Anaha veya Kalp Çakrası Nedir? 2022
  • 06 Aralık 2022
  • 150

Anahata Çakra, yedi çakranın en etkili enerji merkezidir. Kutsallığı saf sevgi yoluyla keşfetmek bu dördüncü çakraya ilham verir. Kalp Çakrası, kalbin kanallarını açarak özgürce alıp vermemizi sağlar.

 

Sanskritçe’de  anahata  , “vurulmamış” veya “yenilmemiş” anlamına gelir. Bu, kendini ve başkalarını daha derinden anlamaya izin veren tarafsız ve sonsuz bir sevgiyi ifade eder. Kalp bölgesinde, göğüs kafesinin enerji merkezinde bulunur. Bir kişiyi açık yürekle farklı ilişki deneyimleri seviyeleri üzerine meditasyon yapmaya davet eder.

 

Anahata Çakranın rengi yeşildir. Karşılık gelen eleman, özgürlüğü ve genişlemeyi temsil eden havadır. Bu çakra, sınırsız şefkat geliştiren bir bilinci teşvik eder. Anahata Çakranın mantrası ‘yam’dır. Serbest bırakmak, serbest bırakmak, vermek anlamına gelir.

 

ANAHATA ÇAKRANIN ÖZELLİKLERİ

Havanın Hayat Veren Elementi

Anahata Çakra veya Kalp Çakranın elementi hava veya vayu’dur. Hava, genişleme ve genişlik özgürlüğünü sembolize eder. Sınırlama olmadan vermeye istekli bir kalp.

Vayu, dokunma duyusu ve duygusal duygularla ilgilidir. Kalp açık olduğunda, kişi iyimser, arkadaş canlısı ve kendine inanmak için motive olmuş hisseder. Kalp Çakrası dengelendiğinde tatmin edici ilişkiler kurmak daha kolay hale gelir. Dengeli bir Kalp Çakrası, başkalarına karşı daha şefkatli ve anlayışlı olduğumuz anlamına gelir.

Yeşilin Yenileyici Unsuru 

Anahata Çakra’nın yeşil rengi büyümeyi ve yenilenen sağlıklı ilişkileri temsil eder. Yeşil renk doğa, tazelik ve hassasiyetle ilişkilendirilir. İnsan gözü için şifalı ve dinlendirici bir renktir. Yeşil istikrar ve dayanıklılık önerir. Huzur, sakinlik, denge ve kendinize ve başkalarına karşı şefkat, Kalp Çakrasının temalarıdır.

Bloke Kalp Çakrasının Belirtileri

Kalp Çakrasındaki enerji akışıyla ilgili sorunlar kendimizi yalnız, yalıtılmış ve bağlantı kuramamış hissetmemize neden olabilir. Çünkü yaralandığımızda ve geçmişe takılıp kaldığımızda bu kaygıya yol açar. Bazı insanlar ilişkilerini paylaşmaktan ve güvenmekten korkabilir. Çocukluğumuzda çözülen herhangi bir hayal kırıklığı, bir yetişkin olarak davranışlarımızı etkileyebilir. Aşağıda belirtilen semptomlardan herhangi biri, Kalp Çakrasının yeniden dengelenmesi ve iyileşmesi gerektiğini gösterir.

  • Reddedilme korkusu
  • Bağlı bir ilişkide güven kaybı
  • Sevgi verme ve alma ile ilgili sorunlar
  • Bir ilişkide aşırı bağımlılık
  • önemseyen insanlarla mesafeli davranış
  • Savunmasız hissederken sert ve duygusuz görünüm
  • Kalp çarpıntısı, zayıf kan dolaşımı, kalp ağrısı, angina ve hatta astım gibi problemler gibi fiziksel semptomlar.

 

Kalp Çakrasını nasıl dengeleyebiliriz?

Kalp Çakrası açıldığında, bol miktarda empati, şefkat ve sevgi hissedeceksiniz. Bu sadece başkaları için değil, kendisi için de geçerlidir. Dengeli bir çakra, insanların dış beklentileri karşılamaya çalışmak yerine, oldukları kişi olmalarını sağlar. Açık Kalp Çakrası olan bir kişi kendine güven geliştirir ve başkalarına saygı duyar. İşte Kalp Çakrasının blokajını kaldırmanın bazı yolları.

Kalp Çakrası için Tohum Mantra Meditasyonu

Meditasyon, Kalp Çakrasına uygun enerji akışının yeniden sağlanmasına yardımcı olabilir. Meditasyon, iç huzuru deneyimlemenin yolunu açan son derece kişisel bir deneyimdir. Hayata dengesizlik getiren çeşitli endişeli düşünceleri çözer.

Anahata Çakra ile ilişkili mantra YAM’dır. Kalp Çakra sembolizmi ile tasvir edilen kalbin tohumu veya beej’i olarak kabul edilir. Bu mantrayı zikretmek hem fiziksel hem de ruhsal kalp merkezini iyileştirir. Aynı zamanda kişiyi koşulsuz sevgi ve şefkati deneyimlemeye daha açık hale getirir.

Bağdaş kurarak oturun ve derin nefesler alın. Kalp Çakranıza odaklanın ve YAM’ı değiştirmeye başlayın. Enerjinin vücutta akmasıyla çakranın açıldığını hayal edin. YAM söylemenin titreşimleri, pozitif duyguların taşmasına neden olur.

Kalp Çakrasını Dengelemek için Olumlamalar

Kalp Çakrası ile ilişkili pozitif enerjiyi artırmaya yardımcı olabilir bu olumlama cümleleri.Bir şükran/şükür günlüğü tutmak, şu anın armağanlarını kabul etmeye yardımcı olur.

  • Kendimi derinden ve tamamen seviyorum ve kabul ediyorum.
  • İstenen ve sevilen biriyim.
  • Kalbim aşka açık.
  • kendimi affediyorum.
  • Bir lütuf ve şükran/şükür halinde yaşıyorum.
  • Sevgiye bağlılığın üzerinde değer veririm.
  • Ben aşka değerim.
  • Tüm varlıkları eşit derecede seviyorum.
  • Kendimle ve başkalarıyla uyum içindeyim.

Pranayama – Kalp Çakrası İçin Nefes Egzersizleri

Dördüncü çakra unsuru havadır, bu nedenle nefes çalışması Kalp Çakranızı açmanın bir kapısıdır. Beynin sağ ve sol yarımkürelerini dengelemekle kalmayıp kalbi de açan en faydalı nefes çalışması tekniklerinden biri  Anulom Vilom’dur . Anulom Vilom’u uygulamak sıklıkla hem bedene hem de zihne dinginlik getirir.

Anahata Çakra Enerjisini Dengelemek İçin Yeşil Diyet

Anahata Çakranın baskın rengi yeşildir. İyileştirmeye çalıştığınız çakra ile aynı renkteki yiyecekleri yemek, o bölgenin etrafındaki enerji akışını dengeleyebilir. Dengeyi sağlamaya yardımcı olan besinler ıspanak, lahana, brokoli, matcha, yeşil elma, yeşil çay, salatalık vb. Sağlıklı bir vücut ve zihin için yeşil sebzeler de uzman beslenme uzmanları tarafından önerilmektedir.

Kalp Çakra Dengelemek için Yoga Pozları

 

  1. Ayakta Geriye Eğilme Pozu (Anuvittasana)

  1. Dansçı Pozu (Natarajasana)

  1. Deve Pozu (Ustrasana)

 

  1. Kobra Pozu (Bhujuangasana)

  1. Tekerlek Pozu (Urdhva Dhanurasana)

 

 

  1. Yay Pozu ( Dhanuranasa)

 

 

Çözüm

Kalp Çakrasının enerjisi kişiliğimiz üzerinde derin bir etkiye sahiptir. Kalp Çakramız dengede olduğunda anlamlı ve dengeli bir yaşam elde edilebilir. Dengeli bir Kalp Çakrasını sürdürmek, başkalarıyla güçlü bir ilişki geliştirmeye yardımcı olan Benlik bilgisini getirir.

 

Tüm bunlarla ilgili çok daha detaylı bilgi ve seans bilgisi için benimle irtibata geçebilirsiniz.

 

Sevgi ve Farkındalıkla Kalın…


Kaynak: https://www.aysetolga.com/anaha-veya-kalp-cakrasi-nedir

Bu içeriği paylaş