Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz 5 Lezzetli Meze 2022
  • 12 Aralık 2022
  • 147

 

Mezeler, günün her saatinde tüketilebilen yapılarıyla sofraların vazgeçilmezlerinden biridir. Birbirinden harika mezelerle siz de sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Peki, evde hangi mezeleri kolayca hazırlayabilirsiniz? Bu yazımızda, evde hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz 5 meze çeşidini hemen sizlerle paylaşıyoruz.

  • Humus

En sevilen meze çeşitleri dendiğinde ilk akla gelen kuşkusuz humus oluyor. Yapması ve özellikle de lezzetini tutturması zor gibi görünse de doğru tarifi uyguladığınızda gayet kolay olacak. Ana malzemesinin nohut olması ise humus çeşitlerinin leziz olduğu kadar doyurucu olmasını da beraberinde getiriyor. Aynı zamanda humus herkesin sevdiği bir lezzet olduğundan misafirlere ikram etmek için de uygundur.

  • Fava

Fava çeşitleri de kuru bakla ve dereotunun en güzel buluşmasına tanıklık ediyor. Çok eski dönemlerden bu yana en sevilen lezzetlerden biri olan fava için malzeme oranının doğru ayarlanması büyük önem taşıyor. Eğer malzemelerin hangi ölçüde kullanılması gerektiğini öğrenmek isterseniz yemek.com’daki meze tarifleri listesine göz atabilirsiniz. Bütün meze çeşitlerinde olduğu gibi favanın da malzeme listesi ve malzemelerin ne kadar kullanılması gerektiği gibi önemli bilgiler bu sitede yer alıyor.

  • Kabak Şayan

Kabak lezzetinden hoşlanmayanların bile severek tükettiği bir meze arıyorsanız hiç tereddüt etmeden kabak şayan yapabilirsiniz. Muhteşem bir lezzete sahip olan bu yemeğin çok aşamalı olmaması ve aynı zamanda hazırlama süresinin kısa olması önem taşıyor. Evde kalan birkaç kabağı kullanarak da yemek masanıza bu eşsiz lezzeti kazandırabilirsiniz. Görüntüsü bile iştahları kabartıyor ve işte bu nedenle listemizde kabak şayan mezesi de yer alıyor.

  • Peynirli Biber Sarma

Sadece dakikalar içerisinde hazırlayabileceğiniz en özel meze çeşitlerinden biri de kırmızı biber ve peynir kullanılarak hazırlanan peynirli biber sarmadır. Közlenmiş kırmızı biberlerin peynir çeşitleri ile doldurulması ve sonrasında dilimlenmesi ile hazırlanan bu özel meze çeşidi evde şipşak hazırlanabilecek mezelerden biri olmasıyla da ilgi görüyor.

  • Deniz Börülcesi

Hazırlanması en kolay meze çeşitlerinden biri de deniz börülcesidir. Özellikle Ege bölgesinde sıklıkla tüketilen deniz börülcesinin nasıl haşlanması gerektiği, kaç dakika haşlanacağı ve sonrasında nasıl ayıklanacağı bilgisi ise yine yemek.com adresinde bulunuyor. Restoranların menülerinde mutlaka kendine bir yer bulan deniz börülcesi tarifi ve diğer meze tarifleri için siz de yemek.com’u ziyaret edin!


Kaynak: https://www.aysetolga.com/evde-kolayca-hazirlayabileceginiz-5-lezzetli-meze

Bu içeriği paylaş