Çocukların Sağlık Araştırmalarına Katılımı Mümkün mü? 2021
  • 26 Temmuz 2021
  • 241

Yakın vakte kadar çocukların sıhhat araştırmalarına katılımı fikrini düşünmek dahi insanları tedirgin ediyor, hem de üzüyordu. Ancak, son zamanlarda işler değişiyor gibi görünüyor, bu da çocukların artık bu tür araştırmalara katılabileceği mananına geliyor.

Aslında araştırmacılar bu uygulamaların ihtiyaç duyulan olduğunu belirtiyorlar. Neticede, ters takdirde, çocukların sağlıklı hayat tarzlarına liderlik etmesine yardımcı olacak tıbbi yardım ve programları iyileştirmenin bir yolu olmayacak.

Bu konuda ne bilmelisiniz?

Çocukların sağlık araştırmalarına katılımı

Çocukların vücutlarının yetişkinlerinkiyle aynı olmadığını vurgulamak ehemmiyetlidir. Çocukların özel tıbbi ihtiyaçları vardır. Bu yüzden, ilaçlar çocuklarda test edilmediğinde “terapötik yetimliğe” yol açar.

Bu kavram merak uyandırıcı gibi görünse de kolayca çocukların bu konuda babasız kaldığını belirten bir ifadedir. Paniği yaymayı değil, daha çok insanlara, belirli vaziyetlerde çocuklar ve gençler üzerinde araştırma yapmanın ihtiyaç duyulan olduğu ile ilgili düşünmelerine yardımcı olmayı amaçlar.

Bu uygulama, etik tedbirler ve alakalı savunma ve reşit olmayanlar için ebeveynlerin veya vasilerin müsaadeyi ile yapılmalıdır.

koltukta yatan hasta çocuk Çocukların bedenleri yetişkinlerinkiyle aynı değildir. Bu yüzden sağlık araştırmalarına katılmaları gerekir.

Farmasötik ürün testleri

“Önce çocuklar” bu vaziyetlerde geçerli değildir. Çocukların netlikle öncelikli olduğu diğer vakitlerden değişik olarak, araştırma mevzubahis olduğunda, ilaç ürünü testleri aşağıdaki sırayla gerçekleştirilir:

  • Önce hayvanlarda tecrübe edir.
  • Sonra, daha küçük hayvanlarda tecrübe edir.
  • Bundan sonra, yetişkin insanlarda tecrübe edir.
  • Son olarak, söz konusu ilaç onlar için ise çocuklarda tecrübe edir.

Günümüzde uzmanlar hayvanlar üzerinde yapılan testleri yine gözden geçirmiş ve alternatif yollar aramaktadır. Ancak tüm çalışmalar etik ilkelere sıkı sıkıya bağlı kalarak yürütülmelidir.

Bu yazıyı da okumalısınız: Pan Kanser Genomik Çalışması: Urları Tespit etmek

Plasebo ile ilgili konuşalım

Bir takım çalışmalar, test edilen ürünlerin rastgele bir yarar sağlamayan ancak zarar veren olmayan başka bir maddeyle karşılaştırılmasını gerektirir. Başka bir söylemle, bir plasebo kullanılır.

Uzmanların bir çalışmada plasebo kullanabilmeleri için, karşılaştıracakları standartların altında bile olsa başka bir ürün olmadığından emin olmaları gerekir. Bu vaziyetlerde, plasebo kullanımı netlikle kontrendikedir ve yasalar ve yönetmeliklerle belirlenmiştir.

Sağlık araştırmalarına katılım için araştırma etik heyetleri

Sağlık müesseselerinde sağlık araştırmalarına katılanları savunan araştırma etik heyetleri bulunmaktadır. Uzmanlar çocuklarla alakalı çalışmalar yaparken daha fazla tedbir almaları gerekiyor.

Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin: Harvard Araştırması: Az Yağlı Süt İçmeyin

Hiçbir şey talihe bırakılmaz

Çocuklar üzerinde sıhhat araştırması yapmak olası olsa da hiçbir şey talihe bırakılmamalıdır. Uzmanların çok titiz olması gerekiyor. Hem anne babaya hem de çocuğa manaya maharetlerine göre bilgi vermeleri gerekir.

bebeği inceleyen çocuk doktoru Çocuklar sağlık araştırmalarına dahil olduğunda profesyoneller daha titiz olmalıdır.

Sağlık araştırmalarına katılım: Fedakarlık ve dayanışma

Çocukların sıhhat araştırmalarına katılımı çoğunlukla belirli bir küçüklük hastalığını iyileştirmek veya deşarj olmak için bir ilaç bulma emeline sahip olsa da, araştırmanın farklı evrelerine veya basamaklarına göre yalnızca çocuğun değil üçüncü kişilerin de yarar sağlayacağını bilmek ehemmiyetlidir.

Bununla beraber, araştırmalar her vakit tatmin edici sonuçlar vermez. Bu yüzden fedakarlıktan söz ettik. Temel sual şudur: Bir çocuğu üçüncü şahısların faydanına ne kadar ifşa edebiliriz? Bu meselenin cevabı, çocuğun sıhhatli olup olmadığına veya belirli bir hastalığı olup olmamasına mı bağlıdır?

Neyse ki ve düzenli çocukluk kontrollerinin ehemmiyeti göz önüne alındığında, çocukların sıhhatleri genellikle iyidir. Bununla beraber, bazıları diğer çocuklarda ispat etmiş rehabilitasyonları gerektirir.

“Çocukları içeren etik araştırma” başlıklı beynelmilel araştırma projesi, değişik disiplinler, teorik bakış açıları ve metodolojik ve beynelmilel bağlamlar aracılığıyla çocuklarla araştırma pratiğini geliştirmeye katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Unicef ​​de bu konuda ve sıhhat araştırmalarına katılan çocukların savunması konusunda geniş tecrübeye sahiptir.

Çocukların sağlık araştırmalarına katılımı mümkün müdür?

Yanıt evettir.

Bununla beraber, uzmanların tüm etik gerekliliklere netlikle uyması asaldır. Alakalı profesyoneller, reşit olmayanların ebeveynlerine veya velilerine yeterli bilgi sağlamalıdır. Ayrı olarak, araştırma daha titiz olmalıdır.

Çocuklarda Beyin Sağlığını Teşvik Faktörün 12 Yolu Çocuklarda Beyin Sıhhatini Teşvik Faktörün 12 Yolu Çocuğunuzun yaşına uygun duygusal ve gelişimsel evrelere erişmesine yardımcı olur. Bunun için çocuklarda beyin sağlığını desteklemek ehemmiyetlidir. Daha fazla oku »

La entrada Çocukların Sağlık Araştırmalarına Katılımı Mümkün mü? aparece primero en Sağlığa bir adım.

Bu içeriği paylaş