Hızlı ve Kolay Kavun Gazpacho Tarifi 2021
  • 01 Ağustos 2021
  • 373

Kavun, gazpacho hazırlamak için mükemmel, hafif ve ferahlatıcı bir yaz meyvesidir. Kavun yalnızca tatlı, sıhhatli bir yaz atıştırmalığından çok daha fazlasıdır.

Tarifi ve yapılışının sırlarını öğrenmek için yazımızı okurken bir yandan da bu meyvenin sıhhate yararlarını öğrenin!

Kavun gazpacho

Yalnızca serinlemek için değil, bu arada son derece besleyici bir yaz çorbası olan gazpacho  aslında çok kolay hazırlanır.

Güney İspanya ve Portekiz’e hastır ve özgün sürümün ana malzemeleri domates, salatalık ve dolmalık biberdir. Elbette her tarif bölgeye hem de haneye göre ufak farklıklar göstermektedir, başka bir deyişle siz de kendi tarifinizi hazırlayabilirsiniz.

Bu hızlı ve yapımı kolay yemek son zamanlarda çok popüler oldu ve şimdi avokado, kiraz, karpuz ve evet, düşündünüz, kavun içeren bir hayli başka çeşidi hazırlanmaktadır.

Bu gazpacho tarifi, hafif bir başlangıç ​​veya sadece besleyici bir yaz atıştırmalığı olarak mükemmeldir. Bu kadar özel bir tada sahip bu sıhhatli meyveden istifade etmenin başka bir yoludur.

Alakanızı çekebilir: Karotenlerin Yararları

İki porsiyon kavun gazpacho için malzemeler

  • 1 diş sarımsak
  • 375 gram kavun püresi
  • 1 küçük yeşil dolmalık biber
  • 1/2 dilim ekmek (isteğe bağlı)
  • 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/2 taze soğan
  • Bir tutam tuz ve bir tutam nasihatilmiş beyaz biber
  • 1 soyulmuş salatalık

Malzemeleri kendi ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ek olarak, istediğiniz diğer baharatları veya taze otları da ilave edebilirsiniz.

kantalup kavunu Kavun, serinletici olduğundan sıcak abuhavalarda tüketim için mükemmel olan hafif bir taze meyvedir.

Yapılışı

  • Öncelikle, sarımsağı soyun ve daha hafif hale getirmek için ortasındaki filiz bölümünü çıkarın. Sarımsak miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilir veya sevmiyorsanız tariften  çıkarabilirsiniz.
  • Hemen peşinden taze soğanı soyun ve dörde bölün. Daha sonra dolmalık biberi ve soyulmuş salatalığı yıkayıp doğrayın.
  • Kavunu büyük parçalar halinde net ve tüm malzemeleri bir blender kavanozuna ilave edin. Şayet neticenin daha koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız, dilimlenmiş ekmekleri de ilave edin. Ağız tadınıza göre tuz ve biber ilave edip karıştırın.
  • Zeytinyağını ilave edin ve homojen bir doku elde edene kadar yüksek devirde karıştırın. Bunu takriben iki dakika süresince yapın.
  • Tadına bakın ve baharatları zevkinize göre ayarlayın. Bu karışıma su ilave etmeniz gerekmez, zira kavun yeterli sıvıya sahip olması gerekir, ancak kıvamı çok koyu ise daha kolay karıştırabilmek için biraz su ilave edebilirsiniz.
  • Buzdolabında en az iki saat dinlendirip taze ve soğuk olarak servis yapın. Gazpachonuzu bir gece dolapta bekletirseniz tadı daha yoğun olur.
  • Servis kaselerinizi çıtır jambon dilimleri, kızarmış ekmek küpleri, rendelenmiş katı yumurta veya salatalık, dolmalık biber veya yeşil soğan gibi ince doğranmış sebzelerle süsleyin.

Bu yemek harika bir başlangıç ​​veya yumuşak, taze bir ilk yemektir. Bu yüzden, öğünlerinize daha fazla meyve ve sebze ilave etmenin başka bir özgün yoludur.

Kavunun özellikleri

Cucumis melo, Cucurbitaceae familyasına aittir. Yazları sıcak ve kurak geçen hemen her bölgede yetişir ve çok sayıda çeşidi vardır.

Bunlar tat ve tatlılık itibariyle farklılık gösterebilir, ancak genel olarak besin bileşimleri hemen hemen aynıdır. Bu yüzden genel sıhhat özelliklerinden bazılarını listeleyebiliriz.

Besin muhtevası

Kavun yaklaşık %90 oranında sudan oluşur ve bol miktarda su içeren meyvelerden biridir. Ayrı olarak C vitamini ve folatlar, potasyum ve magnezyum gibi mineraller ve ayrı olarak şeker formunda karbonhidratlar içerir. Tatlılık bu meyvenin ana özelliklerinden biridir.

Vücut hidrasyonuna katkıda bulunur

Sadece çok miktarda su değil, aynı vakitte elektrolitler de içerir. Bu yüzden, dehidrasyon rizikosunun ekseriyetle daha yüksek olduğu yaz aylarında veya yoğun egzersiz sonrasında yemek için mükemmeldir.

Kan basıncını tertip eder

Bol meyve ve sebze içeren perhizler, sabit kan basıncı düzeylerini savunmak için yararlıdır. British Journal of Nutrition’da yayınlanan bir araştırma, bunun sadece sodyum alımındaki azalmadan değil, aynı vakitte kalsiyum ve potasyum gibi diğer minerallerin varlığındaki artıştan da kaynaklanabileceğini gösteriyor.

Veriler enteresan zira arteriyel hipertansiyon dünyada çok sayıda insanı etkilemektedir. Hem de, şu anda kardiyovasküler hastalık için ana riziko etmenlerinden biridir.

Kavun gazpacho, görüşün savunmasına yardımcı olan antioksidanlar içerir.

Kantalup gibi kimi kavun çeşitlerinin turuncu ve sarı renkleri beta-karoten varlığını gösterir. Bu meyve kayısı, şeftali, portakal ve mangodan daha fazla miktarda beta karoten içerir.

Karoten, gıdaya sadece renk veren bir pigmernt değildir, bu arada birçok sağlık özelliğine sahip pigmentlerdir. Vücudunuz onu A vitaminine dönüştürür ve vücut bunları aşağıdakiler gibi çeşitli işlevlerde kullanır:

  • Hücrelere zarar verebilecek serbest köktenlere karşı bir antioksidandır
  • Bağışıklık sisteminin düzgün işleyişini geliştirir
  • Görme becerinizi savunmaya ve iyileştirmeye yardımcı olur (bu, yaşa bağlı makula dejenerasyonunu tedbire becerileriyle tanınan iki antioksidan olan lutein ve zeaksantin varlığıyla güçlendirilmiş bir özelliktir)
yorgun adam Beta-karotenler görüşü savunmaya ve bazı göz hastalıklarını önlemeye yardımcı olur.

Kemik yapısının savunmasına yardımcı olur.

Optimal kemik sağlığı için kalsiyum ve D vitamininin yanı sıra başka besinler de gereklidir. Bunun nedeni, kemik kütlesi kaybının osteoporoz ve daha yüksek kırık ve düşme prevalansı gibi problemlerle alakası olmasıdır.

Bazı çalışmalar, kavunda bulunan folatlar gibi B vitamininin ehemmiyetini ortaya koymaktadır. Bunların düşük düzeyleri ve yüksek homosistein ile beraber B12, yaşlı insanlarda düşük kemik yoğunluğu ve artan kırık rizikosu ile ilişkilendirilmiştir.

Alakanızı çekebilir: Kavunlu Smoothie Tarifleri ile Kilo Verin

Kavun gazpacho besleyici olduğu kadar lezzetli

Genel olarak bu meyve, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu çok miktarda vitamin, mineral, lif ve antioksidan içerdiğinden oldukça besleyicidir. Bu yüzden tıp uzmanları, bunları düzenli perhizinize ilave etmenin ehemmiyetini vurgulamaktadır.

Bu kavun gazpacho, kavunu perhizinize sokmanın en iyi yollarından biridir. Buzdolabında birkaç gün gizleyebilir ve servis yapmadan hemen önce süsleyebilirsiniz.

Bu lezzetli tarifi not aldığınıza göre artık soğuk çorbalar hakkındaki bilginizi genişletmenin vakiti geldi!

Leziz Kuşkonmaz Gazpacho Tarifi Leziz Kuşkonmaz Gazpacho Tarifi Kuşkonmaz gazpacho lezzetlidir ve kuşkonmaz arındırıcı ve detoks edici özelliklere sahiptir. Ek olarak, kuşkonmaz kilo vermenize de yardımcı olabilir. Daha fazla oku »

La entrada Hızlı ve Kolay Kavun Gazpacho Tarifi aparece primero en Sıhhate bir adım.

Bu içeriği paylaş