Gerçek Tutkunuzu Keşfetmek için Yedi İpucu 2021
  • 24 Temmuz 2021
  • 267

Gerçek ihtiras, bir şeye duyulan sevgiden meydana gelen duygu, his ve dürtüdür. Fevkalade performans gösterebilmeniz için becerilerinizi büyüten güçtür. Bunun nedeni, optimum performans için kuvvetli bir ikazcı olması ve herkesin oraya erişmek istemesidir. Gerçek tutkunuzu keşfetmek çok ehemmiyetlidir.

Her insanın tutkusunu bulma vakiti farklıdır ve çoğu vaziyette gerçekleşmez dahi. Bu, vasat bir günlük hayat olarak karşımıza çıkar. Hasılı, iyi haber, sahiden tutkulu olduğunuz şeyi keşfetme talihinizi artırmanın yolları olmasıdır.

Ne olduklarını öğrenmek için okumaya devam edin!

Gerçek tutkunuzu keşfetmek, başarılı olmak için ehemmiyetlidir

Ihtirasınızı bulmadan önce veya onu bulma yolu zorlaştıktan çok sonra, hayatta arzuladığınız başarının sahiden ne kadar ehemmiyetli olduğunu merak ediyor olmalısınız.

Özünde, başarının bir hedef olmadığını, varoluş süresince uzanan bir yol olduğunu anlamalısınız. Buna karşılık ihtiras, başarının peşinden koşmanıza müsaade veren motordur. Ihtiraslı olduğunuz şeye ulaşmanın üstünlüğü, hedef için çabalamak için daimi motive edici enerjiye sahip olmanızdır. Böylelikle, devam etmenizi sağlayacaktır.

Düşünebileceğiniz gibi, hoşlanmadığınız şeyleri yapmak için günlük gayret size eziyet gibi gelmeyecektir. Bunun nedeni, rastgele bir ilerlemeden hoşnut kalmanızdır. Yukarıdakilerin tümü, stres düzeylerini azaltarak fiziksel ve zihni sıhhat için pozitif neticelere sahiptir.

Alakanızı çekebilir: “Nesting” Uygulaması: Hiçbir Şey Yapmamanın Yararları

Gerçek ihtirasınızı keşfetmek için yedi emare

Buradaki emel, tutkulu olduğunuz şeyi bulmaktır. Bu yüzden, arama müddetini kısaltmak için yüksek düzeyde tesirliliğe sahip ipuçları topladık. Artık hayallerinizin peşinden gitmeye başladığınızda uydurma sebepleri geride bırakacaksınız.

çimlerde oturmuş düşünen adam Ihtiraslı olduğunuz şeyi bulmak, çaba gerektiren ve kimi yararlı ipuçlarını takip eden uzun bir yoldur.

1. Çocukluğunuza göz atın

Varlığınızın saflığı ve gerçeği, yaşamın ilk evrelerindedir. Bu amaçla, o zamanlar sevdiğiniz şeylere geri dönmek, her vakit sahip olduğunuz tercihlerin mükemmel bir göstergesidir.

Doktor olmak mı istediniz? Arkeolojiyle uğraşmak mı istediniz? Haşerelerle ilgileniyor muydunuz? Bunların hepsi size yol göstermeye başlayan ipuçlarıdır.

Çocukların erken safhalarında çeşitli tercihleri olduğu doğru olsa da, önceliklerini belirlemek aslında oldukça kolaydır.

2. Dikkat dağıtıcı şeylerden kurtulun

Beyin her şeyle ilgilenme ile ilgili olağandışı bir iş çıkarır. Ancak etraftan gelen aşırı gürültü ve dikkat dağınıklığı bizi konsantre olmaktan alıkoyar.

Bu yüzden, tutkulu olduğunuz şeyleri keşfetmek için aşırı sosyal ağ veya video izleme gibi atıl faaliyetlerle alakalı alışkanlıkları değiştirmek en iyisi olabilir.

Tüm bilgisayarlar kapalı, gürültüsüz ve rutininizin arkasına gizlenmiş gerçek tabiatınızı yine keşfetmeye yetecek kadar huzur ve suskunlukla geçireceğiniz günde 30 dakika ile 1 saat arasında bir “farkındalık vakiti” belirleyin.

3. Deneyin ve keşfedin

Her gün aynı aktiviteleri yapmak, gerçek ihtirasınızı bulma konusunda başarılı olma ihtimalinizi ortadan kaldırır. Bu zarar veren döngüden kurtulmanın iyi bir yolu, her ay çeşitli kurslara katılmaktır. Bu, daha kısa müddette olumlu bir neticesi destekleyen bir tecrübe yanılma senaryosu oluşturur.

Alakanızı çekebilir: Hayata Karşı Tutkunuz Kalmadığında Ne Yapmalı

4. Arama yaparken sakin olun

Neye tutkulu olduğunuzu bulmak için sihirli bir yöntem yok. Muvaffakiyet için takriben bir zaman çerçevesi de yoktur.

Bu yüzden, soğukkanlılık ve sabır, istenen neticesi ele geçirmek için üzerinde çalışılması şart olan özelliklerdir. Bu yüzden, son tarihler belirlemeyin veya aciliyet ile ilgili düşünmeyin, zira bu çok değerli bir şeyle, gerçek tutkunuzla alakalıdır.

Yukarıdakiler, tecrübe ettiğiniz yeni etkinliklere yeterli vakit ayırmayla da alakalıdır. Başka bir söylemle, ne yapabileceğinizi keşfetmeden önce pes etmeyin.

5. Yaşınızın ehemmiyetli olmadığını unutmayın

Yaş, gerçek ihtirasınızın ne olduğunu bulmak için koşullandırıcı bir etmen değildir. İlk adımı atacak cesareti bulmak, toplumun kimi eskimiş engelleri sebebiyle zor olabilir.

Aslında, rastgele bir engeli, bilhassa de kendi kendinize empoze ettiklerinizi bir kenara bırakarak, zevklerinizi ele geçirmeye ve gerçekleştirmeye imkan tanımalısınız. Bunun için hiçbir zaman geç değildir!

6. Gerçek ihtirasınızı bulmaya odaklanın

Ihtiraslı olduğunuz şeyi yapmanın kolay ve keyifli olacağı efsanesini unutmalısınız. Bunun nedeni, üstlendiğiniz rastgele bir faaliyette her vakit uygunsuzlukların olacağıdır.

Bunun ötesinde, bunların geçici anlar olduğu gerçeğine odaklanın. Bunu anlamak motivasyonu savunmayı kolaylaştıracaktır.

Bir kişinin gerçek ihtirasının ne olduğunu zati bildiği bir senaryo olabilir, ancak negatif vaziyetler esin kaynağı ile ilgili kuşkuları tetikler. Hasılı, objektif olarak ele almak ve hatıranda karar vermemek, onu çözmenin en iyi yoludur.

7. Aşınma ve yıpranmayı kontrol edin

Ihtirasınızı hem aramak hem de ele geçirmek zor olabilir. İşletmenin dürtüsü sürdürülemez tükenmeye sebep olabilir.

Bu yüzden, kendinize iyi bakmanız ve sıhhatinize ve iyiliğinize öncelik vermeniz her vakit çok ehemmiyetlidir.

duvara dayanmış bir şeyler içen kadın Sakin kalmak, kendinizi rutinden ayırmanın ve sahiden tutkulu olduğunuz şeyi aramanın anahtarıdır.

Gerçek ihtirasınızı keşfetmek için son düşünceler

Yukarıda söz edilen yedi emarenin yanı sıra ekstra bir emare daha var ve bu da aşağıdaki sualleri sormak ve yanıtlarınızı derinlemesine çözümlemektir:

  • Para bir mesele olmasaydı, zamanınızla ne yaparak geçirirdiniz?
  • Hangi aktiviteler yaratıcılığınızı artırır?
  • Ayrı olarak ne tür insanlara hayransınız?
  • Geri dönüp yeniden yapabilecek olsanız şu anki mesleğinizi seçer miydiniz?
  • Boş vakitlerinizde ne yapmaktan hoşlanıyorsunuz?
  • Hayatınızdan hoşlanıyor musunuz?

Ihtiraslı olduğunuz şeyi bulma görevi kişiseldir ve belirli beklentilere bağlı olarak daimi değişir. Bir grup insan için başarının formülünü bulması zordur, ancak bunu muvaffak olmanın en iyi yolu azimdir!

Kimseye Izah etmek Zorunda Olmadığınız 7 Şey Kimseye Izah etmek Zorunda Olmadığınız 7 Şey Rastgele bir hududu aşmadığınız ve kimseye zarar vermediğiniz sürece, eylemleriniz ile ilgili kimseye karşı hiçbir şey izah etmek zorunda değilsiniz. Daha fazla oku »

La entrada Gerçek Tutkunuzu Keşfetmek için Yedi Emare aparece primero en Sıhhate bir adım.

Bu içeriği paylaş