Kasım Ayı Numerolojik Yorumu 2022
  • 01 Kasım 2022
  • 211

Dünyaya dair nimetlerin bollaşmasını temsil eden fakat daha çok ruhsallık ve cennet ile ilişkilendirilen 8 sayısının enerjisi ile kasım ayına merhaba diyoruz. Numerolojide bolluğu ve bereketi temsil eden 8 sayısı, tüm inançlarda ve kültürlerde gizemli bir yapıya sahip. Kasım ayındaki etkilerine değinmeden önce gelin bu sayının gizemini birlikte çözelim..

8 sayısı sembolizmde başlangıç ve bitiş, doğum ve ölüm arasındaki sürekli döngünün ve sınırsız olan her şeyin yani mutlak sonsuzluğun ifadesidir. Sonsuzluk ise genellikle kendi kuyruğunu yutan yılanla yani Ouroboros ile temsil edilir. Bu sembol bize sonsuzluğun başlangıcının ve sonunun olmadığını hatırlatır. Kendini yeniden yaratmayı ve yeniden başlayan döngüleri simgeler. Friedrich Nietzsche’ nin Böyle Buyurdu Zerdüşt eserindeki “Her şey gider, her şey geri gelir, sonrasızca döner varlık çarkı. Her şey ölür, her şey yine çiçeklenir, sonrasızca sürer varlık yılı” sözleri 8 sayısını sembolik yönden betimler niteliktedir.

 

(OUROBOROS)

Sonsuz ve sınırsız gücü vurguladığından dolayı 8 sayısı, çoğu inanç ve kültürde kutsal bir sayı olarak kabul edilmiştir. Buna örnek verecek olursak;

  • İslam inancında 8 Cennet vardır. ( Dar-i Celal, Dar-i Karar, Dar-i Selam, Cennetül Huld, Cennetül Meva, Cennetül Adn, Cennetül Firdevs, Cennetü Naim)
  • Hint gizemciliğinde 8 sayısı, secdeye kapanmanın sekiz üyesini temsil eder.
  • Hristiyanlıkta gökyüzünü 8 melek taşır.
  • Buda’yı aydınlanmaya ulaştıran 8 yol vardır.
  • Çin metafiziğinde Konfüçyüs’ ün 8 değerli nesnesi bulunur.
  • Kabe’de yer alan 8 köşeli yıldız, sekiz sayısının sihrinden kaynaklanır.
  • 8 köşeli yıldız Selçukluların da temel sanatsal figürlerindendir ve İslam dünyasında 8 cenneti anlatan sembol olmasının yanında 8 ilkeyi anlatan bir sembol olarak kullanılır. Bu ilkeler; merhamet, şefkat, sabretmek, doğruluk, sır tutmak, sadakat, cömertlik ve Allah’a şükretmektir.

Numerolojide ise 8 sayısı, karma ve neden-sonuç yasaları ile karşımıza çıkar. Bu yasalara göre her insan, seçimleri doğrultusunda ya mükemmel bir hayat yaratır ya da hayatının sonuna dek acı içinde kıvranır. Yani ne ekerse, onu biçer. Bu yönden bakıldığında 8, insanın kaderini belirleyen bir sayı olarak da karşımıza çıkar. Dolayısıyla insanı bir dizi testten geçirir. Amacı ise, karşıtlıklarla dolu hayatında insana dengesini buldurmaya çalışmaktır. Dengesini bulan insan sınavını verir ve güçlüklerle baş edebilme yetisine sahip olduğunu kanıtlar. Öte yandan sayının bahşetmiş olduğu sonsuz bolluk ve bereket ile de ödüllendirilir. Buradan da anlaşılacağı gibi 8 sayısının teması ‘denge’dir. Fakat bu, insanın özü ile dış dünyası arasındaki dengedir. Yani madde ile mananın birleşimi..

İşte Kasım ayı da 8’in enerjisiyle bize bolluk, bereket ve sınırsız gücü bahşediyor. Fakat buna ulaşmak için bizden maneviyat ile realite arasında denge kurmamızı bekliyor. Öncelikle iç dünyamızda bolluğu ve bereketi deneyimleyerek, gelişmemize, büyümemize engel olan tüm kalıpları yıkarak ve zaten evrenin bereketinin her zaman bizimle olduğuna inanarak dış dünyada kalıcı başarıya ulaşabiliriz. Bunun için yapmamız gereken en önemli şey ise gücümüze inanmak ve disiplinle yol almak. Hırsımıza yenik düşmeden, tüm insanlığın gelişimine katkıda bulunacak şekilde yol aldığımız sürece sekizin pozitif yönünü deneyimleyebiliriz. Aksi durumda bu sayı bize negatif yönünü gösterecek ve bizler bir dizi sınavdan geçmeye devam edeceğiz. Çünkü 8 her zaman büyütme enerjisine sahip bir sayıdır. İyiliğe odaklanırsak iyiliği, kötülüğe odaklanırsak kötülüğü büyütür. Sayının negatifini çektiğimizde ise kıtlık, güçsüzlük, başarısızlık gibi sorunlarla karşılaşmamız kaçınılmaz olur.

Kasım ayı boyunca etkisi altında olacağımız 8 sayısının pozitif yönünü yaşam alanımıza çekmek, iç ve dış dünyamızda dengeye ulaşmamız için yapmamız gerekenler; sezgilerimizi dinlemek, olumlu düşünmek, negatif konuşan ve enerjimizi sömüren insanları hayatımızdan çıkarmak, cesur olmak, risk almak, yıkıcı değil yapıcı olmaya özen  göstermek, adil olmak ve en önemlisi tüm insanlığın hayrına yol almak.. Kişisel gücümüze, yeteneklerimize inanmak ve ilahi sisteme güvenmek ise tüm bunların anahtarı..

Sayının negatif yönünü çekmemek için; kontrolcü, kibirli, egoist, adaletsiz ve başkalarını sürekli yargılayan bir karaktere bürünmememiz gerekiyor. Bunların tuzağına düştüğümüzde 8 enerjisi, fiziksel düzlemde aşırı duygusallık, cilt sorunları, sindirim problemleri, kalça ve sırt ağrıları gibi sorunlarla tezahür ediyor.

8 sayısının gizemi ve ay boyunca kolektife etkileri bu şekilde. Şimdi gelelim Kasım ayında günlerin numerolojik değerlerine..

 

1-10-19 ve 28 Kasım: Numerolojik değeri 9 ve rengi beyaz. Yardımlaşma, dayanışma, destek verme veya destek görme temalarının ön planda olduğu günlerdir. Evrensel şifayı vurguladığı için bu günlerde ihtiyaç sahiplerinden yardımı esirgememelisiniz. Sokaktaki canların da ihtiyaçlarını gidermeniz maneviyatınızı güçlendirecektir. Sadece bir gün değil her gün ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak gerekir fakat merhameti temsil eden 9 günlerinde bunu daha yoğun hissedebilirsiniz. Ruhsal boyuta açılan kapı olduğundan, bireysel anlamda şifalanmanız gerektiğini de vurgular. Çünkü evrensel şifanın gerçekleşmesi önce bireyin şifalanması, ruhuna iyi bakması ile mümkün olacaktır. Bu açıdan 7 günleri ile benzerlik gösterir. 7 gününden farkı; yalnızlığa değil toplumsallığa yöneltmesidir.9 günlerinde Ametist, Selenit, Kyanit, Kristal Kuvars ve Necef kristallerinden faydalanabilirsiniz.

2-11-20 ve 29 Kasım; Numerolojik değeri 1 ve rengi kırmızıdır. Temaları yeniden başlama, yaratma ve girişimciliktir. Bu günlerde planladığınız ama faaliyete geçemediğiniz durumlar için adım atma cesareti gösterebilirsiniz. Devamını getirmekte zorlandığınız konulara (diyet, spor vb.) kırmızı günlerinde yeniden başlamanız, istikrarla yol almanızı sağlayacaktır. Kırmızı günleri için faydalanacağınız kristaller; Kırmızı jasper, Akik, Hematit, Mercan ve Dumanlı kuvars..

3-12-21 ve 30 Kasım; Numerolojik değeri 2 ve rengi turuncudur. 2 günlerinde duygusallık, aşk, romantizm gibi konular ön plandadır. Birlikteliklere vurgu yaptığı için 2 günlerini sevdiğiniz insanlarla değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda büyütmeyi ve beslemeyi de ifade ettiğinden gününüzü çocuklarınıza ve evcil hayvanlarınıza ayırmak isteyebilirsiniz. Genel anlamda duygularınızın daha yoğun olduğunu hissedebilirsiniz. Dişil enerjinin baskın olduğu günlerdir. Su elementi ile enerjinizi dengeleyebilirsiniz. 2 günlerinde kullanabileceğiniz kristaller ise; Kaplangözü, Sitrin, Turuncu aventurin ve Turuncu kalsit..

4- 13 -22 Kasım; Numerolojik değeri 3 ve rengi sarıdır. Bu günler yeteneklerinizi en iyi şekilde ortaya koyabilmeniz için oldukça elverişlidir. Kendinizi yazıyla, sözle veya resimle ifade etmeniz için 3 sayısı sizi destekler. Çünkü 3, yaratıcılığın simgesidir.1 günlerinde attığınız adımları, 3 günlerinde yaratıcılığınızın da gücüyle büyütebilirsiniz. Yaşam enerjinizin yüksek olacağı günlerdir. Bu tarihlerde doğal taşların enerjisinden yararlanmak isterseniz; Sitrin, Güneş taşı, Pirit, Kehribar ve Sarı topaz kristallerini tercih edebilirsiniz.

5-14 -23 Kasım; Numerolojik değeri 4 ve rengi yeşildir. Bize yavaşlamamız gerektiğini, hedefimize giden yolda sabırla ilerlememiz gerektiğini hatırlatır. 4 günlerinde sabrınızın sınandığını hissedebilirsiniz. Bu günlerde önemli olan sakin kalmak ve enerjinizi sizi dinginleştirecek aktivitelere yöneltmek. 4 ayrıca düzene ve titizliğe vurgu yaptığından yaşam alanınızı düzenleme ve planlı programlı hareket etme konularında sizi destekleyecektir. Yoga ve meditasyon pratikleri ile zihninizi rahatlatabilirsiniz. Doğal taşların enerjisinden yararlanmak isterseniz; Yeşim, Zümrüt, Pembe kuvars, Aventurin, Rodokrozit ve Florit kristallerini kullanabilirsiniz.

6-15 – 24 Kasım; Numerolojik değeri 5 ve rengi mavidir. 5 günlerinin teması iletişimdir. 5 günlerinde zamanınızı sosyalliğe ve gezmeye ayırabilirsiniz. Dışarıya açılmak için en uygun gündür. Seyahat etme imkanınız yoksa açık havada yürüyüş yaparak enerjinizi dengeleyebilirsiniz. 5 günlerinde kullanabileceğiniz doğal taşlar ise; Turkuaz, Krikozol, Amazonit, Akuamarin, Kalsit ve Apatit..

7-16 -25 Kasım; Numerolojik değeri 6, rengi indigo/çivit Mavisi. Seyahat etmek için uygun değildir. Aileyi, çocukları, yuvayı ve sorumlulukları vurguladığından vaktinizi sevdiklerinizle keyifli zamanlar geçirebilmek için evinizde harcayabilirsiniz. 6 günleri için uygun kristaller; Mavi kuvars, Dumanlı kuvars, Florit, Lapislazuli, Sodalit ve Azurit..

8 -17- 26 Kasım; Numerolojik değeri 7 ve rengi mor. Bu günlerde yalnız kalmayı tercih edebilirsiniz. İçinize yönelmek, kitap okumak, yoga, meditasyon, enerji çalışmaları gibi aktivitelerle ruhunuzun isteklerine kulak vermeniz için ideal günlerdir. 7 günlerinde; Ametrin, Ametist, Selenit, Kristal kuvars ve Havlit kristallerinden yararlanabilirsiniz.

9-18-27 Kasım; Numerolojik değeri 8 ve rengi pembe/gold. 8 sayısı bolluğu ve bereketi çağrıştırdığından 8 günlerini bereket günleri olarak adlandırıyoruz. Her durumu büyütme enerjisi barındırdığı için aklınızdan geçen düşüncelere bu günlerde daha çok önem vermeli ve pozitifte kalmaya özen göstermelisiniz. Her 8 gününde bir köşeye para ayırarak bereketinizin artması için de niyetlerde bulunabilirsiniz. Bu tarihlerde Sitrin ve Pirit kristallerinden faydalanabilirsiniz. Bolluk ve bereket günleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz sitede yer alan “Bolluk ve Bereket Günleri” adlı yazımı okuyabilir veya @holistiksifa_ adlı instagram hesabımı ziyaret edebilirsiniz.

Kasım ayında günlerin etkileri bu şekilde. Bunlar evrensel etkiler olduğundan sayıların içerdiği mesajlar ve renkleri diğer aylarda değişmez.Aylık takvimlerde günlerin toplamından ulaştığımız sayının sonucuna göre renklerin yalnızca sıralaması değişir. Ayrıca her renk, eterik bedenimizde bulunan çakraların temsilidir. Sırasıyla 1 günlerinde kök çakradan başlayıp her gün çakra dengeleme çalışmaları yapabilirsiniz. Solfeggio frekanslarını dinleyebilirsiniz. Takvimde belirtilen renklere uygun kıyafet, takı veya objelerle günlerin enerjisine uyumlanabilirsiniz. Çakra dengeleme çalışmalarınızda kristallerin şifasına da yer açmanız, günlerin enerjisine uyumlanma sürecinizi hızlandıracaktır.

** Kişisel takviminize göre günlerin etkileri değişebilir. Detaylı bilgi için @holistiksifa_ adlı sosyal medya hesabımdan bana ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın 

 

 


Kaynak: https://www.aysetolga.com/kasim-ayi-numerolojik-yorumu

Bu içeriği paylaş