Nasıl Kendinizden Memnun Olabilirsiniz? 2021
  • 26 Temmuz 2021
  • 264

Kendinizden hoşnut olmak hayattaki en ehemmiyetli şeylerden biridir. Peki bu ne manaya geliyor? Kendinizden nasıl memnun olabilirsiniz?

Kendinizden memnun olduğunuzda ve olduğunuz kişi olarak rahat hissettiğinizde, tam olarak şimdiki vakitte yaşayabilir ve geleceğe iyimserlik ve umutla bakabilirsiniz. Başka bir söylemle, hayatla beraber akarsınız.

Kendinizi sevmeyi, bağışlamayı veya kabul etmeyi öğrenmezseniz, bunun zıddı gerçekleşir, zira bu korkulara, kaygılara ve kaygıya yol açar.

Peki kendinizden nasıl hoşnut olabilirsiniz? Bu yönergeleri izleyin! Bunu yaptığınızda, olaylara değişik bir perspektiften, kendinizi sevme perspektifinden bakmaya başlayacaksınız.

Okumak isteyebilirsiniz: Mutluluk Konusunda Düşünceler: Mesut olmak Ütopik Değil

Kendinizden hoşnut olabilirsiniz

“Kendinden hoşnut olmak” her insan için değişik bir mana dile getirebilir, çünkü herkesin mutluluğa giden yolu farklıdır. Ancak, hepimiz uyum içinde yaşamamızı sağlayan kararlar verebiliriz. Mutluluğun anlamı karmaşıktır. Bazıları şöyle düşünür:

“Mutluluk bir hedef değildir. Yolculukta, yolda bulunur.”

Bu yüzden, hepimiz benzersiz olduğumuz için her insanın farklı bir yol izleyeceğini doğrulayabiliriz. Düşünür Antonio Pérez Esclarín şunları söylemiştir:

“Dünyada yedi milyardan fazla insan var. Fakat hiçbiri senin gibi değil. Birinin vücut yapısı, yürüyüşü, sesinin tonu, gülüşü, gözlerinin rengiyle sana benzemesi olası… Fakat sen diğerlerinden farklısın. Sen eşsizsin ve tekrar edilemezsin.”

Bu yüzden, hepimizin tekrarlanamaz, benzersiz varlıklar olduğumuz ve her birimizin mutluluğa giden kendi yolumuz olduğu neticenine varabiliriz.

Fakat kendinizden memnun olmayı nasıl öğrenebilirsiniz? Bu tavsiyelere uyun!

Kendinizden memnun olmanıza yardımcı olacak yönergeler

kendini kucaklayan akdın Kendinizden memnun olmak için negatif ve sınırlayıcı düşünce kalıplarını kırmalı ve öz sevgiyi geliştirmelisiniz.

Sizi mutluluğa erişmekten alıkoyan bir takım hataları vurgulayarak başlamalıyız. Bunlar:

  • Şimdiyi umursamamak. Bu, geçmişe veya artık hayatınızın bir parçası olmayan şeylere veya insanlara odaklandığınız vakittir. Bu vaziyette her yeni günün getirdiği fırsatlardan tam manasıyla faydalanamaz veya onların keyfini süremezsiniz.
  • Sınırlayıcı inançlara sahip olmak. Sözgelişi, “Hayat zor”, “Değişemeyeceğim” veya “Bu benim için zor” ve benzeri diğer bilişsel çarpıtmalar bunlara örnektir.
  • Yaptığınız işten hoşlanmamak. Bu, işinizi sevmediğinizde veya çok çalıştığınızda, deşarj olmak ve tabiatla ve kendinizle irtibat kurmak için vaktiniz olmadığında ortaya çıkar.
  • Alışkanlıklar hasebiyle ve bilinmezlik korkusuyla aynı yerde veya aynı kişiyle kalmak.
  • Belki de bir başkasınınkileri desteklemek için hayallerinizi ertelemek.

Bu hatalara ek olarak başkaları da sizi kendinizden hoşnut olmaktan alıkoyabilir. Aşağıda, bu konuda neler yapabileceğinizi göreceksiniz.

Okuyun: Her Kadının Benimsemesi Şart olan 4 Kendini Sevme Alışkanlığı

Mutluluk kaideleri

koltukta deşarj olan huzurlu kadın Korkularınızdan kurtulmak, hayallerinizi başkalarının sizden beklediklerinin üzerine koymak ve kendinizi şımartmak mutluluğa giden yol gösterici ilkelerdir.
  1. Korkularınızı bırakın ve kendinizi uzaklaştırma pratiği yapın. Parasal şeylere veya insanlara aşırı bağlılık hissetmek kaygıya sebep olabilir ve refahınızı etkileyebilir.
  2. Kendi yuvanız olduğunuzu kabul edin. Dolayısıyla “eviniz”, yaşadığınız hane veya çalıştığınız bina gibi fiziksel bir yer değildir. Bunu anlarsanız, her yerde huzurlu hissedersiniz.
  3. Kendinize güvenin. Sırf onlar mesut olsun diye başkalarının suyuna gitmeyin. Kendi hudutlarınıza saygı duymalısınız.
  4. Mükemmel olmadığınız için hatalarınızı bağışlayın. Aslında kimse mükemmel değil! Hepimiz hata yaparız. Bu yüzden, kendinizi bağışlamayı öğrenmek anahtardır.
  5. Kendinizi şımartın. Başarılarınızı, her gün eriştiğiniz o küçük hedefleri ödüllendirin. Biraz dondurma yiyin, bir kitap alın, şehir dışına çıkın. Mesut olmak için kendinize müsaade verin.
  6. Projelerinizi ertelemeyin. Vakit şimdi! Başka bir kişinin hayallerine erişmesine yardımcı olmak için hedeflerinizi izlemekten vazgeçmeyin. Ana projeniz ve yatırımınız sizsiniz. Hayallerinizi ertelemeye devam ederseniz, nihayetinde hayal kırıklığına uğrayacaksınız, çünkü korkularınızı yenseydiniz ne kadar çok şey muvaffak olabileceğinizi anlayacaksınız.
  7. Kendiniz ile ilgili olası olan en iyi şekilde konuşun. Kendinize fazla yüklenmekten kaçının. Nitelikleriniz ile ilgili başkalarıyla konuşun. Kendinize karşı şefkatli ve cömertseniz, kendinizi huzurlu hissedeceksiniz.
  8. Etrafınızı iyi seçin. Kendinizi toksik insanlarla veya daimi yakıntı edenlerle çevrelemekten kaçının. Kendinizi sadece pozitif duygular ileten ve sizi heyecanlı hissettiren insanlarla abluka edin.
  9. Mekanlarınızı dekore edin. Evde rahat hissetmek için beğendiğiniz rastgele bir süsleyici ögeyi kullanın. Mutluluk fiziksel yapılara bağlı olmasa da evinizi düzenli tutmak sakin hissetmenize yardımcı olabilir. Renkler de enerjiyi ilettikleri için ehemmiyetlidir.
  10. Pozitif bir davranış sergileyin. Hiddet ve kırgınlığı bırakın ve olayları şahsi idrak etmekten kaçının. Hepimizin içsel vaziyetlerimizin bir yansıması olduğumuzu unutmayın. Bu yüzden, insanların size söylediği bazı şeyler yalnızca kendilerinin yansımalarıdır.

Hala zorlanıyor musunuz?

Benlik saygınız kırıldıysa, bu yönergeleri uygulayın. Kimseye bağımlı olmadan kendinizden hoşnut olabileceğinizi görmenize yardımcı olacaklar!

Ayrı olarak netlikle hayatınızı değiştirecek ehemmiyetli kararlar almaya başlayacaksınız.

Mesut olmak İçin 8 Adım Mesut olmak İçin 8 Adım Karmaşık bir dönemden geçiyorsunuz ve küçücük bir umudunuz dahi yok mu? Mesut olmak için yazımızdaki ipuçlarını uygulayın. Daha fazla oku »

La entrada Nasıl Kendinizden Memnun Olabilirsiniz? aparece primero en Sıhhate bir adım.

Bu içeriği paylaş