Ortalama Penis Boyu Ne Kadardır? 2021
  • 20 Ekim 2021
  • 311

Uzmanlara göre penis boyu önemli olmasa da erkekler, penislerinin çok küçük olup olmadığı hakkında endişeler yaşayabilmektedir. Bu nedenle yapılan araştırmalar ile ortalama penis uzunluğu ve genişliği belirlenmiştir.

2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre erekte olmamış penis uzunluğu ortalama olarak 9 cm ve çevresi ise 9,3 cm kadardır. Erekte olmuş halde ise ortalama boy 13 cm iken çevresi ise 11,5 cm kadardır.

Bu ölçümler ortalamayı yansıtmakla birlikte penis, erkeğin hayatının her döneminde aynı boyutlarda olmamaktadır.

Penis boyunu etkileyebilen faktörlerden bir tanesi, sıcaklık olmaktadır. Örneğin, hava soğuk olduğunda erekte olmamış penis daha küçük görünebilir.

Bununla birlikte bazı erekte olmamış penis boyu ile erekte olmuş penis boyu da her zaman ilişkili olmamaktadır. Bazı penisler ereksiyon halinde çok fazla büyürken bazıları ise o kadar fazla büyümeyebilmektedir.

Penis boyutları neden farklıdır?

Erkekler, genlerin ve hormon seviyelerinin penis boyutunu etkilediğini düşünmektedir. Penis boyu aile üyeleri arasında farklılık gösterebilmekle birlikte belli popülasyonlarda da farklılık gösterebilmektedir. Bir popülasyondaki penis boyu ile diğerindeki farklı olabilir.

Penis boyu kişiden kişiye ve ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilmekle birlikte üreme işlevini gerçekleştirebildiği sürece genetik olarak ortada bir sorun olduğu söylenemez.

Penis boyu değiştirilebilir mi?

penis boyupenis boyu

Penis boyundan memnun olmayan ve değiştirmek isteyen erkekler için iyi bir haber: Penis boyunu arttırabilecek bazı yöntemler bulunuyor.

Penisin görünürdeki büyüklüğünü değiştirmek için penis büyütme ameliyatı yapılabilir. Penis büyütme ameliyatı ile penisi erekte tutan bağlar kesilir, bu da penisin dışarıdaki kısmının daha fazla olmasını sağlar. Ameliyatla birlikte penis daha uzun görünebilir, ancak bu durumda penis ereksiyon halindeyken artık yukarı doğru bakmayacaktır.

İşe yarayan diğer yöntemlerden bir tanesi ise penisi çekmektir. Bu işlemde özel bir cihaz kullanılarak penis çekilir. Bu yöntem sayesinde penisin boyu uzatılabilmekle birlikte oldukça zaman alıcı bir süreçtir.

Bazı penis büyütme teknikleri ise hem tehlikelidir hem de etkisizdir. Penise yapılan enjeksiyonlar ve jelqing (mikroyaralar oluşturmak ve bunlar iyileşirken penisin daha büyük görülmesini sağlamak) gibi yöntemler önerilmemektedir. Aynı şekilde penis pompaları da geçici bir büyüklük sağlayabilmekle birlikte kalıcı değişikliğe yol açmamaktadır.

Penisi daha büyük göstermek mümkün mü?

Başvurabileceğiniz birkaç basit numara ile penisinizi olduğundan büyük gösterebilirsiniz. Bunun için vücudunuzu değiştirecek ameliyatlara ya da cihazlara ihtiyacınız yok.

Kilo vererek ya da kasık tüylerini tıraş ederek penisi daha görünür kılmak mümkün. Bu sayede penis daha uzunmuş gibi görünebilir.

Sonuçta genetik olarak bir şey yapamayacak olsanız da yukarıda yer alan yöntemleri deneyebilirsiniz. Veya penis boyu sizin için çok önemliyse doktorunuzla konuşabilir ve işe yarayan penis büyütme yöntemleriyle ilgili bilgi alıp sizin için uygun olan yöntemlere başvurabilirsiniz.

Ortalama Penis Boyu Ne Kadardır? yazısı ilk önce Ayşe Tolga İyi Yaşam üzerinde ortaya çıktı.

Bu içeriği paylaş