Kısıtlayıcı Diyet Olmadan Kilo Vermenin 7 Stratejisi 2021
  • 31 Mart 2021
  • 306

Perhiz yapmaktan nefret mi ediyorsunuz? Kısıtlayıcı bir perhizin kilo vermenin ve uzun vadede sabit bir kiloyu savunmanın en iyi yolu olmadığını öğrenmek sizi şaşırtabilir. Uzmanlara göre, yalnızca kısa vadeli farklık sunuyor.

Sıhhatli bir kiloya erişmenin en iyi yolu, aşırı derecede kısıtlayıcı bir alıma müracaat etmek zorunda kalmadan perhizinizi iyileştirmektir. Böylelikle sadece obezite ile mücadele etmekle kalmaz, bu arada hayat kalitenizi de artırabilirsiniz!

Kısıtlayıcı bir perhiz kilo vermenize yardımcı olabilir mi?

Kısıtlayıcı diyet uzun vadede sizi mutsuz eder

Çoğu insan bu diyetlerden birini tecrübe etti veya tecrübe eden birini tanıyor. Ana çıkarım şudur: Başlangıçta kilo verirler, ancak kısa müddet sonra kişi bir hayli kısıtlamadan dolayı kaygı duyar. Nihayetinde, kişi perhizden vazgeçer zira izlemesi çok karmaşıktır ve bu, neticede bir geri tepen bir tesire kapı aralar.

Kısıtlayıcı bir perhizde neden bu vaziyet olur?

İlk evrede kişi motive olur ve seçtiği perhizi izlemeyi kolay bulur. Daha da ehemmiyetlisi, kalori açığı hasebiyle hızla kilo verdiklerini fark ederler.

Ancak bu süreçte, “mucize” perhiz türüne göre birkaç yasak yiyecek olduğunu ve bu yiyeceklerden kaçınmanın gittikçe zorlaştığını fark ederler.

Bu perhizler beslenme eksikliklerine kapı aralayabilir ve neticede sıhhatsiz olabilir. Ayrı olarak, psikolojik açıdan bakıldığında, anksiyete düzeyini, konsantrasyon eksikliğini, sinirliliği ve hem de çöküntüden muzdarip olma rizikonunu artırabilirler. Tüm bu belirtiler yeme bozukluğuna dahi sebep olabilir.

Kişi zati tüm bu fiziksel ve psikolojik semptomlara daldığında, bunun yarattığı hayal kırıklığı ile diyete uymak giderek zorlaşır.

Kısıtlayıcı bir diyet olmadan kilo vermek için ipuçları

Kısıtlayıcı bir diyetle acı çekmek ve kendinizi tehlikelere maruz bırakmak yerine, az önce söz etmiştik, aşırı perhizle hiçbir alakası olmayan başka kilo verme yolları seçmenizi öneriyoruz.

Bu seçenekleri tecrübeye hazır mısınız? Öyleyse, size vereceğimiz ipuçlarını okumaya devam edin. Ayrı olarak, netice almaya çalışırken meblağlılığın anahtar olduğunu unutmayın.

1. Yeterince su için

Kısıtlayıcı perhiz yerine su içmek gibi alışkanlıklarını gözden geçiren kadın Temel vücut işlevleri için su gereklidir. Sizi enerjik kılar ve gereksiz yiyecekleri yemenizi engeller.

Mübalağa gibi görünse de, tamamiyle doğru. Su vücut için çok sıhhatlidir. İster inanın ister inanmayın, yeterince su içmek kilo vermenize de yardımcı olabilir.

Su, zehirli maddeleri atmanıza yardımcı olur ve sizi enerji dolu meblağ. Bu, uyanık kalmak için şeker oranı yüksek yiyecekleri yemenizi engelleyebilir, bunların yerine su, bunu sizin için yapar!

Ayrı olarak, yemekten sonra daha uzun bir süre daha tok hissetmenize de yardımcı olur. Bu şekilde, atıştırmalıklara erişme ihtimaliniz azalır.

2. Arabayı unutun: onun yerine yürüyün!

Bu gün ve bu çağda, araba olmazsa olmaz bir erişim aracıdır. Çok rahat olduğunu biliyoruz, ancak kilo verme yolculuğunuza mani olabilir. Etrafa zarar veren olmasının yanı sıra, var olan en iyi egzersizlerden birini aktif olarak yapmamızı engeller: yürümek.

Ayrı olarak bakınız: Diyetinizle Kilo Vermenin Anahtarları

3. Sıhhatsiz yiyecekleri belirleyin

İşin sırrı, kısıtlayıcı bir diyet uygulamak değil, kilo almanıza kapı aralayabilecek yiyecekleri belirlemektir. Emel, onları ağır ağır hayatınızdan çıkarmaktır.

BMC Public Health mecmuasında yayınlanan bir yazıya göre endüstriyel içkisiz içecekler, kızarmış yiyecekler ve doymuş yağ içeren tüm yiyecekler vücut için çok kötü bir seçimdir.

4. Strese veda edin

Stres nedeniyle baş ağrısı çeken kadın Öğle yemeğinde stres bizi etkiler. Deşarj olma tekniklerini deneyin ve bu kaygının kaynağını ortadan kaldırın.

İster inanın ister inanmayın, stres sıhhatiniz için kötüdür ve kilo alımınıza da katkıda bulunacaktır. Kaygınıza neyin neden olduğunu belirlemek en iyisidir.

Günlük hayatınızda stres oluşturan her şeyi belirleyin ve ortadan kaldırın. Hiçbir şey için sıhhatinizi feda etmeye değmez. Stres, bir hayli hastalığın tetikleyicisi olabilir ve bunu vaktinde durdurmak en iyisidir. Deşarj olmak için meditasyon egzersizleri veya başka bir deşarj olucu etkinlik yapabilirsiniz.

2017’de yayınlanan bir araştırmaya göre, melatonin desteği gibi diğer taktiklerin anksiyete düzeylerini azaltmada tesirli olduğu ispat etmiştir. Bu maddenin düzenli olarak alınması dinlenme kalitesini artırabilir ve sıhhat ve kilo kaybı üzerinde pozitif bir tesiri olan stresi azaltmaya yardımcı olabilir.

5. Dans edin ve eğlenin

Egzersiz, yağ kaybetmenize yardımcı olur. Rutinlerinize katabileceğiniz aktivitelerden biri dans etmektir çünkü dans hareketleri sizi aktif hale getirecek ve önceden hiç olmadığı gibi terletecektir.

En iyi yanı, çok eğleneceğiniz için kendinizi yorgun hissetmemenizdir! Kimi spor salonlarında kilo vermek için dans programları vardır.

Ayrı olarak şunu okuyun: Sürdürülebilir Perhiz: Saygıdeğer Bir Beslenme Modeli

6. Yeterince uyuyun

Uyuyan bir kadın İyi bir dinlenme, günle yüzleşmek ve hareket etmeye devam etmek için bize daha fazla enerji verecektir.

Uzmanlar, faaliyetlerimizde yüksek performans ele geçirmek ve kendimizi sıhhatli tutmak için 6 ila 8 saat arasında uyumayı öneriyor. Doğru miktarda uyku, sizi çok daha iyi hissettirecektir. Başlangıç ​​olarak, daha az stresli hissedecek ve çok daha fazla enerjiye sahip olacaksınız.

American Journal of Epidemiology‘ye göre, uykuyu kısıtlamak metabolizmamızda meselelere kapı aralayabilir ve nihayetinde kilo almamıza kapı aralayabilir.

7. Kısıtlayıcı bir perhizden kaçınmak için hanede pişirin

İnanması zor olsa da, kendi yemeğinizi pişirmek büyük bir fark yaratabilir. Lokantalarda yemek yemek, yemeğe konan tüm malzemeleri bilmenizi engeller. Ayrı olarak ne kadar yağla hazırlandığını ve yiyeceğin kaliteli olup olmadığını da bilmiyorsunuz.

Kendi yemeğinizi hazırlamak, sıhhatiniz için neyin en iyi olduğunu bilmenize yardımcı olacaktır.

Kilo verme alışkanlıklarınızı geliştirin

Netice olarak, kısıtlayıcı bir perhiz olmaksızın güvenli ve sıhhatli bir şekilde kilo vermek olasıdır. Sıhhatli bir hayat tarzı size güvenli ve kalıcı sonuçlar verecektir. Düzenli egzersizle beraber rutinlerinizin belirli istikametlerini iyileştirmek, geriye dönüş olmadan fazla kiloları azaltmanıza yardımcı olabilir.

Sıhhatli kilonuzu savunmanın, sıhhatinize dikkat faktörün en iyi yollarından biri olduğunu unutmayın.

Kilo Vermeye Yardımcı Sıhhatli ve Hafif Akşam Yemekleri Kilo Vermeye Yardımcı Sıhhatli ve Hafif Akşam Yemekleri Öğünleri besleyici, kaliteli yiyecekler ilave etmeniz, sıhhatli bir kiloda kalmak için iyi seçenektir. Şimdi bir takım akşam yemekleri keşfedelim. Daha fazla oku »

La entrada Kısıtlayıcı Perhiz Olmadan Kilo Vermenin 7 Taktiği aparece primero en Sıhhate bir adım.

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.

Bu içeriği paylaş