Ekim Astrolojisi: Simya ve Dönüşüm 2022
  • 04 Ekim 2022
  • 147

Ekim ayı boyunca bizleri pek çok fırsatın yer aldığı ve muhtemelen sürprizlerle, değişimlerle ve ruh gelişimiyle ilgili yoğun bir astroloji bekliyor.

Önümüzdeki haftalarda Merkür, Satürn ve Plüton ileri hareket etmeye başlarken Mars ise geri gitmeye başlıyor ve Jüpiter, Mayıs ayından beri Koç’tayken tekrar Balık burcuna dönüyor. Koç Dolunayı, yoğun bir duygusal işleme ve içsel çalışma fırsatını gösteren Şiron ile kavuşum gerçekleştirecek.

Ekim sonunda toplu ve bireysel evrimsel sürecin hız kazandığı bir zaman olan Tutulma sezonuna giriyoruz. Akrep’teki Güney Ay Düğümünde kısmi olarak yaşayacağımız güneş tutulması ile yeni kapılar açılacak ve kaderde değişiklikler meydana gelecek. Jüpiter kısa bir süre sonra Balık burcuna tekrar dönerek ruhsal yolculuğumuzu ve yaşadıklarımızın daha yüksek anlamını keşfetmemiz için bizi destekleyecek.

Ekim’in başlamasıyla birlikte Merkür ileri gitmeye başlayacak. Merkür’ün ileri hareketi ile retro sırasında edindiğimiz içgörüleri ve fikirleri bir araya getirme ve bunları daha bilinçli ve daha olgun bir şekilde harekete geçmemizi sağlayacak şekilde düzenleme fırsatı bulacağız.

Merkür, Başak burcunda ilerlemeye başlayacak olsa da gölge aşamasından sonra geri gitmeye başladığı Terazi burcuna geri dönecek. Bu sayede ilişki deneyimlerimizi kolaylaştıran ayarlamalar yapma ve ortaya çıkan bilgilere göre standartlarımızı ve sınırlarımızı değiştirme şansımız olacak.

8 Ekim 2022: Oğlak Burcundaki Plüton İlerlemeye Başlayacak

Plüton, 2008’den beri sürmekte olan Oğlak burcundaki yolculuğunun sonlarına yaklaşırken 26º06’da ileri hareket etmeye başlayacak. Plüton ileri hareket ederken hem bireysel hem de kolektif olarak modası geçmiş kalıpları geliştirme ve dönüştürme zorunluğu ortaya çıkar.

Bu geçişte Plüton geri giderken ortaya çıkan ve netleşen gerçeğe uyum sağlamak için bilinçli olarak eyleme geçmeye davet ediliyoruz. Plüton’un Oğlak burcunda ilerlemesi, güvendiğimiz sistemlerde ve yapılarda neyin yanlış olduğunu, yozlaştığını ve çürümekte olduğunu ortaya çıkarır ve onunla yüzleşmemizi ister.

9 Ekim 2022 Koç Burcundaki Dolunay ile Şiron Kavuşumu

Koç burcundaki Ay, Terazi burcundaki Güneş ile karşıt açı oluştururken arzularımızı özgürce ve kendiliğinden izleme dürtümüz ile başkalarıyla olan bağlantılarımız tarafından beslenme ve desteklenme ihtiyacımız arasında gerilim oluşur. Şiron ise bu sırada dolunay ile kavuşum yapmakta ve Güneş ile karşıt açı oluşturmaktadır.

Bu hizalanma, tam olarak işlemediğimiz yaralara dikkat çekebilir. Kişisel gücümüzü, liderlik becerilerimizi ve kendini ifade etme kapasitemizi çevreleyen korkular, şüpheler ve güvensizlikler görülebilir. İlişkilerimiz için kendimizden vazgeçmemiz gerekmediğine, hayatımızda aynı anada hem kendimize hem de başkalarına yer verebileceğimize güvenmeye davet ediliyoruz.

23 Ekim 2022 Güneş ve Venüs Akrep Burcuna Giriyor, Satürn Kova Burcunda İlerliyor

23 Ekim, üç önemli enerji değişimi yaşayacağımız yoğun bir gün olacak. 23 Ekim’de hem Güneş hem de Venüs Akrep burcuna girecek ve görünenin altına nüfuz etme ve kendimiz, başkaları ve insan doğası hakkında daha derin bir anlayışa sahip olma anlayışına sahip olma ihtiyacımızı arttıracak. Akrep sezonu doğum, ölüm ve tekrar doğum döngülerine ışık tutar ve Güneş ise görmediğimiz ya da görmek istemediğimiz şeyleri aydınlatır.

23 Ekim’de Venüs de Akrep burcuna geçerek bizi ilişkilerimizi derinleştirmeye, onları yeni bir düzeye getirmeye ve yalnızca başka bir insanla derin bir bağlantı kurmayla elde edilebilecek güçlü dönüşümleri ve iyileşmeyi hedeflemeye davet ediyor.

Bu esnada Satürn ise Kova burcunda ilerlemeye başlıyor ve Boğa burcundaki Uranüs ile kare oluşturarak olgunlaşma sürecimizde bir dönüm noktası oluyor. Bu geçiş, retro evresinde öğrendiklerimize ve anladıklarımıza bağlı olarak yaşamlarımızda somut değişiklikler ve ayarlamalar yapmamız için bizi davet ediyor ve koşullu tepkilerimizin bizleri arzuladığımız şeyleri inşa etmekten ve yaratmaktan alıkoymasına dikkatimizi çekiyor.

25 Ekim 2022 Akrep Burcundaki Yeniay Güneş Tutulması ve Venüs Kavuşumu

Akrep’te gerçekleşecek olan Güney Ay Düğümündeki kısmi güneş tutulması ve Venüs kavuşumu, 2022’nin ikinci Tutulma Sezonunu başlatacak. Karmik geçmişimizi temsil eden Güney Ay Düğümünde gerçekleşecek olan bu tutulma sırasında daha önce işlemediğimiz kederi ve duyguları işlememiz ve yeni başlangıçların gerçekleşmesine izin vermemiz gerekecek.

Yeniaydaki bu güneş tutulması ile kendimizi ve diğer insanları yönlendiren ve farkında olunmayan niyetleri, motivasyonları ve arzuları keşfetmeye çalışırken duygusal yoğunluk ve azimle dolu bir yolculuğa başlayabiliriz. Yakınlık, güven ve kırılganlık ile ilişkili sorunlar, özellikle en yakın ilişkilerimizde ortaya çıkabilir.

28 Ekim 2022 Jüpiter’in Balık Burcuna Dönüşü

Retrodaki Jüpiter, 10 Mayıs’tan beri Koç’ta olmasının ardından tekrar Balık burcuna dönecek ve 20 Aralık’a kadar burada kalacak. Bu sayede 2022’nin ilk aylarında Jüpiter’in bu burçta ilerlediği dönemde yaşadığımız deneyimleri tekrar ziyaret edebilir, gözden geçirebilir, çözebilir ve yeniden yorumlayabiliriz.

Bu değişim, ruhsal pratiklerimizle olan ilişkimizi yenilemek, inançlara ve yol gösterici felsefelere olan bağlılığımızı sorgulamak ve deneyimlerimizi anlamlandırma şeklimizin nasıl değiştiğini kabul etmemiz için bir fırsattır. Balık burcundaki Jüpiter retrosu ile rehberlik sistemimiz olan sezgilerimizle olan bağlantımızı derinleştirme şansı bulacağız.

29 Ekim 2022 Merkür Akrep Burcunda

Merkür’ün Akrep’te olmasıyla ve Venüs ile Güneş’e katılmasıyla birlikte Akrep enerjisinin önemi artacak. Zihinsel süreçlerimiz daha keskin olacak ve önümüzdeki haftalar daha az konuşup daha fazla gözlem yapabileceğiz.

Merkür’ün Akrep’teki yolculuğu sırasında zihnimizi daha algılayıcı ve şüpheci olduğunu fark edebiliriz. Ancak aynı zamanda daha çekingen olabilir ve rahatsız edici gerçekleri ortaya çıkarmak isteyebiliriz. Bu süreçte sıradan, günlük konuşmalar çekici gelmeyecek. Zamanımızı ve dikkatimizi, tutkulu olduğumuz konulara ilişkin anlayışımızı derinleştirmeye vermek isteyeceğiz.

30 Ekim 2022 İkizler Burcunda Mars Retrosu

Ekim ayının sonunda Mars, İkizler burcunda geri gitmeye başlayacak. Bu geçişle birlikte eylemlerimizi, iletişimimizi ve öğrenme seçimlerimizi teşvik eden niyet ve motivasyonları gözden geçirmek isteyeceğiz. İkizler burcunda geri giden Mars ile odağımız içselleşecek ve arzularımızın gerçek doğasını düşünmeye davet edileceğiz.

Bu geçiş, yaşam gücümüzü nasıl kullandığımızı, fiziksel ve zihinsel enerjimizi nasıl yönlendirdiğimizi ve seçimlerimizin bizi gerçekte hangi tarafa yönlendirdiğini gözden geçirmemiz için ilham verecek. Mars, yıl sonuna kadar geri gitmeye devam edecek ve 12 Ocak 2023’de ileri gitmeye başlayacak.

Ekim 2022 Astrolojisi: Davetimiz

Ekim 2022 boyunca yaşama şeklimizi dönüştürmek ve radikal değişiklikler yapmak için yoğun bir baskı hissedeceğiz. Ekim sonunda iki tutuma arasındaki iki haftalık dönemde karmik değişimler, kaderde beklenmedik değişiklikler, kaotik enerji ve kuantum sıçramalarıyla dolu bir portalda olacağız.

Bu esnada Satürn-Uranüs karesi, özellikle Satürn iler giderken ve Uranüs Boğa burcunda geri giderken çok aktif olacak. Bu hizalanma, geçmiş kalıpların üstesinden gelme girişimlerimiz ile tanıdık olanların çekimi arasındaki gerilimi arttıracak. Koşullanma sürecinden arınma üzerinde çalışmak, bizleri büyümekten alıkoyan şeylerin farkına varmak ve bedenimizin gerçek ritmini dinlemek için davet ediliyoruz.

 


Kaynak: https://www.aysetolga.com/ekim-2022-astrolojisi-simya-ve-donusum

Bu içeriği paylaş