Partnerinizin İlişkiye İlgisini Kaybettiğini Gösteren 5 İşaret 2022
  • 16 Ocak 2022
  • 159

Partnerinizin ilgisini kaybettiğini ve daha mesafeli olduğunu mu fark ettiniz? Artık size çok sevdiğiniz sevimli takma adınızla hitap etmiyor mu? Tüm çiftler zamanla gelişir ve fark etmemiş olsanız da, siz kendinizi de geliştiniz! Ancak, partnerinizin ilişkiye olan ilgisini kaybettiğini fark ederseniz ne olur?

Her şeyden önce, derin bir nefes alın! Geçici olabileceği için paniğe gerek yok. Bazen, ister işle ilgili olsun ister iyi hissetmediğimiz için (yani daha üzgün ve kayıtsız olduğumuz için) farkına varmadan partnerimizle aramıza mesafe koyabiliriz. Bu nedenle, ilişkideki bu ilgi kaybının sizinle hiçbir ilgisi olmayabilir.

Bunu bilmek için partnerinizle iletişim kurmanız önemlidir. Artık birlikte vakit geçiremiyorlarsa, mesajlara geç yanıt veriyorlarsa ve eskisi kadar sevecen değillerse, sorunun ne olduğunu sorun ve onlarla konuşun. Sessizlik sadece huzursuzluğu artıracaktır.

Bir ilişkiye olan ilgiyi kaybetmenin yaygın nedenleri

Zaman, herhangi bir ilişkiye karşı olan nedenlerden biridir. Aslında, Avrupa Pozitif Psikoloji Enstitüsü, bazı çiftlerin, kendiliğindenliğin ve birlikte geçirilen zamanın neredeyse yok olmaya başladığı bir rutine yerleştiğini açıklıyor.

Sıklıkla sevginin yeterli olduğu yanılgısına sahibiz ve psikoloji ve ilişkiler uzmanları, durumun böyle olmadığı konusunda ısrar etmekten vazgeçmiyor. Bir ilişkiye özen gösterilmeli ve geliştirilmelidir, çünkü rutin ve zaman, onu o kadar emecektir ki, bizi partnerimizle neyin birleştirdiğini hatırlayamayabiliriz.

Bir kişinin ilişkideki arzusunu kaybetmesinin bir başka nedeni de, uykuda olan duyguları uyandıran yeni bir kişiyle tanışmış olmalarıdır. Ayrıca kara sevdaya bir bağlılık olabilir ve bu bittiğinde ilgileri de biter.

bir koltukta birbirlerine arkalarını dönmüş oturan küskün çift

Partnerinizin ilişkiye olan ilgisini kaybettiğini gösteren 5 işaret

Artık bir ilişkiye olan ilgi kaybı hakkında biraz daha fazla şey biliyorsunuz , bir şeylerin olduğuna dair açık işaretler olduğunu bilmek önemlidir. Onları tanımak çok önemlidir. Durumu çözmek ve devam edip etmeme konusunda kararlar almak için üzerimize düşeni yapmalıyız.

Okumayı seveceğinizi biliyoruz: Duygusal İletişim: Bağlanma ve İfade Etmenin Sırrı

1. Neredeyse hiç fiziksel temas yok

Seksten değil, okşamalardan, el ele tutuşmaktan ve öpüşmekten bahsediyoruz. Bunlar, her gün var olması gereken veya her gün var olan, ancak şimdi ortadan kaybolan sevgi işaretleridir.

Bu, ilgi kaybı olduğunun açık bir işareti olabilir ve bunun çözülmesi önemlidir. Eğer şefkatliysek ve bu sevgi belirtilerine ihtiyacımız varsa, onları partnerimizden almamak bizim için sağlıklı olmayacaktır.

2. Artık soru sormamak, partnerinizin bir ilişkiye olan ilgisini kaybettiğini gösteriyor

İlişkilerde, partnerimizin gününün nasıl geçtiği, bize hangi anekdotları anlatabilecekleri ve onları neyin endişelendirdiği ile ilgilenmek normaldir. Ancak, ilişkiye olan ilgimizi kaybettiğimizde tüm bunlar olmayabilir.

Partnerimizin bizi umursamadığını hissedebiliriz. Daha fazla hasarı önlemek için bu çözülmelidir.

3. Sık sık tartışıyorsunuz

Bir ilişkide tartışmak kötüye işaret mi? Psikolog Silvia Congost’a göre, öyle değil, ama bunu sağlıklı bir şekilde nasıl yapacağımızı öğrenmeliyiz.

Ne düşündüğünüzü ve hissettiğinizi iddialı , bağırmadan, tehdit etmeden, hakaret etmeden iletmeniz, tartışmaların ilişkiye zarar vermemesi için önemlidir. Onları yönetmek zor olduğunda, bir şeylerin yanlış olduğunun bir göstergesi olabilir.

4. Partneriniz her zaman cep telefonuyla

Partnerimizin bir anda bir mesajı kontrol etmek veya bir aramayı cevaplamak için cep telefonunu alması normaldir.

Ancak biz yanlarındayken, sohbetimizden keyif alıp sohbet etmek yerine yarım saat ya da bir saat cep telefonlarını ellerine alıyorlarsa ilgilerini kaybediyor olabilir.

sevgilisinin telefonuna arkadan bakan kadın Cep telefonlarıyla geçirilen aşırı zaman, ilişkilerde yıpranmaya neden olarak, genellikle tartışmalara ve sürtüşmelere de sebep olur.

5. Birlikte plan yapmıyorsunuz

Hafta sonu kaçmak, yürüyüşe çıkmak, yeni bir yeri ziyaret etmek… İlişkimizde bunların hepsi olmadığında, karşımızdaki kişi ilgisini kaybetmiş olabilir. Birlikte film izlemek bile bir eğlence planı olabilir ama bazen bu bile yoktur.

Bunu ilginç bulabilirsiniz: İlişkiniz Parçalanırken İyileşmek

Partneriniz ilgisini kaybettiğinde ne yapmalısınız?

Yine, hareketsiz durmamanın ve hiçbir şey yapmamanın önemi üzerinde ısrar etmek istiyoruz. Partnerin bir ilişkiye olan ilgisini kaybetmesi acı vericidir ve harekete geçmezsek zaman mucizeler yaratmaz. Bu nedenle, ilk adım diğer kişiyle konuşmak ve ona neler olduğunu sormaktır.

Bize bir şey söylemek istemiyorlarsa, nasıl hissettiğinizi ve ne tespit ettiğinizi iletmeniz çok önemlidir. Bu aynı zamanda duygusal sağlığınız için olumlu olacak bir dereceye kadar rahatlama sağlayacaktır.

Eğer hiçbir şey elde edemezseniz, çift terapisine gitmeyi önermek, verebileceğiniz en doğru kararlardan biri olabilir. Eğer onlardan bu konuda olumsuz bir cevap alırsanız, psikolojik seanslara tek başınıza gitmek sağlıklı bir karar vermemize yardımcı olabilir.

İlgisini kaybetmiş ve artık ilişkiye katkı sağlamayan birinin yanında olmak sürdürülemez. Ayrıca, partnerinizin sıkıldığını fark etmeye başlamak hiç hoş değildir. Ancak bu durum uzun süre devam ederse çok acı verici olabilir. Bu yüzden mümkün olan en kısa sürede yardım almak önemlidir. Partnerinize Önem Verdiğinizi Göstermenin 5 Yolu Partnerinize Önem Verdiğinizi Göstermenin 5 Yolu En son ne zaman partnerinize ona önem verdiğinizi gösterme şansınız oldu? Stres, sıklıkla insanların romantik ilişkilerini ihmal etmelerine neden oluyor. Daha fazla oku »

La entrada Partnerinizin İlişkiye İlgisini Kaybettiğini Gösteren 5 İşaret aparece primero en Sağlığa bir adım.


Kaynak: https://sagligabiradim.com/partnerinizin-iliskiye-ilgisini-kaybettigini-gosteren-5-isaret/

Bu içeriği paylaş