Lastikli Çarşafların Kayması Nasıl Önlenir? 2021
  • 24 Temmuz 2021
  • 661

Bu yazımızda, lastikli çarşafların kayması nasıl önlenir, onu izah edeceğiz Bu meselesi çözmek, kelimenin tam manasıyla geceleri rahat uyumanıza yardımcı olacaktır!

Bu mübalağa değil – bilirsiniz, köşelerden biri her gevşediğinde göz kapaklarınızdan en az biri açılır. Bu bir hayli nedenden dolayı olabilir: Doğru boyu seçmemiş olabilirsiniz veya belki de üreticinin tecrübe eksikliği çarşafın kalitesini azaltmıştır.

Çarşaf sermek daha önceki bir sistemdir. Aslında, kimi araştırmalar bunu yapmanın çeşitli yollarını vakit dilimine ve kültürlere göre özetlemiştir. Bu yüzden, her zaman mükemmel bir şekilde yapılmış bir yatağa sahip olmak yeni bir kavram değildir.

Uyanıp da örtüsüz bir şilte görmek, ansızın fazla kişinin ürkmesine kapı aralar. Yalnızca çalar saatin geç çaldığını ve hazırlanmak için koşturmanız gerekmesinin yanı sıra, çarşafınızın her köşesini ayarlamak için de zaman ayırmanız gerektiğini düşünmek aslında oldukça streslidir.

Alakanızı çekebilir: Nevresim Takımı ve Yorgan Nasıl Yıkanmalı: 5 Emare

Yatağınız için doğru çarşafları seçin

Çarşafların kaymasını önlemenin yollarını araştırmadan önce, yatağınız için doğru olanları nasıl seçeceğinizi öğrenmelisiniz. İster inanın ister inanmayın, çözümün büyük bir bölümü bu detaylarda saklıdır.

Malzeme

Bu, çarşaf seçerken göz önünde bulundurulması şart olan en ehemmiyetli şeydir. Aslında, çok fazla çeşit vardır, fakat en yaygın olanları aşağıdakilerdir:

  • Keten, serin ve soluk alabilir olduğundan sıcak yerler için idealdir. Dezavantajı ise çok fazla kırışmasıdır.
  • Pima pamuğu, Mısır pamuğuna mukayese et daha yumuşak, parlak ve ekonomiktir. Çalışmalar, pamuğun rastgele bir kullanımında uzun bir raf ömrüne sahip olduğunu belirlemiştir.
  • Mısır pamuğu yüksek kalitededir ve bu yüzden pahalıdır. Ancak, çarşaflarınız uzun müddet dayanacaktır.
  • İpek yumuşak, parlak ve oldukça dayanıklıdır, ancak düzgün şekilde tutturmazsanız kolayca kırışabilir.
  • Sentetik lifler, toplam bileşimin %50’sini geçmedikleri sürece iyi bir seçenektir. Ekonomik ve dayanıklı bir malzemedir, ancak çok yumuşak değildir.
beyaz çarşaflar Dağınık çarşaflar birden fazla kişiyi üzer ve geceleri dinlenmeyi zorlaştırır.

Kumaş

Kumaş, çarşafınızın liflerinin nasıl iç içe geçtiğini gösterir. En popüler olanlardan biri perkaldır, iplikleri dönüşümlü olarak uzunlamasına ve enine dokunmuştur. Ayrı olarak, enine ve bir boyuna iç içe örülmüş dört iplikle, sıkı dokunmuş ve yumuşak olan saten vardır. Son olarak, pazen, petek benzeri bir dokuya sahiptir.

Yoğunluk

Yumuşaklığı karşılaştırmanız gerektiğinde bu ehemmiyetlidir. Çarşafın her inç karesindeki iplik sayısını ifade eder. Bu ölçümde ne kadar çok iplik olursa, yatak takımınız o kadar yumuşak olur.

Takılan çarşafın boyutu

Çarşafın yatağınıza uyumu buna bağlı olacağından bu en ehemmiyetli emaredir. Bu yüzden, doğru boyutu belirlemelisiniz.

Düz çarşaflar daha genişken, lastikli çarşafların şilte ile aynı boyutta olması gerektiğini unutmayın.

İşte düz sayfa ölçümlerinin kolay bir rehberi:

  • 90 ila 105 santimetre: 160 santimetre genişliğinde çarşaf
  • 150 ila 160 santimetre: 240 santimetre genişliğinde çarşaf
  • 2 metre: 290 santimetre genişliğinde çarşaf

Çarşafları yatakta tutmanın yolları

Şimdi size çarşaflarınızın kaymasını önlemenin değişik yollarını anlatacağız.

Elastik bantlar

Neyse ki, alışveriş yaparak çarşaf meselesi da dahil olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarımıza yanıt bulabiliriz. Elastik bantlar mükemmel bir alternatiftir.

Bunları şiltenin üstüne ve altına yerleştirin ve hemen peşinden çarşafları her vakitki gibi sokun. Bu bantlar, yerleştirdikten sonra iliklemeniz şart olan düğmelerle beraber gelir, böylelikle tutuş sağlarlar. Kullanımı oldukça kolaydır.

Köşe askıları, lastikli çarşaflar için mükemmeldir

Bunlar mükemmel bir seçenektir ve bazılarında çarşafların köşelerini uçlarında tutmak için kancalar bulunur. Bunları kendiniz de yapabilirsiniz, tek ihtiyacınız olan bir parça elastik ve parçaları sabitlemek için birkaç çengelli iğne.

Alakanızı çekebilir: Daha Sıhhatli ve Davetkar Bir Yatak Odası için 5 Fikir

Kaydırmaz pedleri deneyin

Ayrı olarak şiltenin her köşesinde ve çarşafın altında kullanabileceğiniz kaydırmaz pedler bulunmaktadır. Bunlar kumaşa yapışma sağlar ve çarşafları yerlerine sabitler. Köpük kauçuk da aynı işi görür.

çekmece bazalı yatak Yatağı yapma şekliniz, çarşafların kaymasını önlemede belirleyici bir etkendir.

Emniyet pimleri veya kancalar

Bu yol bilhassa çevrenizde çocuk yoksa kullanışlıdır. Çarşafların köşelerinin çengelli iğnelerle sabitlenmesinden oluşur. Ancak çocuklar bunları çıkarmaya çalışıp kendilerine zarar verebilirler. Bu yöntemi, düz çarşafları da sabitlemekte kullanabilirsiniz.

Fermuarlı çarşaflar kullanın

Bu metot en kolay ve bu arada çocuklar için en güvenli olandır. Aslında, yukarıdaki yolları tecrübe ettiyseniz ve hiçbiri işe yaramadıysa sakin olun ve fermuarlı veya büzme ipli çarşaflar satın alın.

Lastikli çarşafları yatakta tutmak çok kolay!

Fark etmiş olabileceğiniz gibi, çarşafların kaymasını önlemek kolaydır ve bunu yapmanın bir hayli yolu vardır. Her şey, ihtiyacınız olanı satın almak için harcayacağınız zamana ve bütçenize bağlıdır.

Bu fikirlere dayanarak hanede sahip olduğunuz diğer her şeyi tecrübe edebilirsiniz. Rahatınız mevzubahis olduğunda hayal gücünüz sahip olabileceğiniz en iyi bağlaşıktır!

Sıhhatli Bir Yatak Odası Sıhhatli Bir Yatak Odası Enerjik olabilmek ve bedenimizin kendisini yenilemesi için geceleri iyi dinlenmenin ehemmiyetinden hep söz ediyoruz. Bunun için yatak odası çok ehemmiyetlidir. Daha fazla oku »

La entrada Lastikli Çarşafların Kayması Nasıl Önlenir? aparece primero en Sıhhate bir adım.

Bu içeriği paylaş