İLİŞKİDE BAĞIMLI OLDUĞUNUZU GÖSTEREN 6 İŞARET 2022
  • 24 Temmuz 2022
  • 169

1. Kendi İsteklerini Geri Plana Atmak:

Bunu yapıyor olmak öncelikle kendinizi değersiz kılmak anlamına gelir. Bu da sizi partnerinizin gözünde de değersiz kılacaktır. En önemlisi de kendi planlarınız, kendi hayalleriniz ve kendi istekleriniz; sizi siz yapan detaylardır. Bu detaylardan sıyrılmak, benliğinizden kopmak demektir. Bir süre sonra kendinizden ödün verdiğinizi fark etmek daha da zedelenmenize neden olabilir. Benliğinizden kopmayın.

2. Sürekli İletişimde Olma İsteği:

Sürekli partneriniz ile iletişimde olma isteği abartılı bir istektir. Gerçek hayatta bu pek fazla mümkün olmayacaktır. Ve iletişimde olamadıkça sürekli problem ve sorun ortaya çıkacaktır. Bu tür gerçekçi olmayan isteklerimizi biraz düşünelim.

3. Aşırı Tepkiler Vermek:

Dengeli olmak her zaman için mümkün değildir. Bazen hepimiz aşırı olabiliriz. Ancak mümnkün mertebe dengede kalmayı sağlamak, gerekirse bunun için meditasyon ve nefes çalışmaları yapıyor olmak hem kişisel halinize hem de ilişkinize iyi gelecektir.

4. Başka Aktivitelerden Keyif Alamamak:

Partnerinizin olmadığı etkinliklerdenkeyif almıyor olmak çok ciddi bir sorundur. Bunun için sosyal hayatınızdan kopmayın, sosyal hayatınızdaki canlılığı dengede tutmaya çalışın.

5. Yan yana Değilken Huzursuz Olmak:

Belirsizlikler insanları tedirgin ve huzursuz hissettirir. Ancak bunun fazlası size ve partnerinize uzun süreli problem  yaratır.

6. Hayatınızı Kısıtlamak:

Tabiki iki kişilik ilişkilerde hayatımız bazı değişikliklere maruz kalacaktır. Ancak sizi mutsuz eden kısıtlamalar aşırıdır. Buna izin vermeyin.

Sevgilerimle…

Psikolog Seda Uludağ Uludoğan


Kaynak: https://www.aysetolga.com/iliskide-bagimli-oldugunuz-gosteren-6-isaret

Bu içeriği paylaş