Özüne Dönüş Analiziniz ile Meslek Nasıl Seçebilirsiniz?
  • 15 Mart 2024
  • 146

 

 

Danışanlarım Özüne Dönüş ile genellikle net bazı bilgileri de öğrenmek çok isterler. Bunlardan bazıları;

  • Hayat amacım nedir?
  • Zayıf yönlerim nedir?
  • Hangi enerji merkezlerimden manipüle edilebilirim
  • İçsel Rehberim nedir?
  • Korlularım nedir vb…

Ve bu isteklerden biri de meslek seçimi olabilir.

Hangimiz gelecekte ne yapacağınızı anlamanız gerektiğinde bu seçimle en az bir kez yüzleşmedik ki?

Hangi becerilerde uzmanlaşacağız, hangi kuruma gideceğiz, hangi yönde gelişeceğiz vb. Evet, hayatımızda en az bir kez kesinlikle her birimiz bununla karşı karşıyayız. En fazla üniversite seçimi dönemi ve defalarca girip çıktığımız ama bir türlü mutlu ve tatmin olamadığımız zamanlar sonrasında hep bu sorgulanır.

Bu durumda, yalnızca yetişkinlikte ne yapacaklarını anlamak için bir tür meslek seçmeye zorlanan üniversite öğrencileri ya da mezunlarından bahsetmiyoruz. Kural olarak, bu yaşta bu konuya bilinçli olarak yaklaşamıyoruz zaten. Çoğunlukla başkası bizim yerimize seçim yapar.

Örneğin ebeveynler veya bir öğretmenler veya yakın arkadaşlar ya da bize aşılanan yanlış toplumsal inanç kalıpları tarafından yönlendiriliyoruz. Örneğin, yanlış inançların ve stereotiplerin hakimiyetinde olduğunuz için, iyi para kazandıran bir mesleği seçebilirsiniz.

Ayrıca bir noktada mesleklerini değiştirmeye karar verdiklerinde yetişkinlerin zihinlerini de ele geçirirler. Bu nedenle, daha önce ustalaşmış olanlar onlara istenen geliri veya başka bir nedenden dolayı getirmez. Ve kendilerini dinlemek yerine, tüm artıları ve eksileri kafalarında gözden geçirirler, tavsiye isterler, durumu analiz ederler, uzmanlardan makaleler okurlar vb.

Fakat her enerji türüne, karaktere uygun meslekler farklıdır. Kimi insan profili para ile tetiklenirken; kimisinde itici güç ego’dur, kimisinde münzeviliktir, kimisinde ekip çalışması kimisinde tek çalışma başarı ve mutluluğu aynı anda getirmektedir.

Zaman geçiyor ve tamamen yanlış bir meslek seçtiğimizi anlıyoruz. Bu çalışma bize ne neşe ne de tatmin getiriyor. En iyi ihtimal, gücümüzle yaptığımız faaliyetler için çalışmalarımızın karşılığında makul ücretler alırız. En kötü ihtimalle buna bile sahip olamayız. Ve sevmediğimiz işimize sırf gerekli olduğu için, başka seçeneğimiz olmadığı için gitmeye devam ederiz. Çünkü korku bizi ele geçirir. Daha da kötüleşeceğinden korkarız. Bir sonraki çalışmanın bizi daha da hayal kırıklığına uğratacağını düşünmekten, iş bulamamaktan ya da tatmin olamamaktan korkar ve sevmediğimiz işlerde çalışmaya devam ederiz ve böylece bir kısır döngü içinde hayat bizi tüketir.

Bu bağlamda şu soru ortaya çıkıyor:

Özüne Dönüş (Human Design) Koçluğu meslek seçiminde (değiştirmede) bize yardımcı olabilir mi? 

Cevap Çok Net: Evet, olabilir. Ancak burada bazı nüanslar var.

 

ÖZÜNE DÖNÜŞ BEDEN HARİTANIZDA (BODYGRAPH) İLE MESLEK SEÇİMİ: ÖZELLİKLERİ NELERDİR

Özüne Dönüş peki bizi ne yapmaya teşvik ediyor?

-Deney yapmaya.

Bu dünyaya kendimiz olmak, onu keşfetmek ve doğamızı yaşamak için geldik. Dünyaya geliş amacımız tamamen bu aslında. Ancak yaşam sürecinde çoğu zaman koşullanmaya maruz kalırız. Bilincimiz çok fazla teoriyi, kavramı ve önyargıyı özümsüyor. Hepsi bizimle alakalıymış zannederek, zihin tuzaklarını bize sunuyor.  Sonuç olarak bu dünyaya geldiğimiz kişi değiliz. Ve sonuç olarak doğal doğamızı denemek ve deneyimlemek zorundayız.

Bu nedenle görevimiz:

Özüne Dönüş bilgisine kendimizi kaptırdığımızda, yalnızca yeni bilgilere hâkim olmak değil, aynı zamanda onu nasıl yaşayacağımızı ve onu hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline getireceğimizi öğrenmek durumunda kalıyoruz.

Bunu yaşamayı öğrendiğimizde hayatımız tamamen farklı renklerle dolacak. Vücudumuzun farklı şekilde çalışmaya başlayacağı noktaya kadar.

Peki konu mesleğe ve yaşam amacına gelince nasıl deney yapılır?

Elbette Özüne Dönüş Beden Haritamıza (Bodygraph) bakabilir ve doğamız gereği hangi yeteneklerin içimizde var olduğuna dair sonuçlar çıkarabiliriz.

Ve sonra zaten bu yetenekleri geliştirmek ve onlara göre kendinize bir meslek seçmek gerekiyor.

Özellikle Beden Grafiğimizde (Bodygraph) bulunan Kanallar bu konuda bize yardımcı olabilirler. Yeteneklerimizden, yetkinliklerimizden ve eğilimlerimizden sorumludurlar.

Bir durum hayal edelim.

Kişi Beden Grafiğine bakar ve onda Kabul Kanalı 17-62’yi görür. Bu Kanal, ayrıntıları ve nüansları görebilmenin yanı sıra; bilgileri diyagramlar, grafikler, resimler vb. biçiminde sunma yeteneğinden de sorumludur. Aslında böyle bir Kanal, taşıyıcısının mükemmel bir yönetici olmasına yardımcı olabilir. Sonuçta idari işlerde detaylar çok önemli bir rol oynamaktadır. Ayrıca bu kanal sahipleri doğuştan boş tartışmalardan kaçınır ve bilgilerini değer sahiplerine sunarak onları da çalışmaya ikna eder.

Fakat salt bu bilgiler ışığında ve mantık çerçevesinde meslek seçmek sizi mutlu etmez. Başarı sahibi olabilirsiniz. Ancak hayat amacımız yalnızca başarılı bireyler değil; sağlıklı ve mutlu bireyler de olmaktır.

Bu bağlamda sizin mantıklı bir iş seçimi yapmak yerine size bahşedilmiş bu verileri hayatınızın akışında kullanmak, özümsemek ve buna göre bir yaşam tarzı belirmektir. Sonuçta strateji ve otoritenizi takip ettiğinizde zaten bu iş, ekstra çaba sarf etmeden size gelecek ya da sizin için doğru/yanlış olduğunu anlayacaksınızdır.

Gerçekte, öncelikle Beden Grafiğindeki Tanımlı Kanallarını yaşamayı ve bunu hayatının bir parçası haline getirmeyi öğrenmesi gerekiyor kişilerin.

Analiz ve değerlendirme yapmalarına gerek yok.

Bundan basit bir sonuç çıkar. Beğeninize uygun bir meslek bulmak istiyorsanız Stratejinizi takip edin ve İç Otoritenize güvenin. Elbette ilk aşamalarda kendinizle ilgili bilgileri yalnızca zihin düzeyinde algılamanız gerekecek. Ancak zaman geçecek ve Tasarımınızla yaşamayı öğreneceksiniz.

Ve sonra meslek seçmeyi düşünmenize bile gerek yok.

Meslek sizi seçecek.

Ve bunun için herhangi bir çaba harcamanıza gerek yok.

Tüm bunlar için Özüne Dönüş Koçluk Seansları size destek olacaktır. Analiz raporlarınızı aldıktan sonra tek tek Enerji Merkezleri, Kapılarınız, Kanallarınız ve bunların sizin üzerinizdeki etkilerinin ele alındığı seanslar ile özünüzle yakınlaşacak ve bilgeleşme yolunda emin adımlarla ilerleyeceksiniz.

Sevgi ve Farkındalıkla Kalın…

 

 

 

 

 


Kaynak: https://www.aysetolga.com/ozune-donus-analiziniz-ile-meslek-nasil-secebilirsiniz

Bu içeriği paylaş