Pembe Bir Yaz Makyajı için İhtiyacınız Olan 10 Makyaj Malzemesi 2022
  • 12 Ağustos 2022
  • 156

Pembe ağırlıklı makyajlar son birkaç yıldır trend olsa da özellikle 2022 yılında pembe makyaj malzemelerine iyice ağırlık verildiğini fark etmeye başlamışsınızdır. Bu yıl kırmızı halıdaki pek çok ünlünün pembe tonlarını birden fazla makyaj ürününde tercih ettiğini gördük.

Pembe farklı tonları bulunan ve neredeyse herkese yakışan bir renk olduğu için kendinize uygun pembeyi bulduğunuzda yaz aylarına uygun harika bir pembe yaz makyajı yapabilirsiniz. Pembe tonlarındaki makyajla yüzünüzün tatlılığını ortaya çıkarırken kendinizi daha genç hissedebilirsiniz.

Pembe bir yaz makyajı için dudaklarınızda, yanaklarınızda ve gözlerinizde aynı pembeyi kullanarak tek renk bir görünüm elde edebilirsiniz. Veya yüzünüzün farklı bölgelerinde farklı pembe tonlarını kullanarak belli bir bölgeyi ön plana çıkarabilirsiniz.

Cildinizi aydınlık gösterecek, moraliniz yükseltecek ve gün boyu ışıldamanızı sağlayacak pembe bir makyaj için ihtiyacınız olan pembe makyaj malzemelerini bu yazıda bulabilirsiniz.

  1. Pembe ruj

Makyajınızda dudaklarınızın doğal pembeliğini ön plana çıkarmak için doğal dudak renginizin birkaç ton koyusunu tercih edebilirsiniz. Dudak renginize yakın tatlı bir pembe abartılı bir makyaj yapmak istemeyenler için harika bir tercih olacaktır. Dudaklarınızda doğal bir pembelik için Maybelline New York Super Stay Matte Ink Likit Mat Ruj  15 Lover rengini kullanabilirsiniz. Maybelline’in 16 saate kadar kalıcı bu ruju ile makyajınızı gün içinde tazelemeye ihtiyaç duymadan harika görünen pembe dudaklara sahip olacaksınız.

 

  1. Pembe far

Gözlerinizde pembe far kullandığınızda herkesin ilgisini çekeceğinizden emin olabilirsiniz. Özellikle açık pembe ile gözlerinizi harika bir şekilde ortaya çıkarabilirsiniz. Maybelline New York Color Tattoo 24Hr Krem Göz Farı’nın açık pembe rengi gözlerinizde harika duracak. Krem jel formülü sayesinde kolayca uygulayabileceğiniz far suya dayanıklı ve 24 saat kalıcı olduğu için gün içerisinde makyajınızın bozulmasından korkmayacaksınız.

 

  1. Pembe likit allık

Bu yıl farın ve allığın her ikisinin de pembe kullanıldığını mutlaka görmüşsünüzdür. Pembe farlarınızla birlikte kullanabileceğiniz likit bir allığa ihtiyacınız varsa Missha’nın ışıltılı gül kurusu likit allığını tercih edebilirsiniz. Doğal, canlı ve parlak görünümlü yanaklar için kullanabileceğiniz bu gül kurusu rengini elmacık kemiklerinizden şakaklarınıza kadar sürerek 2022 makyaj trendine uygun bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

  1. Pembe pudra allık

Likit allık kullanmayı sevmiyorsanız, pudra formundaki allıkları tercih edebilirsiniz. L’Oréal Paris True Match Allık Luminous Rose ile yanaklarınıza hoş bir pembelik vererek pembe makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Topaklanmayan yumuşacık yapısı ile yanaklarınıza canlılık ve aydınlık verecek bu allık ile yanaklarınızda tatlı bir pembelik elde edebilirsiniz. Pembe yaz makyajlarına uygun şekilde hafif ışıltı veren bu allığı içerisindeki fırça ve ayna ile istediğiniz yerde kolayca uygulayabileceksiniz.

 

  1. Pembe maskara

Makyajınızla herkesi şaşırtmak istiyorsanız klasik siyah maskaralar yerine pembe maskara deneyebilirsiniz. Pembe maskarayı lila gibi renklerle kullandığınızda gözlerinizde harika bir etki yaratabilirsiniz. Pastel Show Your Pastel pembe maskara ile kirpiklerinizi harika bir pembelik kazanırken tüm gözler üzerinizde olacak.

 

  1. Pembe eyeliner

Makyajınızı pembe tonlarında yaparken siyah eyeliner kullanmanız şart değil. Gözlerinize eyeliner çekmek için pembe far kullanabileceğiniz gibi doğrudan pembe eyeliner da kullanabilirsiniz. Faberlic Jardin De Giverny pembe eyeliner ile hem trende uygun metalik görünüm elde edebilir hem de pembe makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Keçe ucu ile kolayca uygulayabileceğiniz eyeliner ile tüm gözler üzerinizde olacak.

 

  1. Pembe aydınlatıcı

Pembe makyajınızın göz kamaştırmasını mı istiyorsunuz? O halde gül rengi bir aydınlatıcı alarak yüzünüzdeki elmacık kemiği gibi yüksek bölgelere uygulamalısınız. Revolution Reloaded Highlight Make An Impact aydınlatıcıyı ipeksi formülü ile elmacık kemiklerinizin ve burnunuzun üzerine ve gözlerinizin iç köşelerine uygulayabilirsiniz. Parlak gül rengi ile cildinizi ışıltılı ve parlak yapacak aydınlatıcı ile harika bir yaz makyajı yapabileceksiniz.

 

  1. Pembe dudak parlatıcısı

Pembe yaz makyajınızda dudaklarınızın ışıl ışıl ve nemli olmasını isterseniz, ruj yerine pembe dudak parlatıcısı da kullanabilirsiniz. Golden Rose Strawberry Roll On Lipgloss dudak parlatıcısındaki meyve özleri ile dudaklarınız harika bir şekilde parlayacak. Dudaklarınızı parlatmanın yanı sıra nem de kazandıran dudak parlatıcısı ile pembe makyajınızı kusursuz şekilde tamamlayabilirsiniz.

 

  1. Pembe oje

Makyajınızı pembe tonlarında yaptıktan sonra tırnaklarınızı da pembe ojeyle boyayarak harika bir uyum yakalayabilirsiniz. Flormar’ın Light Pinknew rengi ile tırnaklarınızı yaz aylarına ve makyajınıza uygun hale getirebilirsiniz. Uçuk pembe tonlarındaki bu ojeyle dikkatleri makyajınızdan sonra tırnaklarınıza çekeceksiniz.

 

  1. Pembe tonları içeren far paleti

Gözlerinizi tek bir pembe tonu ile boyamak yerine geçiş yaratmak istiyorsanız, pembe tonları içeren bir far paleti ile pembeler arasında geçiş yapabilirsiniz. Max Factor Masterpiece Nude Palette Contouring Eye Shadow Earthy’nin içerisinde bulunan mat, parlak ve ışıltılı renklerle pembe göz makyajınız tam da istediğiniz gibi olacak.

 

 

 


Kaynak: https://www.aysetolga.com/pembe-bir-yaz-makyaji-icin-ihtiyaciniz-olan-10-makyaj-malzemesi

Bu içeriği paylaş