Muzlu Küba Pilavı İçin Lezzetli Bir Tarif 2021
  • 30 Temmuz 2021
  • 289

Küba pilavı, Ispanyalı gastronomisinin temelidir. Isimi Karayip adalarını düşündürse de aslında Kanarya Adalarından geliyor.

Bu yemek dünya çapında tanınır ve Küba’nın tesirini bu mutfağın iki ortak bileşeni olan muz ve pirinçte görüyoruz.

Küba pilavı, özel bir tada sahip kolay bir yemektir

Uzun, kırmızı, yabani, carnaroli, bomba, kahverengi… Pirinç her çeşidiyle mutfaklarda her vakit bulunur. Aslında insanlar onu paella, risotto, tavada kızartma ve Küba usulü pilav gibi her türlü lezzetli yemeği hazırlamak için kullanıyorlar.

Küba pilavını yapmak oldukça kolaydır, ancak pirinci pişirmenin doğru yolunu bulmak ehemmiyetlidir. Geri kalanı için, yalnızca iyi bir malzemenin kalitesine ve aromasına güvenin.

Tarifin enteresan yanı, dört mütevazı, uygun ücretli ve yaygın malzemeyle olağandışı bir tat ve doku kombinasyonu ele geçirebilmenizdir.

Bu tarifi hanede deneyin. Aşağıda, başarılı bir şekilde hazırlamak için adımları, ipuçlarını ve diğer bilgileri bulacaksınız.

Okuyun: Sıhhatli Bir Şekilde Pirinç Pişirmek İçin İki Yol

Plantain muzlu ile Küba pilavı

İçindekiler

Bu tarif 4 porsiyon içindir, ancak tercihlerinize göre değiştirebilirsiniz:

  • 4 bardak bomba pirinç
  • 2 diş sarımsak
  • 4 plantain muzu
  • 1 defne yaprağı
  • 4 yumurta
  • 1/2 bardak hane yapımı domates sosu
  • Zeytinyağı
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • 10 bardak su (daha yoğun bir lezzet için sebze veya tavuk suyu kullanın)
plantain muzları Plantainler Küba gastronomisinde yaygındır.

Direktifler

  • Öncelikle ocağa bir güveç kabı koyun ve biraz zeytinyağı dökün; daha sonra soyulmuş iki diş sarımsağı ilave edin ve altın rengi olana kadar kızartın. Daha sonra pirinç, defne yaprağı ve tadına göre tuz ilave edin.
  • Şimdi suyu ilave edin ve ilk üç dakika yüksek ateşte kaynamaya bırakın, tencerenin kapağını kapatın ve 17 dakika daha kısık ateşte pişirin. Bu müddetten sonra altını kapatın ve beş dakika daha dinlenmeye bırakın.
  • Daha sonra küçük bir tavaya bol miktarda sıvı yağ ilave edin ve orta ateşte kızdırın. Yumurtaları bir bardağa kırın ve yağ kızınca ve biraz tütmeye başlayınca tavaya teker teker koyun. Spatula ile üzerine yağ dökerek 20 veya 30 saniye kızartın. Süzün ve çıkarın. İşlemi kalan yumurtalarla tekrarlayın.
  • Muzları soyun ve uzunlamasına ikiye bölün. Dilimleri yumurtaları pişirdiğiniz tavada kızartın. Dilerseniz hafif unlayabilirsiniz. İyice kızarmalı ve takriben üç ila dört dakika içinde hazır olmalıdırlar.
  • Domates sosunu ısıtıp maydanozu doğrayın.
  • Pirinci domates sosuyla servis edin.
  • Birkaç muz dilimi, bir yumurta ilave edin ve kıyılmış maydanozla süsleyin.

Bu yemek servis edildikten hemen sonra yenilmelidir. Aslında, sahanda yumurta tavadan hemen yenmelidir. O yüzden pirinci ve domates sosunu evvelce pişirip hazır hale kazancın ve hazır olduğunuzda kalan işlemleri yaparak servise hazır hale kazancın.

Alakanızı çekebilir: Pirinci Yemenin En İyi Yolu Nedir ve Neden?

Tadım ipuçları

Pirinç besin açısından zengindir, bu yüzden onu balanslı ve sıhhatli bir perhizin parçası olarak dahil edin. Tam hububat pirinç bilhassa lif, B vitamini, karbonhidratlar ve potasyum, fosfor ve magnezyum gibi mineraller açısından zengindir.

Bu tarif bir ana yemek ve temelde bütün bir yemektir. Bunu bitirmenin en iyi yolu tatlı olarak bir parça meyve yemektir.

Hem pirinç hem de muz çok fazla enerji verir ve kombinasyonları, çocuklar ve sporcular gibi ehemmiyetli fiziksel ve zihni yıpranmaya sahip kişiler için idealdir. Bu nedenle akşam yemeğinde değil öğle yemeğinde yemek daha iyidir.

Pirinçte bulunan lif, bağırsak geçişini tertip etmeye yardımcı olur ve oldukça dolgundur. Yumurta zati ihtiyacınız olan proteini sağlamasına karşın, kimi insanlar onu sakatat veya dilim et ile yerler.

bir tavada mutlu bir omlet Küba pilavındaki sahanda yumurta vücudunuzun ihtiyaç duyduğu proteini sağlar ancak başka etleri de ilave edebilirsiniz.

Mükemmel bir Küba pilavı için bazı yararlı ipuçları

Bu tarif ekonomiktir ve yapımı oldukça kolaydır, böylelikle mutfakta temel düzeyde tecrübeye sahip herkes yapabilir. Bunu doğru bir şekilde ele geçirmek için dikkate alınması şart olan birkaç şey vardır.

Paella, haşlanmış pirinç veya güveç gibi yemekler hazırlarken yuvarlak taneli pirinç çeşitlerinin kullanılması yaygındır. Basmati veya jasmine gibi uzun taneli pirinç türleri de al-dente için mükemmeldir.

Domates sosuna gelince, tabii ki hane yapımı bir sos yemeğinizi daha lezzetli hale getirecek. Elbette daha fazla vakit alır, ancak her zaman büyük miktarlarda yapabilir ve dondurucuda gizleyebilirsiniz.

Küba pirinci için en iyi plantainler olgunlaşmış olanlardır. Ters halde bu kadar tatlı olmazlar. Kızartmaya çalıştığınızda parçalanacakları için fazla olgunlaşmadıklarından emin olun!

Son olarak, onu yemenin en iyi yolu, mükemmel bir tatma tecrübesi yaratmak için her bir malzemeden biraz almaktır. Muzlu ve yumurtalı Küba pilavıyla tat ve dokuların olağanüstü kombinasyonunun keyfine varacaksınız.

Lezzetli Monte Cristo Sandviç Nasıl Yapılır Lezzetli Monte Cristo Sandviç Nasıl Yapılır Bazı yemekler, günün rastgele bir saatinde yenebilecek ve herkes için netlikle keyifli olan klasiklerdir. Monte Cristo sandviç bunlardan biridir. Daha fazla oku »

La entrada Muzlu Küba Pilavı İçin Lezzetli Bir Tarif aparece primero en Sıhhate bir adım.

Bu içeriği paylaş