Cildi Klimanın Etkilerine Karşı Korumak İçin 5 İpucu 2022
  • 11 Haziran 2022
  • 196

Klimanın cilt üzerindeki etkileri bazı kişilerde oldukça fazladır. Diğerlerinde, orta düzeyde bir etki olsa da, değişiklikler fark ediliyor. Genel olarak kuruluğa neden olur. Hiç şüphe yok ki, yaz aylarında ısı çok rahatsız edici olabilir. Klima, kısmen nemi azaltarak alanı soğutur. Bu, cildin doğal olarak oluşan hidrolipidik filmini değiştirebilir. Cildi korumak için önlemler alınmazsa sonuç, egzama ve tahriş olacaktır.

Klimanın cilt üzerindeki etkileri

Klimaya sürekli veya uzun süreli maruz kalmak cilt sağlığını etkiler. Bunun nedeni, cildin doğal pH’ının asidik olması, ancak düşük nemli ortamlara maruz kaldığında alkali hale gelmesidir. Bu, cildi kurutur ve cildin savunmasını azaltır.

Klima, bazı insanları diğerlerinden daha fazla etkiler. En belirgin etkiler, önceden kuru cilde sahip olan veya yağlı cilde eğilimi olan kişilerde görülür. Düşük nem, hidrolipidik emülsiyonun buharlaşmasına yol açar.

Bu emülsiyonun görevi cildi dış etkenlere karşı korumaktır. Seyreltildiğinde, cilt daha savunmasız hale gelir.

Klimasız yapmak pek çok durumda mümkün olmasa da, cildin zarar görmemesi için korumak için yapmanız gerekenleri yapmanız önerilir. Nasıl?

Cildi klimanın etkilerinden korumak için en iyi ipuçları

Cildi klimanın etkilerinden korumanın en iyi yolu,ciltte ve genel olarak vücutta iyi bir neme sahip olmaktır. Bunu sağlamanın yolları aşağıdaki gibidir.

1. Bol su içmek

Günde 2 litre su içilmesi tavsiye edilir. Klimayı kullanmaya başladığımızda içtiğimiz miktarı arttırmalıyız. Bunun nedeni, cildin sürekli olarak nem kaybetmesi ve onu geri kazanmak için gerekli olmasıdır.

Tavsiyemiz susamasanız bile su içmenizdir. Sık alınan küçük yudumlarla yapılabilir.

Soğuk sebze çorbaları, meyve, gazpacho ve doğal meyve suları gibi bazı yiyeceklerin alımını artırmanız da tavsiye edilir. Cilt daha sağlıklı görünecek.

Klimanın etkileri, daha fazla su içmeniz gerektiği anlamına gelir. Nemlendirme, cildin hidrolipidik bariyerinin buharlaşmasını engeller.

2. Nemlendirici uygulayın

Klimanın cilt üzerindeki etkilerini kontrol altına almak için bir başka iyi fikir de düzenli olarak nemlendirici uygulamaktır. Doku hafif ve taze olmalıdır. Aslında en iyisi buzdolabına koyup duş aldıktan sonra kullanmaktır.

Alkol, yağlar veya uçucu yağlar içeren kremlerden kaçınılmalıdır. Gözenekleri tıkadığı için komedojenik ürünlerin kullanılması tavsiye edilmez. Nemlendirici krem, erken yaşlanmayı önlemenin yanı sıra direnç ve elastikiyet sağlar.

Daha fazlasını buradan öğrenin: Üzüm Çekirdeği Yağı ile Kırışıklık Karşıtı Gece Kremi Yapmayı Öğrenin

3. Sağlıklı beslenme

Benzer şekilde, birkaç gıda, klimanın kurutma etkilerini dengelemeye yardımcı olur. Çoğunlukla meyve ve sebzelerden oluşan bir antioksidan diyet izlemek en iyisidir.

Çilek, elma, havuç, brokoli, enginar, karnabahar, ıspanak ve domates şiddetle tavsiye edilir. Yeşil çay infüzyonlarının yanı sıra fındık ve süt ürünleri de tavsiye edilir.

4. Ellerin ve yüzün sürekli yıkanması

Ellerinizi ve yüzünüzü sık sık yıkamak, klimanın cilt üzerindeki etkileriyle mücadele etmeye yardımcı olur. Bu nemlendirmeyi teşvik eder ve hijyeni güçlendirir. Cilt temiz ve nemli olduğunda daha sağlıklı görünür.

Parfümlü veya tuvalet sabunlarından kaçının. Bunun yerine laktik asit içeren sıvıları seçin. Bu cilde yumuşaklık ve parlaklık kazandırır. Özellikle hassas ciltler için nötr sabunlar da şiddetle tavsiye edilir.

Cildinize zarar vermeden yüzünüzü nasıl kurutacağınızı öğrenmek çok önemlidir. Yüzünüzü havluyla ovmanız tavsiye edilmez, çünkü bu ek bir saldırganlık katar. Yapılacak en doğru şey hafif dokunuşlarla yüzünüzü kurutmaktır. Daha uzun sürer, ancak aynı zamanda daha güvenlidir.

Şunlar da ilginizi çekebilir: Artakalan El Sabununu Değerlendirmek

5. Tütün ve alkolden uzak durmak

Cildinizi klimanın neden olduğu saldırganlıklardan korumak isterken sigara içmek çok zararlıdır. Tütün dumanı cildi kurutan toksinler içerir.

Alkol başka bir dehidre edici bileşiktir. Sadece idrar söktürücü görevi görerek suyun vücuttan atılmasını teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda sonraki rehidrasyonu da engeller.

alkole hayır diyen kadın Alkol, suyun faydalarına karşı koyan cilt hidrasyonu üzerinde ters etkiye sahiptir.

Doğru sıcaklık

Klimanın cilt üzerindeki olumsuz etkilerinden kurtulmanın en iyi yolu yukarıda bahsedilenler gibi önleyici tedbirler almaktır. Aslında bunların hiçbirini gerçekleştirmek zor değil.

Ayrıca klimanızı ayarladığınız sıcaklığı da ayarlamayı unutmayın. Daha fazla elektrik kullanacağınız ve cilt hasarı artacağı için aşırı soğuk olması mantıklı değil. Sağlıklı Cildin Düşmanı Olan 7 Şey Sağlıklı Cildin Düşmanı Olan 7 Şey Erken yaşlanmanın yanı sıra, beraberinde gelen ciddi sağlık riskleri nedeniyle sağlıklı cildin düşmanı olan şeylerden kaçınmalısınız. Daha fazla oku »

La entrada Cildi Klimanın Etkilerine Karşı Korumak İçin 5 İpucu aparece primero en Sağlığa bir adım.


Kaynak: https://sagligabiradim.com/cildi-klimanin-etkilerine-karsi-korumak-icin/

Bu içeriği paylaş