayak, yüzme, düz yürüyüş, golf, aşırı olmayan trekking, koşu, paten, kano ve atletik atıcılıktır.

Uygun kiloyu savunmak, tuz alımını azaltmak, stres düzeylerini azaltmak, içki tüketiminden kaçınmak, sigara içmemek ve potasyum ve lif açısından zengin sağlıklı bir perhiz sürdürmek de ehemmiyetlidir. Tansiyonu yükselttiği için ağırlık kaldırmayı içeren sporlardan kaçınmak en iyisidir.

Aşırı Tuz veya Şeker Tüketimi: Hangisi Daha Kötü? Aşırı Tuz veya Şeker Tüketimi: Hangisi Daha Kötü? Uzun yıllar süresince, doktorlar aşırı tuz ve şeker tüketimini çeşitli hastalıklarla ilişkilendirmiştir. Uzmanlar, tüketimlerini sınırlandırmayı önerir. Daha fazla oku »

La entrada Spor, Tansiyonunuzu Kontrol Etmenize Yardımcı Olur aparece primero en Sıhhate bir adım.

Bu içeriği paylaş