Arkadaşlık Uygulamaları Kullanmadan Yeni İnsanlarla Tanışmanın Yolları 2022
  • 18 Ekim 2022
  • 158

Arkadaşlık uygulamaları, özellikle koronavirüs pandemisinin ilk dönemlerinde ilişkiler açısından önemli bir yer tutarken günümüzde tekrar yüz yüze sosyalleşme rahat gerçekleştirilir hale geldi. Ancak bu uygulamalarda mesajlarınıza asla cevap vermeyen ya da bir soruyu cevaplaması dahi günlerce süren kişilerle eşleşmiş olabilirsiniz. Bu da hayal kırıklığı yaratmış ve zaman kaybına neden olmuş olabilir. Arkadaşlık uygulamalarında yeni insanlar aramaktan yorulduysanız, gerçek hayatta insanlarla nasıl tanışabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz.

Arkadaşlık uygulamaları elbette yeni insanlarla tanışmak için harika bir yoldur. Oldukça kullanışlı olan bu uygulamalar, size benzer insanları aramanıza ve onları bulmanıza imkan verebilir. Ancak uygulamalar dışında yeni bir şeyler denemeye hazırsanız, insanlarla gerçek hayatta tanışmayı deneyebilirsiniz.

İnsanlarla yüz yüze tanıştığınızda aranızda bir çekim olup olmadığını daha kolay öğrenebilirsiniz. Ne de olsa fotoğraflar ve mesajlar, aşık olmanız için yeterli olmayacaktır. Üstelik yüz yüze görüştüğünüz zaman karşınızdakinin hareketlerini görebilirsiniz. Örneğin, etrafındaki insanlara nasıl davrandığını, konuştuğu zamanlardaki ses tonunu ve internette konuşurken farkına varmayabileceğiniz daha pek çok şeyi görebilirsiniz.

Yeni İnsanlarla Tanışmanın Yolları

İnternete olmadan yeni insanlarla tanışacak olmak başlarda korkutucu görünebilir. Ancak aşağıda yer alan öneriler, gerçek hayatta yeni insanlarla tanışmanıza yardımcı olacağına emin olabilirsiniz.

Rutininizi biraz da olsa değiştirin

Aynı yerlere tekrar tekrar gidiyorsanız, yeni insanlarla tanışmanız pek olası değildir. Ancak yeni bağlantılar kurmak için farklı bir insan olmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken, konfor alanınızın birazcık dışına çıkmaktır. Bunun için spora giderken farklı bir yol kullanın ya da yakınlardaki yeni bir restoranı ya da kafeyi deneyin. Bu şekilde hem tamamen farklı biri gibi davranmış olmayacak hem de yeni insanlarla karşılaşabileceksiniz.

Yeni insanlarla karşılaşmanın yeni bir yolu olarak programınızda yeni deneyimlere yer verebilirsiniz. Bunun için normalde iki haftada bir ya da ayda bir yapmayacağınız, yeni bir insanla tanışmanıza yardımcı olacak bir aktivite belirleyin. İster okulunuzun mezunlar toplantısına katılın isterseniz de bir festivale. Önemli olan yeni fırsatlara açık olmanızdır.

Yeni insanlarla tanışmaya açık görünün

Yeni insanlarla tanışırken beden dili önemlidir. Örneğin, dışarıda kulaklık takarken diğer insanlarla tanışmaya istekli görünmezsiniz. Ancak çevrenizde olan bitenlerin daha fazla farkında olarak diğer insanlara konuşmaya açık olduğunuzu gösterebilir ve konuşmak isteyeceğiniz insanları fark edebilirsiniz. Pek çok insan kendilerini telefonlarına çok fazla kaptırdıkları için genelde gözlerinin önündeki fırsatları kaçırır.

Kendinizi yeni insanlarla tanışmaya kapalı hale getirmenize neden olan tek şey, kulaklık takmak değildir. Örneğin, bir partide yalnızca arkadaşlarınızla konuşmanız ya da otobüsteyken yalnızca telefonunuza bakmanız, çevrenize onlarla ilgilenmediğiniz mesajını verir. Elbette yürüyüş yaparken sevdiğiniz podcast’leri dinlemek isteyebilirsiniz, ancak zaman zaman etrafınızdakilerin de farkına varmalısınız.

Günlük konuşmalar gerçekleştirin

Tanımadığınız kişilerle hava durumu hakkında sohbet etmek zorunda değilsiniz. Ancak fırsatınız olduğunda sohbet başlatmak adına bunu deneyebilirsiniz. Gittiğiniz her ortamda bağlantı kurmak için fırsat aramak istiyorsanız, insanlarla sürekli olarak sohbet başlatmalısınız. Sohbetleriniz bazen randevuya dönüşebilir, ancak böyle olmak zorunda değildir.

Çok çekici bulduğunuz biriyle konuşmak avuçlarınızın terlemesine neden oluyorsa bir tanıdığınızla pratik yapmayı deneyebilirsiniz. Örneğin, arkadaşınıza onu tanımıyormuş gibi market arabasındaki atıştırmalıklar hakkında yorum yapabilir ya da restoranda hangi yemeği önerdiğini sorabilirsiniz.

Reddedilme korkunuz üzerinde çalışın

Arkadaşlık uygulamasında hiç tanımadığınız biri tarafından reddedilmek, gerçek hayatta görüştüğünüz biri tarafından reddedilmekten daha kolaydır. Bu nedenle yüz yüze görüşmelerin canınızı daha fazla yakabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Aynı şekilde siz de tanıştığınız her insanda aradığınızı bulamayacaksınız. Reddedilme korkusu nedeniyle yüz yüze görüşmelerden kaçınıyorsanız, bu duruma karşı dayanıklılık geliştirmelisiniz.

Örneğin, flört etmeye çalıştığınız biri size geri dönmüyorsa acınızı atıştırmak için kendinizle olumlu konuşma pratiği yapabilirsiniz. “Sonsuza kadar yalnız kalacağım” gibi şeyler düşünmek yerine “En azından denedim ve ne olacağını görmüş oldum. İstediğim gibi birini bulmak için biraz daha çabalamam gerekebilir” gibi şeyler düşünebilirsiniz.

Önemli olan kendinize söylediğiniz kelimeler değil, kendinizi suçlamamanız ve en kötüsünü düşünmemenizdir. Bu sefer işe yaramamış olabilir, ancak bu sizde bir sorun olduğunu ya da gelecekte kimseyle olamayacağınız göstermez.

Eğlenin

Birlikte olabileceğiniz ya da aşık olabileceğiniz birini aramayı bir iş gibi görmeye başlayabilirsiniz. Ancak bunu bir macera olarak düşünmeli ve neden yaptığınızı unutmamalısınız. Dışarı çıkmanızın nedeni zorunluluk değil, sevebileceğiniz birini bulmaktır.

Yeni insanlarla tanışmaya çalışmanın yaşattığı tüm iniş çıkışlar ve ilginç deneyimler sıkıcı olmayacaktır. Bu yüzden sonuca odaklanmak yerine yaşadığınız ana odaklanmalısınız. Yeni insanlar tanımak için dışarı çıkarken eğleneceğinizi düşünmeli ve sürece önem vererek sabit düşüncelere sahip olmamalısınız.

Sonuç olarak reddedilseniz ya da sıkıcı bir randevuda bulunmuş olsanız dahi kaybedecek bir şeyiniz olmayacak. Üstelik bir dahaki sefere arkadaşlarınızla buluştuğunuzda onlara anlatmak ya da ileride hatırlamak için farklı deneyimler yaşamış olacaksınız.

 


Kaynak: https://www.aysetolga.com/arkadaslik-uygulamalari-kullanmadan-yeni-insanlarla-tanismanin-yollari

Bu içeriği paylaş