Lupus Hastaları için 10 Güzellik İpucu 2022
  • 24 Haziran 2022
  • 156

Otoimmün bir durumun fiziksel belirtilerini kamufle etmek her zaman kolay değildir; hastalığın tipine ve derecesine bağlıdır. Örneğin, sistemik lupus eritematozus (SLE) hastaları, durumu gizleyen ve benlik saygısına katkıda bulunan güzellik hilelerinden yararlanabilir.

Alternatif terapötik makyaj olarak adlandırılır ve Enfermería Dermatológica dergisinde göze hoş gelmeyen lezyonları tıbbi tedaviyi destekleyen ve kişide özgüvensizliği önleyen ürünlerle kapatmaya yardımcı olduğu vurgulanmıştır.

Amerika Lupus Vakfı’ndan alınan rakamlar, teşhislerin %90’ının kadınlarda olduğunu ve kutanöz lupusun tüm vakaların %10’unu oluşturduğunu göstermektedir. Kozmetik kullanmak tedavi etmezken, durumun neden olduğu cilt hasarını gizlemek güvene katkıda bulunur.

Lupus nedir?

Lupus, etkilenen organlarda yaygın iltihaplanma ve doku hasarına neden olan kronik bir hastalıktır. Lupus Research Alliance tarafından yapılan tanım, cilde ek olarak hastaların akciğerlerde, eklemlerde, beyinde, böbreklerde ve kan damarlarında hasar görebileceğini belirtir.

Kökeni aşağıdakilerden etkilenebilir:

  • Genetik
  • Çevresel faktörler
  • Virüsler ve enfeksiyonlar
  • Epigenetik

Cilt üzerinde lupus

Kutanöz lupuslu kişiler, dermisin görünümünü iyileştiren, yara izlerini hafifleten ve yenilerinin çıkmasını önleyen bir tedaviye uyar. Yanaklarda ve burun köprüsünde görülen kelebek şeklindeki döküntüler güneşten veya suni ışıktan uzak tutulmalıdır.

Salgınlar sadece ciltte değil vücudun diğer bölgelerinde de meydana gelir. Resim, etkilenen bölgelerin rengini değiştirmeye veya hiperpigmente etme eğilimindedir. Bu nedenle birçok lupus hastası lezyonları gizleyen kozmetiklere başvurur.

Bu makaleyi ilginç bulabileceğinizi düşünüyoruz: Sistematik Lupus Eritematozus Tedavisi (SLE)

yüzünü ellerinin arasına almış mutsuz kadın Lupus, hastaların yaşam kalitesini ve benlik saygısını etkiler, bu nedenle bu yönleri iyileştirebilecek alternatifler aramak önemlidir.

Lupuslu hastalar için güzellik ipuçları

İspanyol Dermatoloji ve Zührevi Hastalıklar Akademisi’ne ( AEDV ) göre, dermo-düzeltme hastada olumlu bir imaj yaratır ve hastanın daha güvenli bir şekilde ilişki kurmasını sağlar.

Herhangi bir ürünün temini, tedavi eden doktorun onayına sahip olmalıdır. Ayrıca AEDV, yoğun olmayan, hipoalerjenik, komedojenik olmayan ve basit formüllerin kullanılmasının gerekli olduğu konusunda ısrar etmektedir.

Uzmanların tavsiyelerini göz önünde bulundurarak, lupus hastaları için en iyi güzellik ipuçlarına bir göz atalım.

1. Nemlendirici uygulayın

Cildi nemlendirmek önemlidir. Bunu güneş kremi ve diğer kozmetik ürünleri uygulamadan önce yapmalısınız.

Anti-inflamatuar bileşenlere sahip nemlendiriciler vardır. Aynı şekilde, SLE’li cilt, aerosol nemlendiricilerin basitliğini takdir eder.

2. En iyi güneş koruyucuyu seçin

Cilt düzgün bakılmazsa kozmetiklerin hiçbir etkisi olmaz. Makyajdan önce cildi güneş kremi ile örtün.

Geniş spektrumlu güneş kremleri en iyi seçenektir ve dozları her 80 dakikada bir antioksidan ve çinko oksit içeren mineral tozlarla tekrarlamalısınız.

3. Özel kumaştan yapılmış giysiler arayın

Cildi koruyan ve sizi güzel gösteren kıyafetler bulmak mümkün. Amerika Lupus Vakfı, daha fazla UV radyasyonu emdiği için sıkı dokunmuş kumaşlar ve parlak, canlı renkler önerir.

Aynı kurum, bu tür giysilerin genellikle spor malzemeleri mağazalarında ve ultraviyole koruma faktörüne atıfta bulunarak onları UPF veya SPF kısaltmasıyla etiketleyen güneşten koruyucu giyim şirketlerinde satıldığını söylüyor.

Bu mağazalarda güneş gözlüğü ve şapka gibi aksesuarlar da satın alabilirsiniz.

4. Tahriş edici olmayan makyaj malzemeleri kullanın

Tahriş edici olmayan makyaj malzemeleri cilt terlemesini engellemeden kızarıklığı kapatır. Mümkün olduğu kadar uzun süre dayanan ancak cildi tahriş etmeyen maksimum kapatıcılıkta makyaj malzemeleri isteyin. Hafif yapılı olanlar ten üzerinde daha iyi görünür.

5. Makyaj bazı ve kapatıcıyı birleştirin

Makyaz bazı (primer) ve yeşil kapatıcı kızarıklığı gizler. İlki tüm yüz içindir ve gözenek boyutunu en aza indirirken, ikincisi bazdan sonra ve sadece gizlemek istediğiniz noktalara uygulanır.

6. Doğru bazı seçin

Fondöten kusurları kamufle etmede anahtardır. Tahriş yoğun değilse standart ürünler işe yarayacaktır.

Bununla birlikte, ciddi döküntüler, dövmeleri gizlemek için kullanılan, cilde ve vücudun herhangi bir yerine uygun bir ürün gerektirir.

7. Yüzünüzü şekillendirin

Lupusu kontrol altına alma tedavisinin bir kısmı kortikosteroid almayı içerir. Yan etkiler arasında, bu tür bir ilaç, Endokrin Derneği tarafından belirtildiği gibi, Cushing sendromuna özgü bir yüz yuvarlaklığı bırakır.

Daha ince bir yüz ortaya çıkarmak için yapılan makyaj tekniği, bronzlaştırıcı ile çene hattını ve yanları kontürlemektir. Bu arada allık ve aydınlatıcı kullanarak da tene ışık sağlayabilirsiniz.

8. İyi bir fırça seçin

Herhangi bir fırça yerine fondöten veya tam kapatıcı için tasarlanmış fırçalarla makyaj yapın.

9. Epilasyon bantlarından yararlanın

Steroidler ayrıca yüzdeki tüylerin sürekli büyümesine neden olur. Sizin durumunuzda tüy dökücü bantlar veya kremler ile çıkarmanın uygun olup olmadığını uzmanınıza sorun. Tıraş bıçağı kullanmayın.

Bu makaleyi beğendiniz mi? Ayrıca bunu da okumak isteyebilirsiniz: Dünya Lupus Günü: Kelebek Hastalığı

10. Cildinizdeki lekeleri tedavi edin

Tedavi sırasında cilt kusurlarıyla karşılaşırsanız, hidrokinonlu losyonlar iyi bir iş çıkarır. Hastalık remisyondayken ve her zaman doktorun onayına almak şartıyla, lazer depigmentasyon seansları da talep edebilirsiniz.

lupus hastası olan bir kadın Durumun cilt üzerindeki doğrudan etkilerine ek olarak, bazı ilaçların da teninizde değişikliklere neden olduğunu unutmamalısınız.

Lupuslu hastalarda özgüven ve güzellik

Makyaj yapmak zorunlu değildir; bunu yalnızca özsaygınızı ve esenlik duygunuzu artırıyorsa yapın. Bu süreçte, özellikle fiziksel görünümü değiştiren semptomların ortaya çıkması nedeniyle biraz üzüntü veya hayal kırıklığı yaşamanın normal olduğunu unutmayın.

Revista Cubana de Reumatología’daki (Küba Romatoloji İncelemesi) bir makalede açıklandığı gibi, uzmanlarla özgüveninizi ele almak, olayların algılanmasını kolaylaştırır, böylece daha az stresli olurlar ve kırılganlığınızı azaltır.

Lupus hastaları için güzellik ipuçları cildin görünümünü iyileştirdiği gibi, bir destek sistemine sahip olmak da geçişi katlanılabilir kılar. Aile, arkadaşlar ve evcil hayvanların tümü kişiye yardımcı olabilir.

Hastalığı kabullenmek için zaman ayırmak, kişinin teşhisi anlamasında da fayda sağlar ve kozmetik alternatiflerle rahat hissetmenin yolunu açar. Lupus ve Hamilelik – Bilmeniz Gerekenler Lupus ve Hamilelik – Bilmeniz Gerekenler Lupus ve hamilelik bir arada var olabilecek ve bebeğin ya da annenin sağlığını tehdit etmeyecek durumlar olabilse de bunu önceden planlamak önemlidir. Daha fazla oku »

La entrada Lupus Hastaları için 10 Güzellik İpucu aparece primero en Sağlığa bir adım.


Kaynak: https://sagligabiradim.com/lupus-hastalari-icin-guzellik-ipucu/

Bu içeriği paylaş