Beauty Blender veya Makyaj Süngeri Zarar Vermeden Nasıl Temizlenir 2022
  • 29 Mayıs 2022
  • 149

Bazı kozmetik fırçalar ve süngerler tek kullanımlıktır, ancak beauty blender temizlenip yeniden kullanılabilen bir araçtır. Modern tasarımı, yüzeyinde yerleşmiş olabilecek leke veya bakterilerden kurtulmak için birkaç kullanımdan sonra yıkamanıza olanak tanır.

Bu öğe, yüzünde bıraktığı güzel bitişler nedeniyle çok popüler bir makyaj aracı haline geldi. Düşük maliyetine rağmen, uygun temizlikten sonra birkaç kez tekrar kullanabilirsiniz. Bu şekilde, gezegene atıkları azaltırsınız. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

Beauty blender nasıl hızlı bir şekilde temizlenir?

Beauty blender süngeriniz çok pürüzlü olmayabilir, bu nedenle bu hızlı temizleme onu tekrar şekle sokmak için yeterli olacaktır.

1. Bir kapta sabunlu su yapın

Sadece kozmetik aletlerinizi temizlemek için küçük, temiz bir kap alın. İçine biraz ılık su ve sıvı sabun dökün ( şampuan, bebek sabunu veya el sabunu kullanabilirsiniz). Tabii ki, süngeri iyi durulamazsanız cildi tahriş edebileceğinden bulaşık makinesine atın.

Bu makaleyi de okumaktan keyif alacağınızı düşünüyoruz: Küçük Gözlü İnsanların Düştüğü 5 Makyaj Hatası

2. Süngeri ıslatın

Süngeri kabın içine koyun ve yarım saat bekletin. Bu süre zarfında süngeri birkaç kez sıkın. Kabın, beauty blenderınızı tamamen kaplayacak kadar karışıma sahip olması gerektiğini unutmayın.

Suyun bulanık, bej veya açık kahverengi olduğunu göreceksiniz; süngere batırılan makyaj çıkmaya başlayacağından bu normaldir.

3. Masaj yapın

Beauty blender, sabunlu karışımla temas ettiğinde maksimum değerine kadar genişleyecektir. Bu noktada elinizle sıkmalı ve işlemi birkaç kez tekrarlamalısınız. Ardından, özel bir temizleyici veya bebek şampuanı alın ve bir kısmını doğrudan süngerin üzerine, özellikle lekeli bölgelere dökün.

Parmaklarınızla en az 3 dakika ovalayın. İşi yapmak için sadece parmaklarınızı kullanın, aksi takdirde zarar verebilirsiniz.

beauty blender makyaj süngeri
Bulanıklaşan süngerin uygun şekilde temizlenmesi, ömrünün uzamasına yardımcı olur.

Bu makaleyi de okumaktan keyif alacağınızı düşünüyoruz: Renk Düzeltici Makyaj Nedir ve Nasıl Kullanılır?

4. Süngeri bol su ile yıkayınız

Süngeri ideal olarak ılık olan bir su akıntısının altına koyun. Bu işlem, durulamak ve sabun ve diğer kalıntıları tamamen çıkarmak için idealdir. Musluğun altına birkaç kez hafifçe sıkmayı unutmayın.

5. Temiz olup olmadığını kontrol edin

Bunun için bir kılavuz, durulama sırasında suyun ne kadar net çıktığıdır. Kurutma adımına başlayabilmeniz için suyun temiz çıktığından emin olun. Durum böyle değilse, süngerinizi aşağıda ayrıntıları verilen derinlemesine temizlemeye tabi tutmanızı öneririz.

6. Fazla suyu çıkarın

Bu durumlar için en iyisi mutfak kağıdı veya bu olmazsa temiz bir havludur. Süngeri tamamen havluyla örtmeli ve kağıdın içindeki su kalacak şekilde hafifçe sıkmalısınız.

Son olarak açık havada tamamen kuruyabileceği bir yerde bırakın. Kullanmaya başlamadan önce tamamen kuru olduğundan emin olun.

Beuaty blender nasıl derinlemesine temizlenebilir?

Beauty blender süngerinizin derin bir temizliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyor musunuz? İşte bunu doğru şekilde nasıl yapacağınız. Sadece temel temizlikten sonra hala kirli görünüyorsa yapın.

1. Beauty blender’ı ıslatın

Beauty blender süngerini 1 dakika boyunca ıslatın. Bunu yapmak için musluğun hemen altına yerleştirin ve suyun ılık olduğundan emin olun. Bu şekilde, tam olarak genleşmesi için yeterince su emdiğinden emin olursunuz.

Başka bir yol, yaklaşık 5 dakika boyunca bir ılık su kabına yerleştirmektir. Devam etmeden önce sabunla karıştırmaya veya suyun bulanıklaşmasını beklemeye gerek yoktur.

2. Sıvı sabun uygulayın

Hızlı temizlemede önerilen sabunlardan birini kullanın ve doğrudan süngeri en çok kirlenmiş bölgelerine uygulayın. Bu tür aletleri temizlemek için tasarlanmış ürünlerin piyasada mevcut olduğunu unutmayın.

3. Süngeri ovalayın

Ardından, süngeri ovmak için ellerinizi kullanın. Avucunuzun tam ortasına koyun ve diğer elinizle top yapıyormuş gibi çevirin. Bunu birkaç dakika, hızlı rutinden daha sıkı ve daha güçlü bir şekilde yapın, ancak zarar vermemeye dikkat edin.

Bu kuvvetli masaj süngerin içerdiği makyajın yumuşamasını ve yüzeye çıkmasını sağlayacaktır. Bunun olduğunun bir göstergesi, kullandığınız fondötenin gölgesinde köpüğün ortaya çıkmasıdır.

4. Ovalarken durulayın

Beauty Blender’ı durulamak için musluğun altına koyun, suyun ılık olduğundan emin olun ve avucunuzun içinde masaj yapmaya devam edin. Süngerde sabun kalmayana kadar işlemi tekrarlayın. Birkaç dakika sürebilir, ancak sabunlu kalıntı kalmaması zorunludur.

5. Süngeri inceleyin

Bunun için fıskiyenin altına yerleştirmeli, suyu akıtmalı, sıkmalı ve içinden köpük çıkıp çıkmadığını gözlemlemelisiniz. Su temiz çıkıyorsa sünger temizdir. Ancak su gri veya bej ise işlemi tekrarlayın.

6. Süngeri kurutun

Fazla suyu çıkarmak için güzellik blenderı elinizle sıkın. Ardından temiz bir havlu veya kağıt havluya sarın ve birkaç kez sıkın. Son olarak, tamamen kurumasını bekleyin.

beauty blender kullanan kadın Beauty Blender’ı tekrar kullanmadan önce yıkamak ve kurumaya bırakmak önemlidir.

Beauty blender ısıyla nasıl sterilize edilir?

Bu aleti ısıyla sterilize etmek, temizleme işlemini her hafta yapsanız bile ayda bir yapmanız gereken bir şeydir. İşlevi, yüzeyindeki bakterilerin çoğalmasını azaltmaya yardımcı olmaktır. Bu, özellikle her gün kullananlardansanız atlamamanız gereken bir adımdır.

  1. Bir kaseye yeterince su dökün. Mikrodalgaya uygun bir kasenin yaklaşık 2,5 cm’sini doldurun.
  2. Difüzör süngerini kasenin ortasına yerleştirin ve musluk suyuyla ıslandığından emin olun. Malzemeye zarar vereceğiniz için kuru yerleştirmekten kaçının.
  3. Yüksek güçte, mikrodalgayı kaseyi kapatmadan 30 saniye çalıştırın. Süngerden birkaç tel duman çıktığını veya süngerin biraz genişlediğini fark ederseniz telaşlanmayın, bu normaldir. Beauty Blender’ı herhangi bir nedenle mikrodalgada ısıtırken izlemeyi bırakmayın.
  4. Süre geçtikten sonra süngeri en az iki dakika dinlendirin. Şimdi çıkarın ve bir kağıt havlu veya temiz bir bezin üzerine koyun.
  5. Elinizde tutabileceğiniz bir sıcaklığa ulaştığında, kağıt havluya bastırın. Fazla su alındıktan sonra kurumaya bırakın. İyice kuruduktan sonra kullanabilirsiniz.

Beauty blendera zarar vermeden nasıl temizleyeceğinizi öğrenin

Beauty blenderınızı henüz yıkamamış olabilirsiniz çünkü ona zarar vermekten korkuyorsunuz. Ancak, uzun süre dayanabilmesinin anahtarı olan bazı noktalar vardır; bunlardan biri de temizlik sırasında ılık su kullanmaktır.

Bir de köpürttüğünüzde sıktığınız bir kuvvet var çünkü çok sert olursanız deforme edebilirsiniz. Bu nedenle, bu talimatları takip edin ve onu uzun süre kullanabileceksiniz. Cildinizi Doğal Bir Makyaj İçin Hazırlayın Cildinizi Doğal Bir Makyaj İçin Hazırlayın Doğal bir makyaj görüntüsü elde etmek için yapmanız gerekenler cildinize bakmak ile başlar. Bunun için de bir cilt bakımı rutininiz olmalıdır. Daha fazla oku »

La entrada Beauty Blender veya Makyaj Süngeri Zarar Vermeden Nasıl Temizlenir aparece primero en Sağlığa bir adım.


Kaynak: https://sagligabiradim.com/beauty-blender-makyaj-sungeri-nasil-temizlenir/

Bu içeriği paylaş