Karma Emzirme: Bilmeniz Gereken Her Şey 2021
  • 22 Temmuz 2021
  • 256

Bebekleri beslemenin en yaygın yolu emzirmedir. Ancak çoğu vaziyette bebeğin beslenmesi yapay yöntemlerle birleştirilebilir. Bu yazıda karma emzirme ile ilgili bilmeniz şart olan her şeyi anlatacağız.

Dünya Sıhhat Örgütünün (WHO) tavsiyesi, anne sütü bebeğin gelişimi için ihtiyaç duyulan tüm besin maddelerini içerdiğinden, annelerin 6 aya kadar bebeklerine yalnızca anne sütü vermeye devam etmeleri gerektiğidir. Bu müddetten sonra anne baba bitirici beslenmeye başlayabilir.

Ancak çoğu vaziyette bu ve karma emzirme alana gelir. Başka bir deyişle bebek hem anne sütüyle, hem de mamalarla beslenir.

Ayrı olarak okuyun: İlk Kez Anne Olmak İsteyenlere Temel Bilgiler

Karma emzirme neden uygulanır?

Bir hayli vaziyet anneleri bebeklerini beslemede karma emzirmeye yöneltmektedir. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Anneler, ürettikleri sütün bebeğin karnını yeterince doyurmadığını düşünürler. Ayrı olarak anne sütünün yararlarından da habersizdirler.
  • Süt imalatı için stimülasyon eksikliği vardır.
  • Süt sağma ve uygun şekilde buzdolabında gizleme metodunun doğru kullanımı hakkında bilgi eksikliği yaşanır.
  • Pratiklik, zira emzirme vakit ve yeterli alan gerektirir.
emziren anne Anne sütü imalatının nasıl teşvik edileceğine konusunda bilgi eksikliği sebebiyle karma emzirme olabilir.

Karma emzirmenin yararları nelerdir?

Çoğu durumda, kimi sindirim meseleleri, bu meseleleri düzeltmeye yardımcı olacak şekilde uyarlanmış mamaların kullanılmasını gerektirir. Sözgelişi, prematüre bebeklerde veya reflü eğilimi olanlarda uygun bebek maması tüketimi faydalıdır. Bu vaziyetlerde, semptomları önlemek için tasarlandıkları için meselesi iyileştirmeye yardımcı olurlar.

Bebeğin kilosunu tertip etme

Çocuk kilo almakta bazı zorluklar yaşadığında, en iyisi doğru beslenmeyi düşünmektir, bu da çoğu kez en uygun mamayı kullanmak mananına gelir. Bunun nedeni, bebeklerin kontrollü hidrasyona ihtiyaç duymasıdır ve mamalar bunun için çok uygundur.

Kullanılan ilaçlar nedeniyle

Annenin kullanıyor olabileceği ve anne sütüne geçme özelliğine sahip bir takım ilaçlar vardır. Bu vaziyetlerde, annenin ilacı almasına gerek kalmayana kadar emzirmeyi bırakmak ve sadece mamalara müracaat etmek en iyisidir.

Keşfedin: Anne Sütü Nasıl Oluşur?

Karma emzirme konusunda meseleler

Karma emzirme bir takım dezavantajlar içerebilir. Bu yüzden, emzirmeyi olası olduğunca WHO tarafından tekliflen müddet süresince sürdürmek en iyisidir. Ayrı olarak, bir pediatri uzmanı, bebek için komplikasyonları önlemek için mama kullanımını denetlemelidir. Karma emzirme neye yol açabilir?

Bebeğin tercihleri değişebilir

Çoklukla bebek biberonu reddeder, zira emzirme sadece beslenme değil bu arada anne ve bebek arasında bağ kurulmasını da sağlar. Ancak bebek emmek için daha az kuvvet gerektirdiği için biberonu seçenek etmeye başladığından vaziyet zıddı olabilir.

Çoğu vaziyette, çocuk emmesi zor olduğu için memeyi dahi reddeder. Bunu önlemek için, bebeğin biberondan veya memeden emmesini eşit derecede zorlaştıracak şekilde tasarlanmış yapay meme uçları vardır.

karma emzirme Emme güçlüğü bebeğin memeyi reddetmesine kapı aralayabilir.

Anne sütü miktarı bebeğin büyümesine yetişemez

Giderek çocuğun ihtiyaçları arttığında, anne sütü imalatının artmasını beklemek yerine mama miktarını artırmak daha kolaydır. Bu yüzden aylar geçtikçe bebeğin içtiği anne sütü miktarı, içtiği mama miktarına göre daha az olacaktır.

Daha düşük anne sütü imalatı

Önceden de belirtildiği gibi, daha az emzirme, süt imalatının uyarılmasını azaltır, bu yüzden bebeğin sadece anne sütüyle beslenme döneminin tasarılanandan daha erken bitmesi gerekebilir. Bunu önlemek için, mamalar mümkün olduğunca az verilmeli ve belli vaziyetlere has bırakılmalıdır.

Ağız meseleleri

Çeşitli araştırmalar, bebek biberonla beslendiğinde, boğulmayı önlemek ve süt içebilmek için yuttuğu süt miktarını kontrol etmesi gerektiğinden çenenin fizyolojik hareketlerini gerçekleştiremediğini göstermektedir. Bebek emzirildiğinde bu olmaz.

Doğru adale hareketinin olmaması, büyümenin uyarılmasını azaltır ve ağzın şeklini değiştirir, bu da gelecekteki meselelerin ortaya çıkmasına katkıda bulunur.

Karma emzirme: Anımsanması gerekenler

Altı aya kadar emzirmenin sadece bebek gelişimi için değil, bulaşıcı ve solunum yolu hastalıklarından savunmadaki yararları için de ehemmiyetli olduğunu unutmamalıyız.

Bununla beraber, özel vaziyetlerde kullanılması şartıyla, emzirmenin mamalarla kombinasyonunun yukarıda belirtilenler gibi bazı yararları olabilir.

Emzirmekten Kaçınmak: Ne Vakit Gereklidir? Emzirmekten Kaçınmak: Ne Zaman Gereklidir? Dünya Sıhhat Örgütü bebeklerin takriben 6 aylık olana kadar yalnızca anne sütü içmelerini öneriyor. Fakat bazen emzirmekten kaçınmak gerekebilir. Daha fazla oku »

La entrada Karma Emzirme: Bilmeniz Şart olan Her Şey aparece primero en Sıhhate bir adım.

Bu içeriği paylaş