Kova Burcunda Dolunay: Kişisel Farkındalık ve Nesnellik 2022
  • 12 Ağustos 2022
  • 163

 

12 Ağustos’ta 19º21′ Kova burcunda gerçekleşecek Dolunay ile öz farkındalığımızı derinleştirmeye ve davranış kalıplarımız ile duygusal ihtiyaçlarımızla ilgili daha fazla nesnel olmaya davet ediliyoruz.

Ay, retrodaki Satürn ile kavuşum, Uranüs ve Ay Düğümleri ile kare gerçekleştiriyor olacak. Bu hizalanma, duygusal nesnelliği geliştirmenin ve kendimizi duygusal, finansal ya da psikolojik bağımlılıklardan kurtarmanın durumuna işaret ediyor olacak.

Aslan-Kova Ekseni: Birey ve Toplum Arasındaki İlişkinin Keşfi

Dolunay sırasında Ay ve Güneş karşı karşıya gelecek ve karşıt Zodyak burçlarıyla aynı derecede geçiş yapacak. Ay’ın bu evresinde Ay maksimum miktarda güneş ışığı alır ve Güneş’ten gelen ışınlar farkındalığımızı normalde göremediğimiz şeylere çeker. Dolunaylar daima iki karşıt burcu harekete geçirir. Bu dolunay sırasında Aslan-Kova karşıtlığının harekete geçerek yeniay sırasında başlayan bir süreç etrafındaki netliğin kolaylaşmasını sağlayacak.

İki hafta önce Aslan’da gerçekleşen yeniay ile kendimizi ifade etme, yaratıcılık ve gerçek benliğimizi gösterme konusunda ilham aldık. Bugünlerde Kova dolunayı ile yaratıcı ifademizi başkalarıyla paylaşmaya ve topluluğumuza gerçek bir neşe ve kişisel tatmin yaratacak şekilde nasıl hizmet edebileceğinizi keşfetmeye teşvik ediliyoruz.

Aslan, benliği ve benliğin tam ifadesini onurlandırmakla ilgiliyken Kova ise bize benliğin nasıl daha büyük bir bütünün parçası olduğunu ve kendini ifade etme ile yaratıcılığımızın diğer insanlar üzerindeki etkilerini hatırlatır. Aslan-Kova ekseniyle toplumla aramızdaki ilişki üzerinde düşünmeye davet edileceğiz ve sosyal yabancılaşma ile izolasyon duygularına, aşırı bireycilik gibi eğilimlere ve kendimizi terk etme gibi kalıplara bakmak için teşvik ediliyoruz.

Kova’daki Süper Dolunay, Satürn-Uranüs Karesini Harekete Geçiriyor

Bu süper dolunay, Kova’nın geleneksel yöneticisi Satürn ile kavuşacak ve Uranüs ile kare yapacak. Bu iki gezegen, 2021’in tamamında ve 2022’nin büyük bir kısmında birbiriyle kare yapıyor ve bugünlerde aralarındaki etkileşimle dikkatleri üzerine çekiyor. Bu hizalanma ile geçmiş ve gelecek, eski ve yeni, bilinen ve bilinmeyen, gelenek ve yenilik, devam ettirme ve girişim arasındaki çatışmalar vurgulanıyor. Satürn koşullandırma ile ilgiliyken Uranüs ise koşulsuzlaştırma ile ilgilidir: Uranüs bize her zaman düzen ve baskıyla ilgili güçlerden kurtulmamız için ilham verir.

Satürn’ün Ay ile kavuşması bizi hem sosyal hem de duygusal anlamda daha fazla sorumluluk almaya davet ediyor. Satürn şu anda retroda ve isyankar Kova burcunda bulunuyor. Bu nedenle yaşamlarımızı yapılandırma şeklimizin geçerliliğini, iç ve dış otoriteyle ilişkimizi ve sınırlarımızı yansıtan koşullu kalıplarımızı ve yanıtlarımızı sorgulama eğiliminde olacağız. Satürn’ün geri gitmesi, Uranüs’ün ortaya çıkardığı süreci kolaylaştıracak ve destekleyecek. Ve oluşturacağımız daha yeni ve daha özgün yapılar ve sınırlar için bize ilham verecek.

Kova ve Uranüs ile Durgunluktan Kurtulma İhtiyacı Hissediyoruz

Uranüs bizi daima geleceğe doğru kuantum sıçraması yapmamız için teşvik eder. Bu gezegen büyümemizi desteklemeyen rutinlerden ve varoluş biçimlerinden uzaklaşmamızı ister. İlerleme tanımımızı yeniden değerlendirmemiz ve üzerine hayatımızı kurduğumuz temelleri sorgulamamız için bize ilham verir.

Uranüs’ün Boğa’dan geçişi gerçekliğimizde aksamalara neden olur, ekonomimize ve hayatta kalmamıza meydan okur, mevcut güvenlik kaynaklarımızı istikrarsızlaştırır ve bizi zamanımıza, kaynaklarımıza ve enerjimize farklı şekillerde değer vermeye davet eder. Bu da gittikçe daha fazla insanı koşuşturmaya, modası geçmiş değerler ile gelir elde etme yollarına isyan etmeye yöneltir, önceliklerimizi değiştirmemiz ve fiziksel bedenimiz ve dünya ile ilişki kurma şeklimizi sorgulamamız için bize ilham verir. Uranüs’ün Boğa’da olması yavaş ve somut bir devrimin gerçekleşmesini hızlandırıyor ve bizi çığlınca yaşamayı bırakmak, organik ritimlerimizle yeniden bağlantı kurmak ve bedenlerimizi ve doğayı daha dikkatli bir şekilde dinlemek için teşvik ediyor.

Ay-Uranüs’ün sert yönleri, bilinenden ve güvenli olandan baş kaldırarak ve büyük bir değişim başlatarak ve heyecan yaratarak canlı hissetmeye çalışma eğilimi ile ortaya çıkar. Bu hizalanma, güçlü bir duygusal değişkenliği yansıtırken Ay-Satürn kavuşumu ise denge yaratır. Ay-Satürn kavuşumu ile öngörülebilirlik ve düzen için gereklilik, duygusal durumumuzu kontrol altında tutmak için arzu ve dürtüyle hareket etmeden önce güvende olma ihtiyacı duyarız. Bu zıt güçler arasındaki gerilim şimdi tekrar ön plana çıkmaya başlayacak.

Ay Düğümleri ve Mars ile Dolunay Hizalanması

Hem Kova dolunayı hem de yaklaşmakta olan Başak yeniayı, halihazırda birkaç haftadır tepkiselliği ve dürtüselliği vurgulayan Mars ile kare açı yapıyor olacak. Güneş ve Ay ile Mars’ın karesi, fiziksel bir çıkışa ihtiyaç duyan bir iç kargaşayı ifade eder. İfade edilmemiş duyguların ve öfkenin bedenselleşmesini önlemek adına öfke enerjisini yıkıcı olmayan yollarla hareket ettirmenin yollarını keşfetmeye davet ediliyoruz.

Aslan’da Güneş, Kova’da Ay, Boğa’da Uranüs ve Kuzey Düğümü ile Akrep’te Güneş Düğümü arasındaki karelerle oluşturulan hizalanma, dikkatimizi kendini somut bir şekilde gösteremeyen yaratıcı enerjiye getiriyor. Uranüs’ün Kader Kuzey Düğümü ile kavuşması, güvenlik duygusu yaratmakla birlikte bireyselleşmemize hizmet etmeyen ve özgün ifademizi desteklemeyen takıntılardan kurtulmamız için ilham veriyor. Bu yaratıcı enerjinin, kendimizi modası geçmiş fikirlerden kurtardığımızda ve iç sesimize tamamen güvenmeye cesaret ettiğimizde bulunabilecek bir çıkışa ihtiyacı var.

Venüs, Aslan Burcunda: Yaratıcı Büyüme

Dolunaydan hemen önce Venüs, Yengeç burcundan Aslan’a geçecek. Bu geçişle birlikte tutkumuz, yaratıcılığımız ve kendimizi tam olarak ifade etme arzumuz artıyor. Aslan’daki Venüs, kendimizi gerçekleştirmemize daha fazla yoğunlaşmaya, yaratıcı gelişimimize yatırım yapmaya ve yaratıcı gelişimimize güvenmeye davet ediyor. Bu değişim, önceki haftalara kıyasla hayatımızın daha sosyal odaklı aşamalarında başlar ve çoğumuz ön plana çıkma arzusu fark edebiliriz. Aslan burcundaki Aşk Tanrıçası Venüs enerjisini coşku, gurur ve sıcaklıkla ifade eder. Venüs’ün Aslan’a geçmesiyle canlılığımızı destekleme, görünürlüğümüzü ve tanınırlığımızı arttırma isteğimizi fark edeceğiz.

Ayın sonlarına geldiğimizde Başak yeniayının gerçekleşmesiyle birlikte Venüs, Satürn ile karşıtlık ve üçgenle kare yapacak. Venüs-Uranüs karesiyle ilişkilerde deneysellik ve özgürlük ihtiyacı artacak ve öngörülebilen ve rutine bağlayan bağlantılar tehlikeye girebilecek. Küresel ekonomi ve finansal piyasalarda değişiklik olması da mümkün. Venüs-Satürn karşıtlığı bize kıtlık zihniyetinin üstesinden gelme, öz değerle ilgili sorunlar üzerinde çalışma ve sağlıklı, karşılıklı ilişkiler ile bolluk ve zenginlik koşullarına kavuşmamızı engelleyen güvensizliklerin ve korkuların farkına varma fırsatı sunacak.

Kova Burcunda Süper Dolunay: Uyanış

Bugünlerde değişim hem küresel hem de kişisel düzeyde son derece hızlı bir biçimde gerçekleşiyor. Mars-Uranüs-Kuzey Düğümü kavuşumu 1 Ağustos’ta gerçekleştiğinde hayatımızda bir şeyleri değiştirme isteğini fark etmiş olabilir. Bu dolunayda duygular bir kez daha ön plana çıkacak. Yeni ve beklenmedik uyanışlar ve ani tezahürler yaşayabilir ve özgün ve benzersiz yönümüzle uyum içinde yaşama arzumuz artabilir.

Dolunay ile birlikte kendimizi ifade etme şeklimizi sosyal ihtiyacımızla nasıl ilişkilendireceğimizi, kendimizin ve kişisel çıkarlarımızı ötesinde nasıl düşüneceğimizi ve diğer insanlara bir şeyler katmak için neye odaklanmamız gerektiğini keşfedebiliriz. Bireysel yaratıcılığımız ile kolektif ihtiyaçlar arasındaki bağlantıyı düşünecek ve kişisel tatmin sağlarken topluma değer katacak şekilde nasıl değer yaratabileceğimizi bulmaya davet edileceğiz.


Kaynak: https://www.aysetolga.com/kova-burcunda-dolunay-kisisel-farkindalik-ve-nesnellik

Bu içeriği paylaş