Duygusal Olarak Mesafeli İnsanlar: Bilmeniz Gerekenler 2022
  • 08 Haziran 2022
  • 163

Hiçbir şey onları harekete geçirmiyor veya etkilemiyor gibi görünüyor. Onlar bir buzdağı gibidir. Bu, duygusal olarak mesafeli insanların sahip olduğumuz imajıdır: sanki onlara hiçbir şey dokundurmayan koruyucu bir kalkanları varmış gibi.

Bununla birlikte, bunun bir savunma mekanizması olduğunu vurgulamak önemlidir: Bu, önceki deneyimlerin sonucu olan duygular üzerinde sıkı bir kontroldür. Bugünün makalesinde ne hakkında olduğunu görelim.

Duygusal olarak uzak insanlar nasıldır?

Duygusal olarak mesafeli insanlar, kendileriyle başkaları arasına bir engel koyanlardır. Duygusal olarak mesafeli insanlarla birlikteyken, her zaman sadece belirli konular hakkında ve belirli bir noktaya kadar konuşabileceğinizi hissedersiniz, çünkü konuşma derinleştiğinde, daha fazla ayrıntı vermeden veya sorulara yol açmadan uzaklaşırlar.

Genel olarak, konuştukları konular önemsizdir, fazla önemi yoktur. Aynı zamanda, bu kişiyi ne kadar tanıdığımızı düşündüğümüzde, asla açılmadıkları için bunu çok az keşfederiz.

Açıkta ve savunmasız hissetmekten hoşlanmadıkları için kendilerini ifade etme konusunda dikkatli olan soğuk insanlar gibi görünürler. Bu nedenle, bu bariyer onlara koruma görevi görür. İlişkilerinde yakınlık aramazlar.

Bu tür bir insan için hayatın duygusal nüansları yoktur. Olumlu ya da olumsuz deneyimler için hiçbir şey onlara dokunmaz ve hiçbir şey onları etkilemez.

içine kapanık adam ve onunla konuşmaya çalışan kadın
Duygusal olarak mesafeli olan kişi, duygularını açığa vurmaya başlayabileceğini düşündüğünde konuşmayı bitirir.

Bu makaleyi de okumaktan keyif alacağınızı düşünüyoruz: Duygusal İstismarın Dikkat Etmeniz Gereken 5 Sonucu

Duygusal mesafenin olası nedenleri

Bir insanın duygularını ifade etmekte güçlük çekmesinin birçok farklı nedeni vardır. Bunlar arasında aşağıdakileri görebilirsiniz:

  • Deneyimlerden öğrenme: Duygusal evrenimiz, duygularımızla temas kurma fırsatlarından dolayı genişler veya küçülür. Bu özgün deneyimlerden biri erken çocukluk dönemimizden gelir. Düşüncelerimiz, duygularımız ve tercihlerimiz yetişkinler ve çevremizdeki insanlar tarafından dikkate alındığında bunların önemli olduğunu öğreniriz. Aksi takdirde, duygulara yer olmadığında veya hepsi aynı şeyi ifade ettiğinde, duygusal deneyimlerimiz fakirleşir. Bu nedenle kendimizi savunmak ya da rahatsızlık hissetmemek için onları örtbas etmeye ve susturmaya başlarız.
  • Duygu ve duyguların geçersiz kılınması: Bu, uzun süreli ilişkilerde veya erken yaşta ortaya çıkabilir. ” Ağlama” ve “Önemli değil” gibi sözler, bu kişilerin başlarına gelenin önemli olmadığını veya kendi başlarına çözmeleri gerektiğini öğrenmelerini tetiklemiş olabilir. Bu genellikle çocuklukta ortaya çıkar.
  • Alay konusu olmak: Bu, önceki noktayla el ele gider. Bu durumda, bir kişi nasıl hissettiğini ifade ettiğinde kendisiyle alay edildiği için uzaklaşmış olabilir. Bu nedenle olan biteni kendisine saklamayı ve açığa çıkmamayı tercih eder.

Duygusal olarak mesafeli bir kişiye nasıl yaklaşılır?

Duygusal olarak mesafeli insanlara yaklaşmak, çoğu zaman hayal kırıklığının eşlik ettiği çok fazla çaba anlamına gelebilir. Ancak, dikkate alabileceğimiz bazı öneriler var:

  • Onlara baskı yapmaktan kaçının: Tekrar tekrar ne kadar ısrar ederseniz edin, ancak kendilerini rahat ve güvende hissettiklerinde ve artık tehdit hissetmediklerinde açılacaklardır. Bu nedenle, onlara daha fazla güvensizlik getiren baskı yapmaktan kaçınmak iyi bir fikirdir.
  • Zaman ve sabır: Güvene dayalı ilişkiler zamanla gelişir ve pekiştirilir. Ancak o zaman bir kişi kendini güvende hissedebilir ve açılabilir. Bunu aklınızda tutun.
  • Hepimizin kendimizi ifade etme becerisine sahip olmadığımızı kabul edin: Kişiyi değiştirmeye çalışmak değil, onun sınırları ve benzersiz bir ilişki kurma yolu olduğunu kabul etmek çok önemlidir. Bu, istediğiniz zaman kendinizi ifade edebilmeniz için size güven ve emniyet verecek olan şeydir.
  • Önemsiz konularla başlayın: Ona ne olduğunu bilseniz bile, çok az önemi olan anlamsız konulara değinerek başlayın. Ayrıca, nasıl hissettiğinizi ve başınıza gelenleri paylaşarak iletişim kurun. Yavaş yavaş daha yakınlaşabilecek ve daha büyük bir samimiyet atmosferi yaratabileceksiniz.
bir koltukta oğluyla el ele oturan anne
Çocuklukta kurulan ilişki türleri, duygularımıza verdiğimiz tepkiyi koşullandırdıkları için yetişkinlikte daha yakın ilişkiler kurma yeteneğimizi koşullandırma eğilimindedir.

Bunu da okumanın ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz: Başarılı İletişim İçin 5 Yol

Duyguları ifade etmek sağlıklıdır

Duygular, farklı durumlarla başa çıkmamız gereken bir araç kutusu olarak hayatımızda mevcuttur. Böylece korku, tehlikede olduğumuz konusunda bizi uyarır ve hayatta kalmamız için önlem almaya davet eder. Joy ise bizi neyin rahatlattığını söyler.

Onları inkar etmek, onları çağıran durumlar olmaya devam etse bile, araçların tükenmesidir. Başka bir deyişle, hissettiklerimizi göstermekten kaçınabiliriz ama duygulardan etkilenmekten asla kaçamayız. Bunu yapmak önemli bir maliyet gerektirir.

Duyguları göstermemenin onları daha az savunmasız hale getirdiğine inanmasına rağmen, aslında tam tersi doğrudur. Duygularına karşı kör olan, duygusal olarak mesafeli insanlar, farkında olmadıkları için onlar tarafından hapsedilir. Bunları deneyimlediklerinde, onları nasıl yöneteceklerini bilmiyorlar.

İyi bir başlangıç noktası, duyguları ifade etmenin veya duygusal olmanın ne anlama geldiğine dair inançlarımızı analiz etmektir. Çoğu zaman, bizi hassas, savunmasız gösterdiğini veya bize zarar verebileceklerini düşündüğümüz için kendimizi sınırlarız. Bu temel inançların ne olduğunu belirlemek, davranışları anlamamıza ve onları daha işlevsel olanlar için değiştirmeye çalışmamıza izin verecektir.

Bu nedenle, duyguları kabul etmek, onlar üzerinde çalışmak, onları deneyimlemek ve madalyonun her tarafıyla yaşamanın bir yolunu bulmak daha sağlıklıdır. Hayatta iyi ve kötü durumlar vardır ve duygularımızı kabul etmeyi öğrenmek, hepsini mümkün olan en iyi şekilde yaşamamıza yardımcı olabilir.  Uzak Sevgili: Sebebi Nedir? Uzak Sevgili: Sebebi Nedir? Son zamanlarda, sevgilinizin uzaklaştığını fark etmiş olabilirsiniz veya siz böyle hissediyorsunuzdur. Uzak sevgili durumunu siz de yaşıyorsanız okuyun. Daha fazla oku »

La entrada Duygusal Olarak Mesafeli İnsanlar: Bilmeniz Gerekenler aparece primero en Sağlığa bir adım.


Kaynak: https://sagligabiradim.com/duygusal-olarak-mesafeli-insanlar-bilmeniz-gerekenler/

Bu içeriği paylaş