Erk Hayvanı Nedir? 2022
  • 06 Haziran 2022
  • 338

Bir ERK hayvanı, insanlarla daha yüksek bir düzeyde bağlantı kurduğuna inanılan doğaüstü bir varlıktır: “ruhsal” bir düzeydir.

Genellikle rehber veya koruyucu olarak görülürler ve zor zamanlarda bize yardımcı olabilir ve bize hayatta yeni bakış açıları gösterebilirler.      Aynı şekilde, bir hayvan rehberi genellikle bize diğer kültürleri ve çevremizdeki dünyayı yeni bir şekilde daha iyi anlamamızı sağlayabilecek güçlü bir varlık olarak görülür.

erk hayvanı” terimi nereden geliyor?

Terim, her şeyin bir ruhu olduğu inancı olan animizm kavramından türetilmiştir.

Bazı eski kültürlerde ve manevi geleneklerde insanlar, belirli hayvanların ruh dünyasıyla bağlantı kurma yeteneğine sahip olduğuna inanırlar. Bu bağlantı, yaşam yolunuz hakkında fikir ve rehberlik sağlayabilir.      Genellikle doğuştan lider olarak görülen bir hayvana atıfta bulunur. Genellikle derin bir ruhsal anlayışa sahip olmakla ilişkilendirilirler.Bazı kültürlerde, en sevdiğiniz hayvanın gerçek doğanızla yakından bağlantılı olduğuna inanılır; bazı totem direkleri bu fikri temsil eder.      Açıklayamadığınız nedenlerden dolayı doğal dünyada belirli bir hayvana çekildiğinizi hissettiniz mi? çok sempatik gelen, devamlı onunla kendinizi özdeşleştirdiğiniz.

Bir şeyi yapmanız ya da yapmamanız gerektiğine dair çok güçlü sezgiler edindiniz ve “doğru” gibi gelse de sezginin nereden geldiğini bilmiyor musunuz?Tüm bu duygular doğru ve bunları yaşamanızın bir nedeni var. Çünkü erk hayvanınız size ulaşmaya çalışıyor. Ve onlara hemen cevap verirseniz, onlarla bağlantı kurabilirsiniz.

Birçok Kızılderili geleneğinde, hayvanların farklı kabilelere daha derin bir düzeyde bağlı olduğu düşünülüyordu. Bazı Yerli Amerikalılar, seçtikleri hayvan hakkında sık sık rüyalar görürler ve bunun onları hayatları boyunca yönlendirdiğine ve koruduğuna inanırlar.       Örneğin, cesur ve güçlü olarak görülen birinin “güç hayvanı” olarak bir ayıya sahip olduğu söylenebilir.Dünyadaki diğer birçok yerli kültürde, bir hayvan ruhu, totemik bir hayvan olarak da bilinir.

Birçok yerli kültür, her birimizin ruhumuza bağlı belirli bir hayvana sahip olduğuna ve bu hayvanın bize kendimiz ve dünya hakkında önemli dersler verebileceğine inanır.

Bu kültürlerin bazılarında, insanların yaşamları boyunca rehberlik eden birden fazla ruh hayvanına sahip olduklarına bile inanılır.

Günümüzde, kavram yerli kültürlerin dışında popüler hale geldi ve birçok insan kültürel geçmişlerine bakılmaksızın bir ruh hayvanına sahip olduklarına inanıyor.

Ruh(erk) hayvanınızı nasıl çağırırsınız?

Hayvanınızdan yardıma ihtiyacınız olduğunda, onunla iletişime geçmek için atabileceğiniz birkaç adım vardır.

İlk olarak, rahatlamanız ve kendinizi topraklamanız önemlidir. Bu, erk hayvanınızdan mesaj almaya açık olmanıza yardımcı olacaktır. Sakinleştiğinizde, zihninizi tüm düşüncelerden temizlemeye çalışın ve nefesinize odaklanın. Ardından, erk hayvanınıza seslenin. Bunu zihninizde veya sesli olarak yapabilirsiniz.

Ne konuda yardıma ihtiyacınız olduğu ve onları neden çağırdığınız konusunda net olun.Ardından, mesaj almaya kendinizi açın. Bunlar bir düşünce, bir görüntü, bir his veya başka bir şey şeklinde gelebilir.

Çevrenizde gördüğünüz herhangi bir işaret veya sembole dikkat edin, çünkü bunlar hayvanınızdan gelen mesajlar olabilir.Son olarak, yardımları ve rehberlikleri için hayvanınıza teşekkür edin.

Ruh hayvanınızın ne olduğunu nasıl anlarsınız?    

Ruh hayvanınız, bir kişi olarak kim olduğunuz hakkında birçok şeyi ortaya çıkarır ve hatta yaşamdaki ruhsal yolunuzu gösterebilir. Neyse ki, hayvanınızın ne olduğunu öğrenmenin birkaç yolu var. Bir yol, en çok hangi hayvanlara çekildiğinizi düşünmektir. Kendinizi en çok hangi hayvanlara bağlı hissediyorsunuz? Hangi hayvanların kişiliğinizi en iyi temsil ettiğini düşünüyorsunuz?

Hayvanınızla bağlantı kurmanın başka bir yolu meditasyon veya duadır. Gözlerini kapat ve nefesine odaklan. Rahatlamanıza ve zihninizi boşaltmanıza izin verin.

Peki benim ruh hayvanım nedir?

Yukarıda bahsedildiği gibi, rehber hayvanınız kişisel güçlü, zayıf yönlerinizi ve özelliklerinizi temsil eden bir hayvandır. Aynı zamanda derin bir bağ hissettiğiniz bir hayvandır. Kişinin ruh hayvanı seçimi de kültüre bağlıdır. Örneğin, Estonya’daki ruh hayvanları hakkında 2019 yılında yapılan bir araştırma, kurdun açık ara en popüler seçim olduğunu (%75 ile) ve onu sırasıyla ayı, geyik, at ve kartalın izlediğini buldu.

Bazı insanlar için hayvanları her zaman çekildikleri hayvandır. Diğerleri için daha önce hiç görmedikleri bir hayvan olabilir. Pek çok ruh için en sevdikleri hayvanı düşünmek sadece birkaç dakika sürer. şimdi sizin için en popüler ruh hayvanlarından bazılarının ve anlamlarının bir listesini hazırladım.

AYI : güç, cesaret ve azim

Ruh hayvanları açısından ayı, gücü, cesareti ve azmi sembolize eder.Ayı sizin akraba hayvanınızsa, güçlü bir iradeye sahip doğal bir lider olmanız muhtemeldir.Ayrıca muhtemelen çok bağımsız olacaksınız ve size ayak uyduramayanlara karşı çok az sabrınız olacak.

KARTAL: özgürlük, vizyon ve cesaret

Seçtiğiniz hayvan kartal ise, güçlü bir benlik duygusuna sahip özgür ruhlu bir birey olmanız muhtemeldir.Ayrıca çok cesur olmanız ve hayatınız için net bir vizyonunuz olması muhtemeldir. Sonuçta, kartallar keskin görüşleriyle tanınırlar.

KELEBEK: dönüşüm, değişim, yeni başlangıçlar

Kelebek sizin ruh hayvanınızsa, muhtemelen her zaman yeni deneyimlere açık olan çok uyumlu bir insan olursunuz.Ayrıca çok şefkatli ve güçlü bir sezgiye sahip olmanız muhtemeldir.

KEDİ: bağımsızlık, sezgi ve kendine güven

Kedi genellikle bağımsızlığın, sezginin ve kendine güvenin sembolü olarak görülür.Kedi sizin ruh hayvanınızsa, muhtemelen kendi sezgileriyle temas halinde olan çok bağımsız bir insan olursunuz.Ayrıca kendinize çok güvenirsiniz ve güçlü bir kişisel stil anlayışına sahip olursunuz.

GEYİK: genellikle nezaket, nezaket ve masumiyet sembolü olarak görülür.

Geyik sizin ruh hayvanınızsa, muhtemelen çok nazik ve kibar bir insansınız. Ayrıca çok masum olmanız ve güçlü bir kişisel bütünlük duygusuna sahip olmanız da muhtemeldir.Aynı şekilde, kıvrak geyik de sıklıkla zeka ve zarafet sembolü olarak görülür. Son olarak, geyik sizin ruh hayvanınızdır, doğayla derin bir bağınız olması muhtemeldir.

KAPLUMBAĞA: bilgelik, sebat, temellilik

Bilgelik, sabır ve dayanıklılık kaplumbağanın ayırt edici özellikleridir. Kaplumbağa sizin ruh hayvanınızsa, muhtemelen çok sabırlı ve aynı zamanda çok bilge bir insan olursunuz.Ayrıca çok kararlı olmanız ve büyük bir dayanıklılığa sahip olmanız da muhtemeldir. Kaplumbağanın da çok iyi bildiği gibi: “Yavaş ve istikrarlı, yarışı kazanır.” Bu yüzden, kendinizi bir çıkmaza saplanmış gibi hissediyorsanız bunu aklınızda bulundurun: Kaplumbağa gibi, yavaş ve sabit bir hızda olsa bile ilerlemeye devam edin.

KUNDUZ: çalışkan, kararlılık

Kunduz ruhu hayvanı genellikle sıkı çalışmanın ve kararlılığın sembolü olarak görülür. Aynı zamanda aile, ev ve toplumla da ilişkilidir.Kunduz ruhu hayvanı, en güçlü ruh hayvanlarından biridir ve gücü, dayanıklılığı ve zor zamanlarda sebat etme yeteneği ile bilinir.Ayrıca problem çözmede çok iyi olmanız ve büyük bir dayanıklılığa sahip olmanız muhtemeldir.

YUNUS: arkadaş canlısı ve sosyal

Ruh hayvanı yunus olan insanlar, genellikle her zaman iyi vakit geçirmeye hazır, arkadaş canlısı, sosyal yaratıklar olarak tanımlanır. Genellikle partinin hayatıdırlar ve gittikleri her yere neşe ve kahkaha getirirlerYunuslar ayrıca zekaları ve başkalarıyla iletişim kurma yetenekleriyle tanınırlar.Yunus ruhuna sahip bir hayvana sahip olanlar genellikle insanları okumakta ve duygularını anlamakta iyidirler.Doğal liderlerdir ve genellikle her durumun her iki tarafını da görebilirler.”Yunus insanları” genellikle iyimser ve şefkatlidir ve ihtiyacı olanlara yardım etmeye her zaman hazırdır.

TİLKİ: kurnaz ve zeki

Hiç kurnaz tilki ile özel bir akrabalık hissettiniz mi? Eğer öyleyse, o zaman tilki ruh hayvanınız olabilir.Tilki genellikle kurnazlık ve zeka ile ilişkilendirilir ve düzenbaz benzeri doğasıyla bilinir.Birçok gelenekte, tilki aynı zamanda bir rehber veya öğretmen olarak da görülür ve kaybolanların doğru yolu bulmasına yardım eder.Ruh hayvanı olarak tilki ile özdeşleşen insanlar, yazarlık veya oyunculuk kariyerlerine çekilebilir ve yaratıcılıklarını keşfetmekle ilgilenebilirler.

KUTUP AYISI güç, dayanıklılık ve kararlılık

Popüler kültürlerdeki kutup ayısı sembolizmi, bu engebeli yaratığın güç, dayanıklılık ve kararlılığın sembolü olduğunu ileri sürer.Bazı geleneklerde kutup ayısı, zayıfların koruyucusu ve doğal dünyanın koruyucusu olarak da görülür.Kendini ruh hayvanı olarak tanımlayan insanlar, kanun yaptırımı veya çevrecilik kariyerlerine ilgi duyabilir ve yürüyüş ve kampçılık gibi açık hava etkinlikleriyle ilgilenebilirler.

ASLAN: cesaret ve cesaret

Gerçek “hayvanların kralı” olarak aslan, uzun zamandır bir güç, güç ve kraliyet sembolü olmuştur.Birçok kültürde aslan, yeraltı dünyasının koruyucusu olarak görülür ve cesaret ve cesaretle ilişkilendirilir.Aslanı ruh hayvanı olarak tanımlayan insanlar, liderlik veya kamu hizmetindeki kariyerlere çekilebilir ve tarih veya mitoloji okumakla ilgilenebilir.

ÇİTA: çeviklik ve zarafet

Çita genellikle hız, çeviklik ve zarafet sembolü olarak görülür.Bazı kültürlerde çita, avcılar ve savaşçılarla da ilişkilendirilir ve bir kamuflaj ustası olduğu söylenir.Ruh hayvanı olarak çita ile özdeşleşen insanlar, atletizm veya sahne sanatlarındaki kariyerlere çekilebilir ve yeni yerler ve kültürler keşfetmekle ilgilenebilir.

FİL: sadakat, arkadaşlık ve zeka

Fil ruhu hayvanı, güç, kararlılık, sadakat, arkadaşlık ve zeka ile ilişkilidir. Ruh hayvanınız olarak bir filiniz varsa, hedeflerinize ulaşmak için güçlü iradeli ve kararlı biri olabilirsiniz.Ayrıca sadık ve güvenilir bir arkadaş olabilirsiniz ve çok zeki olabilirsiniz.Filler, aynı zamanda bir güç sembolü olan devasa boyutlarıyla da bilinir. Bu nedenle, fili manevi hayvanı olarak tanımlayan insanlar genellikle büyük bir güç ve güç duygusuna sahiptir.Ancak büyüklüklerini ve güçlerini akıllıca kullanmayı da bilirler ve kendilerinden daha zayıf olanları savunmaktan çekinmezler.Bu ruh hayvanına sahip insanlar genellikle çok şefkatli ve şefkatlidir ve çoğu zaman başkalarının ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarının önüne koyarlar. Başkalarının göremediği şeyleri siz görebilirsiniz. Ve elbette filler, bilgelik ve deneyimin sembolü olan uzun ömürleriyle bilinir.

KAPLAN: güç ve cesaret

 

Kaplan, en popüler ruh hayvanlarından biridir ve nedenini anlamak zor değildir. Kaplan, gücü, cesareti ve kararlılığı bünyesinde barındıran güçlü bir hayvandır.Ruh hayvanınız olarak kaplan, zorlu zamanlarda size rehberlik edebilir ve içsel gücünüzü bulmanıza yardımcı olabilir.Kaplan ruhu hayvanınızla bağlantı kurduğunuzda, kendinizi daha güvenli ve cesur hissedebilirsiniz.Ayrıca yenilenmiş bir kararlılık ve odaklanma duygusu hissedebilirsiniz.Zor bir durumla karşı karşıyaysanız, kaplan ruhu hayvanınız, onunla yüzleşme cesaretini bulmanıza yardımcı olabilir. Ve bu kapasite, kariyeriniz, ilişkileriniz ve hatta kişisel gelişim yolculuğunuz gibi yaşam alanlarında işe yarayabilir.Tabii ki, kaplanın zorlukları da yok değil. Bir ruh hayvanı olarak kaplan, kontrolsüz öfke ve saldırganlığı da temsil edebilir. Kendinizi bu şekilde davranırken bulursanız, bir adım geri atmanız ve en içteki duygularınızı kontrol etmeniz önemlidir.Gerçekten neye kızgınsın? Durumu yapıcı bir şekilde dağıtmak için ne yapabilirsiniz?Unutma, kaplan ruhu hayvanın sana rehberlik etmek ve seni desteklemek için orada – bu yüzden sezgine güven ve kaplanın yolu göstermesine izin ver.

KURT: keskin bir anlayış duygusu

Kurt genellikle sadakat, aile ve iletişim sembolü olarak görülür. Kurt sizin ruh hayvanınızsa, muhtemelen ailenize ve arkadaşlarınıza değer veren çok sadık bir insan olursunuz. Aynı zamanda iyi bir iletişimci olmanız da muhtemeldir. Bu gizemli yük hayvanı aynı zamanda sezgi ve içgörürün sembolüdür. Ruh hayvanınız olarak bir kurda sahip olduğunuzda, bu, çevrenize çok uyum sağladığınız ve keskin bir anlayış duygusuna sahip olduğunuz anlamına gelir.Diğer insanların göremediği şeyleri görebilirsiniz ve genellikle etrafınızdaki dünya hakkında derin bir anlayışa sahipsiniz. Sevdiklerinize karşı son derece sadık ve koruyucusunuz ama aynı zamanda eğlenmeyi ve hayattan zevk almayı da biliyorsunuz.Çakal gibi, kurt da hem fiziksel gücünüz hem de zihinsel hüneriniz açısından dikkate alınması gereken güçlü bir güç olduğunuzu öne sürüyor.Dahası, kendinden emin ve yeteneklisin ve her zaman işleri halletmenin bir yolunu buluyorsun.Ruh hayvanınız olarak bir kurdunuz varsa, vahşi tarafınızla temas halindesiniz demektir. Risk almakta ve uçlarda yürümekte rahatsınız. Kendin için nasıl ayağa kalkacağını ve inandığın şey için nasıl savaşacağını biliyorsun.Engellerden veya zorluklardan korkmayan bir kurtulansınız. Her zaman ilerliyorsunuz ve her zaman yeni maceralar arıyorsunuz.

BAYKUŞ: yaşının ötesinde bilge yaşlı bir ruh

Ruh hayvanı baykuş olan insanlar, yaşlarının ötesinde bilge olma eğilimindedir. Genellikle önceki reenkarnasyonlarında çok şey yaşamış olan “yaşlı ruhlardır”.

Baykuş ruhu hayvanı da yeniden doğuşla ilişkilidir.Baykuşlar gece yaratıklarıdır, bu nedenle kişiliğinizin karanlık tarafını da temsil edebilirler.

Kendinizi baykuş ruhlu bir hayvana kaptırırsanız, bazı korkularınız ve iblislerinizle yüzleşmenin zamanı gelmiş olabilir. Baykuş ruhu hayvanı da değişim ve geçişin sembolüdür.Bir telaşa saplanmış hissediyorsanız, bir baykuşun ortaya çıkması, hayatınızda bazı değişiklikler yapmanın zamanının geldiğini gösterebilir.   

 Ruh hayvanları ve totem gücü

 Özetle, bir ruh hayvanı, hayvanlar aleminde bulunan ve bir birey tarafından kişisel güç atanan herhangi bir yaratıktır: Eğer seçtiğiniz hayvanın belirli bir niteliği olduğuna inanıyorsanız, öyledir. Bu kişisel güç ataması, genellikle belirli bir klan içinde, belirli bir özelliğin “simgesel bir temsili olarak hizmet eden bir nesne (bir hayvan veya bitki gibi)” olarak tanımlanan bir totem hayvanı aracılığıyla yapılır. Bir “güç hayvanının”, “özel güçlerini bir bireye veren” bir yaratık olduğu söylenir. Vahşi bir hayvan ise “evcilleştirilmemiş’’ olarak tanımlanır. Ruh hayvanları herhangi bir hayvan türünden gelebilir ve her biri beraberinde kadim bilgeliği getirir. Bu hayvanların çoğu, daha derin bir anlama, doğaüstü güçlere veya onlarla ilişkili ruhsal anlayışa sahiptir.

Sonuç: Ruh hayvanları bugün neden bu kadar popüler?

 Bir ruh hayvanı, bir tür platonik idealdir; bir hayvanda sevdiğimiz ve hayran olduğumuz tüm özelliklerin vücut bulmuş halidir. Örneğin, bir köpek çok sadık ve sevgi dolu olduğu için en iyi arkadaşımız olabilir. Bu arada, bağımsız ve sert olursak kendimizi daha çok bir ayı gibi görebiliriz. Ruh hayvanları, son yıllarda doğayla bağlantı kurmanın bir yolu olarak giderek daha popüler hale geldi ve aynı zamanda kendi gizli potansiyelimize erişmenin bir yolu olarak görülüyorlar. Önemli olan, sizinle en çok rezonansa giren hayvanla bağlantı kurmanızdır. Ruh hayvanınız da zamanla değişebilir, bu yüzden ömür boyu biriyle sıkışıp kalmış gibi hissetmeyin! Ruh hayvanınızı nasıl bulursanız bulun, önemli olan onunla derin bir düzeyde bağlantı kurmanızdır. Hayvanınızı bulduktan sonra, ihtiyacınız olduğu sürece yanınızda olacak ve bir güç, rehberlik ve koruma kaynağı olarak hizmet edecektir.

 

 

Sevgi ve Farkındalıkla Kalın…


Kaynak: https://www.aysetolga.com/erk-hayvani-nedir

Bu içeriği paylaş