Ajna veya Üçüncü Göz Çakrası Nedir? 2023
  • 17 Ocak 2023
  • 203

Ajna Çakra olarak da adlandırılan Üçüncü Göz Çakrası, 7 çakradan biridir. Algı, bilinç ve sezgi merkezidir. ‘Agya Çakra’ olarak telaffuz edilir ve asana veya meditasyon uygulamaları sırasında konsantrasyonun odak noktasıdır.

Üçüncü Göz Çakrası, kaşlarınızın arasında, başınızın merkezinde yer alır. İki fiziksel göz geçmişi ve bugünü görürken, üçüncü göz geleceğin iç görüsünü ortaya çıkarır. Bu çakra, içsel görüş aracılığıyla dış dünya ile bağlantı kurar. Üçüncü göze odaklanmak, dünyevi arzuların ve dikkat dağıtıcı şeylerin ötesine geçmemiz için bizi motive eder. Ajna Çakra uyandığında, bilinci arttırır ve daha yüksek bir aleme geçer.

AJNA ÇAKRANIN ÖZELLİKLERİ

Ajna Çakranın Rengi

Ajna Çakra, yedi çakranın altıncı enerji merkezidir. Bu çakranın dengesi düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Konseptini yansıtan renk indigodur. Neredeyse koyu mavi tonlar veya koyu mavi, gece ile ilişkilendirilir. Aynı zamanda İlahi kapıları açar.

İndigo, bilgeliğin ve içsel bilginin rengidir. Vücuttaki beş duyunun tamamına açıklık getirir. İndigo rengi, enerjilerin alt çakralardan daha yüksek ruhsal titreşimlere dönüşümünü teşvik eder.

ÜÇÜNCÜ GÖZ ÇAKRA SEMBOLÜ

Ajna sembolü, iki nilüfer yaprağı arasındaki bir daire içine oturan ters çevrilmiş bir üçgenin üzerine yerleştirilmiş bir OM’dir. Bu sembol, bilgelikle ilişkilendirilen iki öğe içerir: ters üçgen ve lotus çiçeği. Yüce zeka ve ruhsal aydınlanma kavramını güçlü bir şekilde destekler. Enerjiyi evrensel bilgiye yönlendirir ve daha yüksek bilince açılan bir kapıdır.

Ajna Çakra Dengesizliğinin Belirtileri

Maddi şeyler için artan arzu, bizi gerçek Benliğimizden koparır. Sabırsızlık, beklentiler, geçmişin yükleri ve daha birçok olumsuz düşünce görüşümüzü engelleyen şeylerdir. Maneviyattan bu uzaklık sezgilerimizi bulanıklaştırır ve Ajna Çakrayı dengesizleştirir.

Ortaya çıkan diğer yönler kararsızlık, kafa karışıklığı, odak ve amaç eksikliği veya depresyondur. Hedeflerinize ulaşma mücadelesi, kendinden şüphe duyma ve dar görüşlülük ile daha da zorlaşır.

Aşırı aktif bir Ajna Çakra, modern bir yaşam tarzında fiziksel gerçeklik hâkim olduğu için o kadar yaygın değildir. Bununla birlikte, benzersiz koşullarda, aşırı aktif bir Üçüncü Göz Çakrası, ezici duygularla sonuçlanır. Psişik faaliyetler, paranormal deneyimlerin örnekleriyle artar. Bu aynı zamanda halüsinasyonlara ve gerçek dünyadan tamamen kopmaya yol açabilir.

Dengesiz bir üçüncü göz çakrasının fiziksel semptomları, aşağıdaki gibi problemlerle beynin nöronlarını etkiler:

  • Göz problemleri
  • Baş ağrısı
  • Migren
  • Beyin bozuklukları
  • Uykusuzluk hastalığı
  • endokrin dengesizliği
  • Hipofiz ve epifiz bezindeki bozukluklar, hipotalamus

Ajna Çakra Nasıl İyileştirilir?

Çakraları dengelemek sabır ve yüksek düzeyde farkındalık gerektirir. Üçüncü Göz Çakrası ile dengeli bir durum fiziksel ve ruhsal olanı geliştirir. İç bilgeliği dinlemek daha kolay olduğu için sezgi güçlenir. Hayatta doğru kararlar almak için mantığa olduğu kadar duygulara da aynı derecede önem verilir.

Aşırı aktif Ajna Çakrası olan bir kişi doğa ile daha fazla zaman geçirmelidir. Zihnin ezici enerjilerini yatıştırır. Dünyaya bağlanmak, insanoğlundaki temel topraklanmışlık içgüdüsünü harekete geçirir. Aynı şekilde, az aktif olan Ajna Çakra, huzurlu bir alanda meditasyon yaparak odaklanabilir. Enerjileri kanalize etmek, pratikle gelişen bir beceridir. Bir düşünce kalıpları günlüğü tutmak da farkındalığı artırmak için iyi bir alışkanlıktır.

AJNA ÇAKRAYI UYARMAK İÇİN YOGA TEKNİKLERİ

Üçüncü Göz Çakrasını açarak içsel farkındalığı geliştirmek yaşamı dönüştürür. Fiziksel olmaktan çok ruhsal bir uygulamadır. Bu yoga asanalarını uygularken tam bir odaklanma, Üçüncü Göz Çakrasının enerjisini harekete geçirir ve güçlü bir sezgisel kalite geliştirir.

Amuda || Shirshasana 

Ajna Çakrayı etkinleştirmenin en iyi yolu Baş Desteğidir. Bu asanayı günlük olarak uygulamak, gelişmiş beyin fonksiyonu ve kafadaki tüm duyu organları için faydalıdır. Bu asana tüm vücut sistemlerini uyarır ve düzenler. Ayrıca menopoz sorunlarına karşı da yardımcı olur.

NEFES VE AJNA ÇAKRA

Ajna Çakrayı harekete geçirmenin en basit ve etkili yolu bilinçli nefes almaktır. Omurganız uzamış olarak rahat bir meditatif pozda oturun. Gözlerinizi kapatın ve tüm enerjinizi üçüncü gözünüze odaklayın. Nefes alırken dikkatinizi nefes almaya verin ve Üçüncü Göz Çakranıza pozitif bir ışık girdiğini hayal edin. Aynı şekilde nefes verirken tüm olumsuz düşünceleri üzerinizden uzaklaştırın ve tüm vücudunuzun gevşemesine izin verin. Bu işleme 5 ila 10 dakika kadar devam edin.

TOHUM MANTRA SÖYLEMESİ

Ajna Çakrayı aktive etmenin başka bir yolu da çakranın konumuna konsantre olmak ve Om tohum mantrasını söylemektir. Omurga uzatılmış olarak rahat bir meditatif duruşta oturun. Zihninizden Beeja mantrası ‘Om’u tam farkındalıkla yavaşça söyleyin. Rahat olduğunuz sürece çakra üzerinde ilahi söylemeye ve konsantre olmaya devam edin. Mantrayı 5 dakikadan 15 dakikaya kadar tekrarlayabilirsiniz.

ÜÇÜNCÜ GÖZ ÇAKRASI İÇİN OLUMLAMALAR

  • Düşüncelerimde netlik var.
  • Ego, düşüncelerimi gölgelemez.
  • İç bilgeliğime açığım.
  • Vizyonumu ortaya koyabilirim.

Çözüm

Üçüncü Göz Çakrasının güçleri üstün bilgi ve bilgelik ile aşılanmıştır. Ajna Çakra fiziksel ve ruhsal nitelikleri dengeler, beden ve zihne uyum getirir. Ajna Çakranızla bağlantı kurmak günlük olarak uygulanabilir. Ajna Çakrayı uyandırmak hayata yeni fırsatlar, huzur ve doyum getirir.

Çok daha detaylı ve kişisel bilgi almak için benimle irtibata geçebilirsiniz.

Sevgi ve farkındalıkla kalın.


Kaynak: https://www.aysetolga.com/ajna-veya-ucuncu-goz-cakrasi-nedir

Bu içeriği paylaş