Çocuklar için Eğlenceli 20 Çevrimdışı Aktivite 2021
  • 24 Temmuz 2021
  • 364

Boyamadan puzzle yapmaya, süslenmekten muamma sormaya, parka gitmeye ve çok daha fazlasına kadar çocukların yapabileceği bir hayli çevrimdışı etkinlik vardır. Aslında bu alternatifler çok sıhhatlidir ve çocuklar bu aktivitelerden, ekran başında bir şeyler izlemekten çok daha fazla keyif alırlar.

Bildiğiniz gibi teknolojiler kalıcı fakat küçüklük çok kısa. Sahiden de tabletler, bilgisayarlar, telefonlar ve akıllı TV’ler yaygın olarak kullanılan dikkat dağıtma metotlarıdır.

Ancak, sahiden yaratıcılığı teşvik etmezler veya çocuklara belirli tecrübeler, eğitim ve bilişsel gelişim sağlamazlar.

Çocuklar için 20 çevrimdışı aktivite

Ilk olarak, interneti bir eğlence biçimi olarak kullanmanın mantıklı olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Ancak, çocuk dikkatini dağıtmak için ona bağımlı hale geldiğinde bu bir mesele haline gelir. Journal of the Institute of Yasal Research tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, internet, çevrimiçi avcılar ve çeşitli yetersiz kullanım biçimleri sebebiyle de bir riziko oluşturmaktadır.

Alakanızı çekebilir: Yeni Doğan Bir Bebekle Eğlenmek ve Oynamak İçin Teklifler

Çocukları internetten uzak tutmak için 20 fikir

1. Nesneleri ayırmak bir-iki yaşındakiler için güzel bir dinamiktir. Böylelikle onlara videolarla eğlendirecek bir tablet vermek yerine nesneleri sınıflandırmayı öğretirsiniz. Minderler, peluş hayvanlar veya plastik bloklar bu emel için mükemmeldir; onları renk, boyut veya türe göre tertip etmelerini sağlayın.

2. Çocuğunuzla birlikte süsleyeceğiniz bir bitmiş tuvalet kağıdı rulosu ile hedef alıştırması yapın. Bu aktiviteyi rulonun açıklıklarından birine kağıt topları atmak ve sıhhatli rekabeti teşvik etmek için kullanın ve en çok kimin kazanacağını görün.

3. Kolay ve eğlenceli bir oyun mu arıyorsunuz? İşte size bir teklif:

Bu aktivite kağıt ve pipet gerektirir, miktar katılımcı sayısına bağlı olacaktır. Kağıtla birkaç top oluşturun ve çeşitli oyuncaklar veya eşyalarla başlangıç ​​ve bitiş çizgilerini işaretleyin.

Oyunun emeli, kağıt topu pipetle bitiş çizgisine üflemektir. Buraya ilk erişen kazanır. Bir yarış pisti tasarlayın ve daha fazla heyecan için topları çevreninde yuvarlayın.

4. Bir hazine haritası tasarlayın ve ödülünüzü hanenizde bir yere gizleyin. Amaç, çocuğun ipuçlarını izleyerek onu bulmasıdır. Rolleri tersine çevirmek de heyecan vericidir: Anne baba, çocuklar tarafından hazırlanan bir hazineyi avlayabilir.

5. Universidad de Carabobo’dan Ciencias de la Educación mecmuasında yayınlanan yazıya göre, Origami temel maharetleri öğrenmek için mükemmeldir.

Çevrimiçi rehberlerin yanı sıra hayvanlar, uçaklar, arabalar, kalpler ve diğer birçok şekil oluşturmak için kağıt katlama tekniklerini öğrenebileceğiniz kitaplar da vardır. Bu etkinlik için makasa veya yapıştırıcıya dahi ihtiyacınız yok, yalnızca dikkat edin ve sabırlı olun.

Çocuklarınızı internetten uzak tutmak için daha fazla fikir

6. Çocukların birbirlerini daha iyi tanımaları için aile gerçekleriyle bir bilgi yarışması hazırlayın.

Sualleri ve yanıtları kartlara yazın, karıştırın ve sırayla sualler mesele. En çok doğru cevabı bulan kazanır. Alternatif olarak, herkesin alakasını çekecek bir konu seçebilirsiniz.

oyun hamuruyla oynayan kız Çocukların ellerini kullanabilecekleri çevrimdışı etkinlikler, el yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olur ve onları bilişsel olarak uyarır.

7. Her ailenin sanata yatkın bir veya daha fazla azası vardır. Bu yüzden, dans, oyunculuk, kuklalar, sihir ve benzerlerini içeren küçük gösteriler tertip ederek bu kabiliyetleri ortaya çıkarın. Bu yalnızca yaratıcılık egzersizi için bir baht değildir, bu arada sahne korkusunu da ele alır.

8. Kilerinizdeki malzemeleri kullanarak yapabileceğiniz tarifler bulun veyahut kurabiye pişirmek veya pasta süslemek gibi ikinizin de hoşlandığı başka bir şeyler yapın. Çocuklar bu özel çevrimdışı aktiviteye bayılacaklar.

9. İsim hayvan şehir, başlamak için rastgele bir harf seçip o harfle başlayan 5 değişik kategorinin her biri için bir kelime yazmaktan oluşan bir oyundur.

Her kelime 100 puana eşit gelir ve ansızın fazla oyuncu aynı kelimeyi bulduysa değeri 50’ye düşer. Düşünebileceğiniz gibi, en az müddette en çok puan toplayan oyuncu kazanır!

10. Masa oyunları bir klasiktir ve herkesin zevkine göre bir masa oyunu vardır. Aslında, çocuklarınız arkadaşlarını çağrı edebilir ve bütün bir öğleden sonrayı oyun oynayarak geçirebilir.

11. Bu bowling oyunu, labut olarak kullanılacak boş plastik şişeler ve onları devirmek için bir top gerektirir. Bir puanlama sistemi tertip edin ve kaç tur oynanacağını tanımlayın. Kaideler size ve çocuklara kalmıştır.

Diğer mükemmel çevrimdışı aktiviteler

12. Mekikler, zıplama hareketleri ve diğer kolay egzersiz rutinleri için bir parkur kurun. İnternetten uzakta kendinizi eğlendirmenize yardımcı olacak ve aslında sıhhatinizi geliştirecektir.

ip çekme oyunu Açık havada oynamak, ansızın fazla varyasyona müsaade eder. Ananesel oyunlardan o anda buluş ettiğimiz oyunlara kadar sonsuz seçeneğimiz vardır.

13. Ilmi deneyler, çocuğun kimya ve fizik ilkelerini eğlenceli bir şekilde kullanarak yaratma kabiliyetini teşvik edecektir. Evvela, bu amaçla çevrimiçi olmanız gerekebileceğinden hanede yapabileceğiniz bir bilim projesi belirleyin.

14. Geri dönüşümün ehemmiyetini izah edin ve çocukları bir takım atık malzemeleri kolay oyuncaklar yapmak için yine kullanmaya motive edin.

15. Fundacion Ayuda en Acción, tekerlemelerin seslendirmeye katkıda bulunma, kelime dağarcığını, belleği geliştirme ve dile olan alakayı uyandırma gibi yararlarının vurguluyor. Böylelikle eğlenceli bir liste yapın ve bunları uygulayın.

16. Yoga ve meditasyon, çocukların enerjilerini kanalize etmelerine yardımcı olabilir. Bunun nedeni, sıhhate büyük ölçüde yarar sağlayan ve ruh halini iyileştiren soluk alma ve deşarj olma yolları olmalarıdır.

17. Okuma, teşvik edebileceğiniz en ehemmiyetli çevrimdışı etkinliklerden biridir, diğerlerinin çok üzerindedir. Alakalarını çekebilecek belirli konularda hikayeler ve kitaplar arasında geçiş yapın.

Çocuklarınızı internetten uzak tutmak için son birkaç emare

18. Kelime oyunları! Bu oyunda, ilk oyuncu bir kelime söyler ve bir sonraki oyuncu bir öncekinin son hecesiyle başlayan başka bir kelime ilave eder. Bu oyunda, her turu kimse takılmadan bitirin, ancak devam etmek için çok beklemeyin.

19. Mobilya, minder ve oyuncaklarla özürlü parkurlar yapın ve bazı özel zorluklar ilave edin. Kazanan, en kısa müddette bitiren kişidir.

20. Son olarak, çocukları hanesi tertip etme işine dahil edin. Bunun nedeni, erken yaşlardan itibaren hane işlerinin bir parçası olmalarının gerekmesidir.

Aslında, paspas yapmak, bulaşıkları yıkamak, çamaşırları katlamak veya çöpleri çıkarmak gibi işleri onlara devredebilirsiniz. Ayrı olarak, ara ara kullanmadıkları oyuncakları ayıklamalarını ve bağışlamalarını sağlayın. Bu, hanedeki diğer şeylere yer açmak için işbirliği yapmalarının mükemmel bir yoludur.

Okuyun: Çocukların Ekran Karşısında Fazla Vakit Geçirmesi

Çocuklarda çevrimdışı oyunların ve eğlence etkinliklerinin ehemmiyeti

Çevrimdışı etkinlikler, fiziksel becerilerin yanı sıra duygusal ve sosyal yetenekleri öğrenmek ve geliştirmek için de mükemmeldir. Bu yüzden, aşağıdaki nedenlerle onlara dış mekanı keşfetme özgürlüğü verin ve tabiat ve etraflarındaki diğer kişilerle temasa destur verin:

  • Ilk olarak, çevrimdışı etkinlikler çocukların korkularının üstesinden gelmesine yardımcı olur.
  • Ayrı olarak, ilişki kurmayı ve paylaşmayı öğrenmelerini sağlar.
  • Bunun yanında, işbirliğini ve öncülüğü teşvik eder.
  • Ayrı olarak hayal güçlerini kullanmalarına imkan tanır.
  • Son olarak, bu sayede daha bağımsız hale gelirler.

Çocukları eğlendirmek için çevrimdışı alternatif yollar

Teknolojiyle uyumlu bir dünya, bilhassa çok fazla muhteva mevcutken çocukları ekranlardan uzak tutmayı hemen hemen olanaksız hale getiriyor.

Bu yüzden, yapılması şart olan onları İnternet’ten tamamiyle uzak tutmak değil, sadece orada geçirdikleri vakiti sınırlamak ve ne yaptıklarını denetlemektir.

Son olarak, çevrimiçi olmaları ve aileleri ve arkadaşları ile etkinlikler tasarılamaları veya tablet, bilgisayar veya telefon olmadan dışarıda zaman geçirmeleri için uygun bir müddet tanıyın. Ayrı olarak, onlara çevrimdışı olarak ne kadar çok şey öğrenebileceklerini ve ne kadar çok eğlenebileceklerini gösterin!

Çıplak Ayakla Yürümek Çocuklar İçin İyi mi Kötü mü? Çıplak Ayakla Yürümek Çocuklar İçin İyi mi Kötü mü? Çocukken çıplak ayakla yürümenin netlikle yanlış olduğunu kaç kez duydunuz? Bu yazımızda, ebeveynleri rahatsız eden bu konuyu inceliyoruz. Daha fazla oku »

La entrada Çocuklar için Eğlenceli 20 Çevrimdışı Aktivite aparece primero en Sıhhate bir adım.

Bu içeriği paylaş