Spor Performansını Artırmak İçin 5 Zihinsel Püf Nokta 2022
  • 20 Haziran 2022
  • 155

Genel olarak, atletik bir aktiviteye katıldığımızda, hepimiz bir tükenme noktasına geliriz ve o gün eve gitmek için sabırsızlanırız. Ancak, bu yorgunluk bazen zihinseldir ve biraz daha fazla çaba sarf etmek için çipi değiştirebiliriz. Bu yazımızda, spor performansını iyileştirmek için 5 zihinsel hileyi gözden geçiriyoruz.

Beyin, sinir sisteminin merkezi olarak, emirler gönderen, beden ve zihnin neredeyse tüm süreçlerini kontrol edendir. Verimlilikle bağlantılıdır ve hem günlük hem de spordaki herhangi bir aktivitedeki performansımızı doğrudan etkiler.

Aklı lehimize kullanmak, sporda hedeflere ulaşmak veya başarıya ulaşmak için çok önemlidir. Kendimizi iyi bir şekilde hazır hale getirmek ve hedeflere odaklanmak, düşündüğümüzden çok daha fazlasını başarma ve başarma yeteneğimizi keşfetmemize yol açacaktır.

Zihinsel güç fiziksel aktivitede anahtardır

Spor performansında psikolojik güç esastır. Bu sadece elit sporcularla ilgili değil, antrenman yapan ve kendini geliştirmek isteyen herkesin amacına ulaşmak için inançlı, azimli ve olumlu düşüncelere sahip olması gerekir.

Aklı lehte kullanmak ve performansımızı geliştirmek için dikkate almamız gereken bazı önemli noktalara bakalım.

  • Kendine güven : İyi bir benlik saygısına sahip olmak belirleyici bir faktördür. Kendine güven, en iyi performansımızı elde etmemize yardımcı olacaktır. Üstelik bunu koruyabilmek ve olumsuz anlarda bile kaybetmemek çok önemli. Örneğin, 56 genç futbolcu üzerinde uygulanan ” Tükürük oksitosin, bilişsel kaygı ve müsabaka öncesi sporcularda özgüven ” adlı bir çalışmada, kazananların kaybedenlere göre önemli ölçüde daha düşük bilişsel kaygı puanlarına ve daha yüksek özgüven puanlarına sahip olduğu belirlendi.
  • Israrcı olun : asla pes etmeyin ama hedefinize ulaşana kadar tekrar tekrar deneyin. Olumlu düşünün ve yeni teknikler veya stratejiler deneyin.
  • Hayal kırıklığının üstesinden gelmek : Sporcunun kişiliği kadar çevresi de bu açıdan çok önemlidir. Ailenin çevrelenmesi, iyi bir eğitmenin katkısı ve bir psikoloğun yardımı belirleyici olabilir. Performansımızla ilgili öz eleştiri yaparsak, kendimizi aşmamız ve başarıya ulaşmamız daha olasıdır.
  • Duyguları yönetin : Öfke veya hayal kırıklığı, konsantrasyonu ve performansı etkileyeceğinden, yalnızca hedefe ulaşma şansını engeller. Sporcular, üstün performans göstermeleri ve en yüksek performanslarına ulaşmaları için olumlu düşüncelere ihtiyaç duyarlar.
  • Eğlenmek : Başarılı olmak veya antrenmandan fayda sağlamak sporcular için ortak hedeflerdir, ancak ne pahasına olursa olsun başarmak istiyorsak bunlar zararlı olabilir. Bir disipline girmenin ilk nedeni, özellikle çocuklar söz konusu olduğunda, iyi vakit geçirmek ve eğlenmek olmalıdır. Bu motivasyon kaybolursa, aktiviteyi bırakmamız muhtemeldir.
spor salonunda ağırlık çalışan genç adam
Düşünceleri spor pratiğine odaklamak, iyi bir performansa sahip olmanın anahtarıdır.

Bu makaleyi beğendiniz mi? Ayrıca şunu da okumak isteyebilirsiniz: Yoğun Bir Egzersiz Rutininin Nasıl Başlatılacağına İlişkin İpuçları

Spor performansını artırabilecek 5 zihinsel numara

Spor yapmak beyni uyarmaya yardımcı olur. Antrenman ve rekabet, nöronal bağlantıların daha iyi oksijenlenmesini sağlar. Bu, fikirleri yenilememize, daha iyi konsantrasyon elde etmemize ve beynin yeteneklerini maksimuma çıkarmamıza izin verir. Sonuç olarak, bir geribildirim etkisinin yanı sıra, bunu atletik yeteneklerimizi geliştirmek için kendi avantajımıza kullanabiliriz.

” Spor psikolojisi spor performansını gerçekten nasıl geliştirir? ” başlıklı bir makale şunu belirtiyor:

“Rekabetçi atletizm alanında çok az kişi, bir atletik yarışmadan önce zihinsel olarak hazırlanmanın önemine ve bir yarışma sırasında bu belirli zihniyeti koruma ihtiyacına itiraz edebilir.”

Yukarıdakilere ek olarak, zihinsel beceri eğitiminin daha iyi spor performansına dönüştüğünü, ancak “birçok sporcu, antrenör ve spor yöneticisinin, yardımcı olabileceğine inansalar bile, nitelikli bir spor psikoloğunun hizmetlerini aramaya hala oldukça isteksiz olduğunu ekliyor. “

Spor performansını artırmak için bu 5 zihinsel hile nelerdir?

1. Kendinizi motive edin

Zihnimizi egzersizle yüzleşmek için en iyi şekilde hazırlamalıyız. Bunu yapabileceğimize odaklanmalı ve bizi kötü yola sevk eden olumsuz düşüncelerden arınmalıyız.

2. Bir tekrar daha yapmayı düşünün

Beyni, genellikle yaptığımızdan bir fazla tekrar yapmaya yatkın hale getirmekle ilgilidir. Örneğin 10 şınav çekeceksek 11’i tamamlayacağımıza kafa yormaya çalışın.

Kafamızda, öngörülenden daha fazla çaba gösterme inancı var ve bu nedenle seriyi tamamlamak daha kolay olacak.

3. Tekrar sayısını ikiye katlayın

Bu, kaç sayı tekrar yapacağınızı ayarlamadan bir egzersiz yapmaya başlamaktan ibarettir. Belli bir sayıya ulaştığınızda ve serinin ortasında olabileceğimizi hissettiğimizde, bu sayıyı ikiye katlamak için kendimizi zihinselleştirmemiz gerekiyor.

Buradaki fikir, beynin hedefe ulaşmak için ekstra enerjiye sahip olmaya yatkın olmasıdır. Örneğin, zıplayarak burpe yaparsak ve ilk 5’ten sonra 10’a ulaşacağımızı düşünüyorsak, o zaman kendimizi 15’e varmaya hazırlamalıyız.

4. Yükün daha hafif olduğunu düşünmek

Bu strateji ile egzersizi kolaylaştırabilir ve yükün gerçek ağırlığını daha az eforla kaldırabiliriz. 1RM veya maksimum tekrar olarak bilinen maksimum ağırlığı kaldıracağımız zamanlar için idealdir. Örneğin 100 kiloluk bir ağırlıkla dead weights yapacaksak, kendimizi 90 kiloyu kaldıracağımıza hazırlamalıyız.

5. Teşvik olarak nihai ödül

Her zaman yorulduğumuz ve günü bitirmek için sabırsızlandığımız bir an gelir. Bizim yatkınlığımıza göre, genellikle son dakikalarda veya son bir gayret göstermemiz gereken son alıştırmada olur.

Çözüm, yorgunluk düşüncesini temizlemek ve ödülü almak için bitirmeye odaklanmaktır. Örneğin, eve geldiğinizde sıcak bir duş almak veya istediğiniz rakama ulaşmak için her şeyinizi verdiğinizi bilmek.

dışarıda birlikte spor yapan kadın ve erkek Sporcuların zihinsel engellerini aşmaları ve maksimum potansiyellerine ulaşmaları için psikolojik destek önemlidir.

Bunu da okumak isteyebileceğinizi düşünüyoruz: Kadınlar İçin Kuvvet Antrenmanına Başlamak: Egzersizler ve Faydaları

Kendinizi aşmak püf noktadır

Herhangi bir faaliyette performansımızı aşmak, motivasyonun eş anlamlısıdır ve niteliklerimizi geliştirmeye devam etmek için bir başlangıç noktasıdır. Spora uygulanan zihinsel kapasitenin, hedeflere ulaşmak için beceri, teknik ve strateji kadar önemli olduğu ortaya konmuştur.

Hem profesyonel hem de amatör düzeyde, iyi bir yatkınlık, kendine güven ve azim, bunu geliştirmek için anahtar unsurlardır, ayrıca aklımızdadır. En iyi performansı elde etmek için zihnimizi değiştirme ve bilişsel kontrol üzerinde çalışma zamanı. Antrenmandan Önce Ne Yenir? Antrenmandan Önce Ne Yenir? Egzersiz yapıyorsanız, antrenmandan önce ne yemeniz gerektiğini anlatan bu yazımız kesinlikle ilginizi çekecektir. Daha fazla oku »

La entrada Spor Performansını Artırmak İçin 5 Zihinsel Püf Nokta aparece primero en Sağlığa bir adım.


Kaynak: https://sagligabiradim.com/spor-performansini-artirmak-icin-zihinsel-puf-nokta/

Bu içeriği paylaş