Saçlarınızı Isıdan Koruyacak En İyi 10 Saç Ürünü 2022
  • 15 Haziran 2022
  • 210

Saçlarınızı ısıyla düzleştirmeyi ya da dalgalandırmayı seviyorsanız, ısıdan koruyucu saç ürünlerini elinizin altından eksik etmemelisiniz. Isıyla şekillendirilmiş saçlar harika görünse de zamanla düzleştirici, maşa ya da fön makinesi gibi aletler saça geri döndürülemez zararlar verebilir. Saçlarınızı şekillendirdiğiniz ısı ne kadar yüksekse saçlarınız kurumaya, güçsüzleşmeye ve ısı hasarına karşı o kadar korumasız olacaktır.

Saçlarınız için ısı koruyucu kullandığınızda saçınız ile kullandığınız alet arasında koruyucu bir tabaka oluşturmuş olursunuz. Özellikle saçlar nemliyken kullanılan saç yağları, kremleri ya da spreyleriyle saçlarınızın nemini korumalarını ve ısıya karşı dayanıklı hale gelmelerine yardımcı olabilirsiniz.

Saçınızın yapısına, kuruluğuna ya da ürünü ıslak veya kuru saçta kullanmak isteyip istemediğinize göre krem, serum, yağ veya sprey gibi pek çok formda ısıdan koruyucu ürün bulabilirsiniz. Bu ürünleri saçlarınızda dipten uca kullanarak ısıya karşı koruma sağlayabilirsiniz. Hatta bazı ürünler sayesinde saçlarınızdaki düğümleri daha kolay açabilir ve saçlarınızın daha sağlıklı olmalarını sağlayabilirsiniz.

Saçlarınızı ısıdan korumak için kullanabileceğiniz ürünleri merak ediyorsanız, farklı formdaki ürünlerden seçerek oluşturduğumuz listemizdeki 10 ısıdan koruyucu saç ürününe aşağıda göz atabilirsiniz.

1.Phyto Phytokeratine Spray Repairing Thermal Protectant Spray

Isıya karşı koruyan ve sprey formunda olan ürünler arasında en sevilenlerden biri olan Phyto Phytokeratine Spray, saçlarınızı ısının verdiği hasardan korumaya yardımcı olur. İçerisinde bulunan keratin ve hyaluronik asit saç içine işleyerek saçın yapısının onarılmasına ve nemin korunmasına yardımcı olur. Ayrıca seramidler ile saçlarınızı sakinleştirir ve ipeksi yumuşaklıkta olmalarını sağlar. Havlu ile nemi alınmış saça uygulayabileceğiniz koruyucu spreyi saçınız kuruyken de sıkabilir ve bu sayede ısının saçınıza vereceği zararı azaltabilirsiniz.

2.Kerastase Blond Absolu Cicaplasme

Kerastase’ın işlem görmüş ve röfleli saçlar için özel olarak geliştirmiş olduğu bu ürün serum formunda koruyucu isteyenler için doğru bir tercih. İşlem görmüş saçlar ısıya karşı daha dayanıksız olduğu için koruyucu bir ürünle saçlarınızı desteklemeniz, işlem görmemiş saçlara göre çok daha fazla önemlidir. Saç liflerini 230°C’ye kadar koruyan bu serum ile saçlarınızı yalnızca ısıya karşı değil, nemin saçı kabartan etkilerine karşı da koruyabilirsiniz. Saçları UV ışınlarına karşı korumaya da yardımcı olan Kerastase serumu saçlarınız kuruduktan sonra ısıyla şekillendirmeden önce kuru saçınıza uygulayarak durulamadan kullanabilirsiniz.

 

3.Matsu Sun Day Isıya Karşı Koruyucu Replenishing Saç Bakım Spreyi

Sprey formundaki ürünlere dönecek olursak Matsu markasının bu ısıya karşı koruyucu spreyinin de severek kullanılan ürünler arasında yer aldığını görüyoruz. Mekanik ve kimyasal ısıl işlemlerine karşı koruma amaçlı üretilmiş olan sprey ile saçları 232°C ısıya kadar korumak mümkün. İçerisinde bulunan UV filtreleri ve besleyici argan yağı sayesinde hassas saçları ısıya karşı korumayı hedefleyen sprey ile saçlarınızın sağlıklı ve pürüzsüz görünmelerini sağlayabilirsiniz.

 

4.Got2B Guardian Angel Isiya Karşi Koruyucu Sprey

Sprey formunda sevilen ürünlerden bir diğerine bakacak olursak 220°C ısıya kadar koruma sağlayan Got2B Guardian Angel’a bakabiliriz. Saçta kalkan oluşturarak ısıya karşı korumayı hedefleyen bu sprey saçlara aynı zamanda parlaklık kazandırıyor. Havlu ile kurulanmış saçınıza sıktıktan ve makineyle kuruttuktan sonra saçlarınızı şekillendirmek için istediğiniz ısıl işlemi uygulayabileceğiniz bu sprey ile elektriklenmelerin önüne geçebilir ve saçınıza hafif bir parlaklık verebilirsiniz.

 

5.Toni&Guy Sprey Isıya Karşı Koruyucu 

Saç ürünleri çok beğenilen markalardan biri olan Toni&Guy’ın koruyucu spreyi, ısıyla şekillendirme sonucu meydana gelen yıpranmaların, kırıkların ve elektriklenmelerin önüne geçmeyi hedefliyor. İster kuru ister ıslak saçınıza uygulayabileceğiniz ürün ile saçlarınızdaki nem kaybının önüne geçebilirsiniz.

 

6.Kerastase Resistance Extentioniste Thermique Isıya Karşı Koruyucu Jel Krem

Koruyucu ürün olarak krem kullanmak isterseniz, Kerastase’ın ısıya karşı koruyucu bu jel kremine bakabilirsiniz. İlk uygulamadan sonra kırılmalarda yüzde 93 azalma vadeden bu ürün, saçlarınızı 230°C ısıya kadar korumaya yardımcı olur. Saç liflerini güçlendirerek saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını destekleyen krem, içerisinde bulunan seramidler ve maleik asit sayesinde saçlarınızı ısıdan korurken saçlarınızın daha sağlıklı olmalarını sağlayacak.

 

7.Davines Melu Shield Mellow isiya Karşı Termal Koruyucu Kalkan

Davines’in sevilen ürünlerinden biri olan Melu Hair Shield, uzun ve yıpranmış saçlar için geliştirildi. Saçın yüzeyinde koruyucu kalkan oluşturarak koruma sağlayan ürün, kırılmaya meyilli saçlarda ısıl işlemlerden kaynaklı oluşabilecek zararları engellemeye yardımcı olur. Saçların daha parlak ve ışıl ışıl olmasını sağlayacak bu ısıdan koruyucuyu ısıl işlemlerden önce uygulayarak saçlarınız üzerinde koruyucu bir katman oluşturabilirsiniz.

 

8.Helen Seward 2/F Isıya Karşı Koruyucu Serum 

Serum formundaki ısıdan koruyucular arasında bulunan Helen Seward markalı bu ürün ile saçlarınızı ısıdan korurken parlaklık kazanmalarını sağlayabilirsiniz. Islak ya da kuru saçınıza sıkarak uygulayabileceğiniz serumu tarakla tüm saçlarınıza yayarak kullanabilirsiniz.

 

9.Davines Termal Isıya Karşı Koruyucu ve Fön Sabitleyici Sprey

Saçlarınızı ısıya karşı korumanın yanı sıra saç şeklinizi sabitleyecek bir sprey arıyorsanız, Davines’in bu spreyini kullanabilirsiniz. Saçlarınıza ısıyla şekillendirme öncesi uygulayabileceğiniz ürün hem ısıya hem de neme karşı koruma sağlar. Havlu ile nemi alınmış saçlarınıza uyguladıktan sonra saçlarınızı istediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz bu sprey ile saç şeklinizin daha uzun süre korunduğunu göreceksiniz.

 

10.Chi Infra Isıya Koruyucu Saç Bakım Maskesi 

Saçlarınız yıpranmışsa ya da çok fazla ısıl işlem uyguluyorsanız, saçlarınızı daha yoğun bir şekilde beslemeniz gerekebilir. Bunun için Chi Infra saç bakım maskesini kullanabilirsiniz. Saçları güçlendirerek dayanıklılığını arttırmayı hedefleyen maske, saçların daha kolay şekillenmesine ve parlaklık kazanmasına yardımcı olur. Saçlarınızı şampuanladıktan sonra maskeyi saçınıza eşit olarak uygulayıp 2-5 dakika beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

 

 

 


Kaynak: https://www.aysetolga.com/saclarinizi-isidan-koruyacak-en-iyi-10-sac-urunu

Bu içeriği paylaş