Lezzetli Vegan Soya Burger Tarifi 2022
  • 07 Haziran 2022
  • 201

Soya burgeri, diyetinizdeki protein alımını en üst düzeye çıkarmak için mükemmel bir seçenek olabilir. Bu sebze, sindirilebilirliği yüksek olmasa da yüksek kaliteli besinlere sahiptir.

Başlamadan önce, sağlıklı beslenmenin temel direklerinden birinin çeşitlilik olduğunu not etmek önemlidir. Bitkisel kökenli ürünlerin diyetinizde sıklıkla yer alması tavsiye edilir. Bunlar vücudun inflamatuar durumlarını kontrol edebilen mikro besinlere ve fitokimyasallara sahiptir.

Soya burger malzemeleri

Lezzetli bir soya burgeri hazırlamak istiyorsanız aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

  • 2 soğan
  • Kimyon tozu
  • 1/2 su bardağı susam
  • 200 gram soya
  • Tat vermesi için biber ve tuz
  • 1 tutam soya sosu
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 100 gram buğday unu
  • Az bir miktar sızma zeytinyağı

Una gelince, rafine çeşitler kullanabilirsiniz, ancak en iyisi kepekli unları tercih etmektir. Sindirim sağlığını iyileştirecek, bağırsak geçişini uyaracak daha yüksek bir lif konsantrasyonuna sahiptir.

Soya fasulyesi. Soya burgerleri paketlenmiş olarak satılır, ancak onları evde fasulyeden yapmak her zaman daha iyidir.

Talimatlar

Soya fasulyesini ıslatarak başlamanız gerekir. Bunu yapmak için, birkaç dakika boyunca bir bardak sıcak su ile dolu bir kasede bekletin.

Aynı zamanda, sarımsağı soyun ve iyice ezin, ardından soğan ve biberleri soyun ve doğrayın. Bu adım bittiğinde soya fasulyesi hazır olmalı, bu yüzden kuruyana kadar elinizle süzün.

Buradan buğday unu, soya sosu, kimyon, soğan ve biberleri kaseye ekleyin, pürüzsüz bir doku elde edene kadar her şeyi karıştırın. Gerekirse un miktarını değiştirmek her zaman mümkündür.

Bu noktada hamburgerleri şekillendirmeye başlamanız gerekecek. Bunu yapmak için, karışımdan bir parça alın, bir top haline getirin ve elinizle düzleştirin.

Son olarak, her iki tarafı da sızma zeytinyağı olan bir tavada kızartın, ardından fazla yağını almak için emici kağıt olan bir tabağa alın. Artık onları bu şekilde yiyebilir veya diğer sebzelerle birlikte ekmek arasında koyabilirsiniz.

Daha fazlasını buradan okuyun: Soya Proteini: Sağlığınız İçin İyi mi Kötü mü?

Soyanın faydaları

Bu tarifi size anlattıktan sonra, soyanın diyete düzenli olarak dahil edilmesinin başlıca faydalarından bahsetmeden geçemeyiz. Diyetinize çeşitlilik ve denge getirmek, böylece temel mikro besin eksikliklerinden kaçınmak gerekir.

Protein alımını tamamlar

Soya bir protein kaynağıdır. Sarkopeni gibi yağsız kütleyi etkileyen patolojilerin gelişmesini önlemek için bu besinlerin günlük gereksinimlerini karşılamak önemlidir. Bu, BioMed Research International dergisinde yayınlanan araştırma ile kanıtlanmıştır.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Vejetaryen Sosisler için 2 Harika Tarif

Kadınların refahını artırır

Soyanın bir özelliği, kadın sağlığına belirli faydalar sağlayabilen izoflavon adı verilen elementleri içermesidir. Clinical Nutrition’da yayınlanan bir araştırmaya göre, menopoz semptomlarını azaltabilir ve hatta meme kanseri riskini azaltmaya yardımcı olabilirler.

Menopozlu bir kadın. Soya, izoflavon içeriği nedeniyle bazı menopoz semptomlarını azaltabilir.

Prostat kanseri riskini azaltabilir

Yıllarca soya tüketiminin testosteron seviyelerini etkilediği için erkekler için uygun olmadığı iddia edildi. Günümüzde, bu öncül giderek daha fazla tartışılmaktadır.

Aslında, gıda tüketimini prostat kanseri gelişimi için bir risk faktörü olarak kabul edilen parametrelerdeki azalmaya bağlayan bazı araştırmalar ortaya çıktı. Tabii ki, bu şimdilik sadece bir hipotez.

Soya burgerleri besleyicidir ve evde hazırlaması kolaydır.

Özetlemek gerekirse, sadece birkaç malzemeyle evde soya burgeri yapmak çok kolay. Soya, sağlığa faydalı olduğu düşünülen ve düzenli olarak beslenmenize dahil edilebilecek bir sebzedir (bu hem kadınlar hem de erkekler için geçerlidir). Tabii ki, aynı zamanda vegan diyetinin de önemli bir parçası.

Son olarak, amacınız genel sağlığınızı iyileştirmekse, diğer sağlıklı alışkanlıkları da sürdürmeniz gerektiğini unutmayın. Sadece beslenmenize dikkat etmeniz yeterli değildir; Her gün düzenli olarak egzersiz yapmak ve geceleri iyi uyumak çok önemli olacaktır. Kilo Vermek İstiyorsanız Bu Vegan Diyeti Size Göre Kilo Vermek İstiyorsanız Bu Vegan Diyeti Size Göre Vejetaryen diyetinin aksine, vegan diyeti, bal ve yumurta da dahil hayvan kaynaklı her ürünü listesinden çıkaran farklı bir diyet. Daha fazla oku »

La entrada Lezzetli Vegan Soya Burger Tarifi aparece primero en Sağlığa bir adım.


Kaynak: https://sagligabiradim.com/lezzetli-vegan-soya-burger-tarifi/

Bu içeriği paylaş