Hazır Kahve: Tavsiye Edilir mi? 2021
  • 21 Temmuz 2021
  • 202

Hazır kahve, ananesel kahveye göre ehemmiyetli bir avantaj sunar. Parçacıkların boyutu, hazırlanması mevzubahis olduğunda çok vakit kazandırır. Ancak lezzetin belli bir kalitesinin kaybolması da belirtmemiz şart olan bir negatif istikametidir.

Bu tür kahvenin sıhhate zarar veren olabileceğine konusunda inanışlara karşın, bunu doğrulayan hiçbir ilmi yazı yoktur. Ananesel kahve gibi, bileşiminde antioksidanlar sunan sıhhatli bir üründür.

Journal of Food Science and Technology mecmuasında yayınlanan bir çalışmada gösterildiği gibi, bu tür besinlerin düzenli tüketimi organizma için kimi avantajlarla ilişkilidir. Ancak kahvenin aromasını seviyorsanız, organoleptik özelliklerinden hiçbirini kaçırmamak için klasik sürümünü seçenek etmenizi öneririz.

Kahve tüketimi ile ilişkili rizikolar

kahve içen mutlu kadın Kahvenin şekerli tüketimi sıhhat rizikoları taşır. Bu yüzden, sade tüketmek veya lezzetini arttırmak emeliyle tatlandırıcı kullanmak daha iyidir.

Hazır kahve, klasik kahve gibi sağlığınız için yararlı olsa da, belirli tedbirleri almazsak bir dizi riziko taşır. Kahve içerken en kötü alışkanlıklardan biri çok fazla şeker ilave etmektir.

Yapılacak en iyi şey, lezzetinin tadını tabii haliyle çıkarmayı seçmektir. Ancak acı tadını sevmiyorsanız az miktarda nebat bazlı süt veya yapay tatlandırıcı ilave ederek alalayabilirsiniz. Bitki bazlı sütler, bileşimlerinde çok miktarda şeker içerebilseler de, arıtılmış şeker tüketmekten daha sıhhatlidir.

Yapay tatlandırıcılar ile de benzer bir vaziyet yaşanır. Uzun dönemde sıhhate tesirleri bilimsel literatürde ispat etmemiş olsa da, ölçülü olarak tüketildikleri sürece çoğunlukla beyaz şekerden daha iyi bir seçenektirler.

Bu yazımızı da okuyun: Sağlıklı Kahve Tüketimi İçin İpuçları

Hazır kahvenin yararları var mı?

Son araştırmalar, kahvenin kanser rizikosu üzerinde negatif bir tesiri olmadığını gösteriyor. Ayrı olarak, oksidatif strese karşı savunucu bir rolü dahi olabilir. Bunun nedeni, kahve muhtevanında vücudu bir hayli patolojik süreçten savunan antioksidan bileşikler olan polifenollerin bulunması olabilir.

Bu yeterli değilmiş gibi, bilimsel literatür kahve tüketimini azaltılmış kardiyovasküler ölüm rizikosuyla ilişkilendirir.

Ayrı olarak, koroner kalp hastalığı ve felç insidansını da azalttığı görülüyor. Ayrı olarak, kahve tüketimi ile çöküntü, tip 2 diyabet ve obezite riskinin azalması arasında ilişkiler vardır.

Aslında günde 3 ila 4 fincan kahve içmek genel sıhhat faydaları ile ilişkilidir. Bununla beraber, bu maddenin aşırı tüketimi, sinir sisteminde farklıklar gibi kimi riskler de taşır.

Bununla beraber, aşırı tüketirseniz toksik bir potansiyele sahip olan belirli dozlarda akrilamidin kahvede de bulunduğunu belirtmek ehemmiyetlidir.

Ananesel kahve mi, hazır kahve mi?

bir çuval kahve çekirdeği Kahvenin türü ehemmiyetli değildir. Tüm formatlarında antioksidan özelliklere sahiptir.

Ne tür kahve içtiğimiz ehemmiyetli değildir. Kahvenin sıhhatimize sağladığı yararlar, tükettiğimiz çeşidinden bağımsızdır. Bu yüzden, kafeinsiz kahve ile bile, orta veya uzun vadede belirli hastalıklara yakalanma riskine karşı savunma sağlayan bir antioksidan kaynağı elde ederiz.

Yalnızca kahvenin kendisine ilave ettiğimiz maddeler söz konusu olduğunda dikkatli olmamız gerekiyor. Içki, rafine şeker, yoğunlaştırılmış süt ve benzerlerinin ilave etmesi, yerleşik nüfus için önerilmeyen veya toksik maddelerin varlığı hasebiyle ürünün kalitesini kötüleştirir.

Okuyun: Bilmediğiniz 10 Fark Kahve Kullanımı

Hazır kahve önerilir

Hazır kahve, sıhhatli ve balanslı bir perhize katılabilecek sıhhatli bir üründür. Klasik kahveye göre tek olumsuz noktası, organoleptik özelliklerin kaybıdır. Kahve severler için bu tür ürünleri tüketirken acılık veya aroma kaybı rahatsızlık verebilir.

Bununla beraber, orta ve uzun vadede kahve tüketimiyle ilişkili yararları vurgulamak ehemmiyetlidir. Bilhassa kalp-damar sağlığı açısından günde en az iki fincan kahve tüketmenin ehemmiyetli bir savunucu tesiri olabilir.

Bu yüzden kahvenin aromasına ve duyusal özelliklerine göre damak tadınıza en uygun kahve çeşidini, şeker, içki veya kalitesini ve özelliklerini bozabilecek diğer ürünleri ilave etmemeye dikkat ederek seçmelisiniz.

Gıda Katkı Maddesi Türleri Nelerdir? Gıda Katkı Maddesi Türleri Nelerdir? Gıda katkı maddesi türleri, gıda endüstrisinde, yiyeceklerin özelliklerini geliştirmek veya daha iyi savunmasını sağlamak için kullanılır. Daha fazla oku »

La entrada Hazır Kahve: Önerilir mi? aparece primero en Sıhhate bir adım.

Bu içeriği paylaş