Sık Cinsel İlişki Vajinanın Genişlemesine Neden Olur mu? 2021
  • 14 Ekim 2021
  • 216

Vajinanın boyutunda ve şeklinde değişikliklere neden olabilecek şeyleri aşağıda okuyabilirsiniz.

Cinsellik konusunda en çok konuşulan ve merak edilen konulardan bir tanesi, çok sık ilişkiye girmenin vajinada değişikliklere neden olup olmadığı. Şehir efsanelerine göre kadın ne kadar sık ilişkiye girerse vajinası o kadar gevşer ve genişler.

Cinsel ilişki nedeniyle vajinanın genişlemesi mümkün mü?

Sıra dışı şeyler denemediğiniz sürece ilişki nedeniyle vajinanın genişlemesi mümkün değildir. Vajina kendini mükemmel şekilde toparlayabilen ve sinir ve kan akışı bakımından zengin bir bölgedir. Bu nedenle penis-vajina içeren cinsel birleşmeler, vajina birleşme sırasında esnese dahi kalıcı esnemelere neden olmaz.

Kadın uyarıldığı zaman vajina doğal olarak kaygan bir hale gelir ve penise uyum sağlamak için açılır ve genişler. Ancak uyarılmanın ve birleşmenin bitmesiyle vajina eski haline döner. Yani vajina gerektiği zaman esneyebilmekle birlikte önceden cinsel birleşme yaşadığınız için sürekli olarak vajinanız genişlemiş şekilde yaşamazsınız.

Tabi bu konuda bir istisnadan bahsetmek gerekir. İlk birkaç birleşme sonrası vajinal açıklık öncekine göre daha açık olacaktır. Çünkü vajinal açıklık öncesinde çoğu kadında olduğu gibi ince bir doku olan kızlık zarı tarafından belli ölçüde kapalı haldedir. Bununla birlikte tampon kullanmak ya da spor yapmak gibi nedenlerden dolayı kızlık zarı zaten zarar görmüş olabileceğinden herkes için bu durum geçerli değildir. Kızlık zarının ortadan kalkmasıyla vajinal açıklık genişlese dahi vajinal kanalda büyüme olmaz.

Vajina doğumdan sonra genişler mi?

Peki, cinsel birleşmenin vajina üzerinde genişletici bir etkisi yoksa başka bir şeyin etkisi var mı? Evet, normal doğum yapmak vajinayı genişletir. Özellikle forseps ya da vakum gibi aletler kullanılması durumunda normal doğum nedeniyle vajinal kanal ya da açıklık kalıcı olarak genişleyebilir.

Yaklaşık 5 kilogramlık bir bebek vajinadan geçebilir ve bu aşamadan sonra vajina tamamen eski haline dönmese de neredeyse tamamen normale döner. Ancak doğum sırasında büyük bir yırtık meydana gelir ya da epizyotomi yapılırsa vajinanın bebek öncesi boyutuna dönme olasılığı daha düşük olur.

Bununla birlikte penisi büyük olan bir partner de vajinanın kendisinin olmasa da vajinal açıklığın genişlemesine neden olabilir. Ancak penis nedeniyle meydana gelen bu genişleme ciddi ölçüde değildir. Vajina, penise oldukça iyi bir şekilde uyum sağlar. Yani vajinanın gerçekten genişlemesine ancak doğumda bebeğin geçmesi neden olabilir.

Vajinanın boyutu ister doğum ister büyük penise sahip partner nedeniyle genişlemiş olsun, tüm hayatınız boyunca bu böyle kalmayacaktır. Menopoza girildikten sonra eskisi kadar cinsel birleşme yaşanmaması durumunda vajinal açıklık küçülebilir ve daha da sıkılaşabilir. Bu sıkılaşma, menopoz sonrası östrojen hormonu üretiminin azalmasından kaynaklanmaktadır.

Özellikle erkeklerin geniş vajinayla ilgili yaptıkları esprilere inanmamanız gerekir. Çünkü bu durumu erkeğin fark etmesi pek mümkün değildir. Erkekler ancak kadının bakire olduğunu anlayabilir veya vajinal doğum yapıp yapmadığını tahmin edebilir. Ancak erkeğin penisi çok küçük değilse ortada çok fazla fark edebileceği bir şey olmayacaktır.

Sık Cinsel İlişki Vajinanın Genişlemesine Neden Olur mu? yazısı ilk önce Ayşe Tolga İyi Yaşam üzerinde ortaya çıktı.

Bu içeriği paylaş