Karbon Peeling: Uygulama ve Bakım 2022
  • 02 Aralık 2022
  • 143

Karbon peelingi duydunuz mu? Ünlüler arasındaki popülaritesi nedeniyle “kırmızı halı peelingi” olarak da bilinir. Bu peeling, size daha parlak ve daha sıkı bir cilt sağlamak için aktif karbonun özelliklerini bir lazerle birleştiren gençleştirici bir yüz bakımıdır.

Diğer şeylerin yanı sıra, bu peeling, özellikle yağlı cilt ve aknesi olanlar için yararlı olan gözeneklerinizi temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca ağrısız bir tedavidir, hızlı sonuç verir ve genellikle herhangi bir komplikasyona neden olmaz. Bugünün makalesinde, aktif karbon lazer soyma prosedürünü ve başlıca faydalarının neler olduğunu ele alacağız.

Karbon peeling prosedürü

Aktif karbon ile lazerle pul pul dökülme iki aşamadan oluşan bir işlemdir; biri karbonlu, diğeri lazerli. İlk aşamada uzman cildinize karbon losyonu uygulayacaktır. Bu losyon yüzünüzdeki yağı emecek ve ölü hücreleri çıkarmak için gözeneklerinizin derinliklerini temizleyecektir. Ardından, cilde nüfuz etmesi için yaklaşık 10 dakika beklemeniz gerekecektir.

İkinci aşamada, uzman Q-Switched lazer kullanacaktır. Bu lazerin, karbonu ısıtan ve epidermise bağlanmasını sağlayan özel bir dalga boyu vardır. Sonuç? Daha parlak bir cilt.

Bu yöntemin cildinizi diğer yöntemlere göre daha derinden pul pul dökeceğini vurgulamalıyız. Lazer yavaş yavaş karbonu parçalayacaktır. Ardından, makineden çıkan buhar kalıntılarını giderecektir.

Akne için Ery Pedleri

Karbon peelingin faydaları

Bu peeling ile ilgili en büyük şeylerden biri, tüm cilt tipleri için işe yaramasıdır. Ayrıca naziktir ve toksinleri giderir, bu nedenle güvenilir bir işlemdir. Gelin bu tedavinin diğer faydalarına bir göz atalım.

Derinlemesine temizler

Aktif karbon tek başına yüzünüzdeki ölü hücreleri ve fazla yağı temizler. Bir lazer tedavisi ile birleştirdiğinizde etkileri daha da fazladır. Bu peelingi kullandıktan sonra cildiniz daha temiz ve yenilenmiş görünecektir.

Akneyi kontrol eder

Bu bir peeling işlemi olduğu için yağlı ciltler ve genişlemiş gözenekler için etkilidir. Ayrıca karbon bakterisittir, yani akneye neden olan bakteri varlığını azaltır. Lazer tedavisi ile birleştirildiğinde karbon, yağ bezlerinizin aktivitesini azaltacak ve bu da daha az sebum ile sonuçlanacaktır.

Fototıp ve Lazer Cerrahisinden bir vaka çalışmasında, kistik aknesi olan 14 yaşındaki bir kız çocuğu, iki hafta boyunca altı aktif karbon peeling tedavisi aldı. Tedavinin sonunda cildi önemli ölçüde düzeldi. Lezyonların %90’ından fazlası kaybolmuştu.

Bu yazımızı da okuyabilirsiniz: Siyah Noktaları Yok Etmek İçin Maskeler

Cildi gençleştirir

Cildinizi gençleştirecek sihirli bir formül yok. Bununla birlikte, ince çizgileri ve kırışıklıkları en aza indirmeye yardımcı olacak çok çeşitli tedaviler vardır. Bu aktif karbon lazer peeling ile hem karbon hem de lazer lifting etkisi yaratacak ve kolajen üretimini iyileştirecektir.

Pigmentasyonu azaltır

Güneş lekelerinden ve melazmadan genişlemiş gözeneklere kadar bu karbon peeling, pigmentasyona karşı etkilidir. Aslında bu peeling, cildinizi geleneksel tedavilerin ulaşamadığı bölgelere nüfuz edecek şekilde çalışır.

Karbon peelingin yan etkileri

Şimdiye kadar, bu tedavinin bir sonucu olarak cilt komplikasyonları bildirilmemiştir. Ancak işlemden sonra bu tür herhangi bir işlemde olduğu gibi hafif bir karıncalanma ve kızarıklık olması normaldir.

Bu tedaviyi gerçekleştirmek için deneyimli bir profesyonel bulmanız çok önemlidir. Bu, cildinizin sağlıklı kalacağını garanti etmeye yardımcı olacaktır. Ek olarak, bu prosedürün aşağıdakiler için kontrendike olduğuna dikkat etmelisiniz:

  • Hamile kadınlar ve çocuklar
  • Bulaşıcı hastalığı olan veya yüzünde açık yarası olan kişiler
  • Yüzünde dövmesi olan insanlar
  • Işığa duyarlı ilaç kullanan hastalar
 aktif lazer karbon peeling

Ayrıca okuyun: Aspirin ve Bal ile Peeling

Tedavi sonrası bakım

Tedaviden sonra cildinizin özel bir bakıma ihtiyacı olacaktır. Ona ihtiyacı olan uygun bakımı vermek, sonuçlarınızı daha da etkili hale getirecektir. İlk olarak kızarıklığı azaltmak için aloe vera jeli kullanmalısınız. Ayrıca cildinizi temiz tutmak ve gözeneklerinizi tıkayacak makyaj yapmaktan kaçınmak isteyeceksiniz. Bunun yerine mineral bazlı makyaj yapmayı deneyin. Ayrıca her gün güneş kremi sürmeyi unutmayın.

Çözüm

Karbon peeling esas olarak yüzünüzü güzelleştirmek için kullanılır. Bununla birlikte, göğsünüz ve sırtınız gibi bölgelerdeki lekeleri ve sivilceleri azaltmak için de çalışırlar. Siz de denemek ister misin? Eğer yaparsanız, bize deneyiminizi anlatın! Kuru Ciltler İçin 3 Şeker Peelingi Kuru Ciltler İçin 3 Şeker Peelingi Şeker diğer bileşenlere bir araya geldiğinde kuru ciltler için iyi bir ürün haline gelir. Bu yazımızda şeker peelingi tarifleri bulabilirsiniz. Daha fazla oku »

La entrada Karbon Peeling: Uygulama ve Bakım aparece primero en Sağlığa bir adım.


Kaynak: https://sagligabiradim.com/karbon-peeling-uygulama-ve-bakim/

Bu içeriği paylaş