2023’de Hangi Döngü Yılındasın? 2022
  • 23 Aralık 2022
  • 173

Hayatımız, geleceğimizi farkındalıkla yaşayıp, değiştirmemize yardımcı olabilecek 9 yıllık döngüler şeklinde ilerler.

Evrenimiz gizemli ve sistematik şekillerde çalışır, ancak onun her zaman kusursuz bir sistemi vardır ve döngüsel olarak hareket eder. Gündüz-gece döngülerimiz, mevsimsel döngülerimiz ve yaşamımızın döngüleri olduğu gibi tüm galaksinin de kendi içinde devam eden bir döngüsü vardır.

Tüm bu sistemsel döngüler içinde insan hayatı da 9’lu döngüler şeklinde ilerler. İşte numeroloji bu döngü yıllarını hesaplayıp sizin bu yıllarda nasıl adımlar atıp nasıl ilerleyeceğinizi ya da nasıl tedbirler alıp o yılı daha kolay atlatabileceğinize dair bir farkındalık yaratır.

Her bir yıl bir çakraya denk geldiği için o çakranın konuları ön plana çıkar ve kişi buna göre önlem alır bir takım şeyleri yapar ya da yapmaz tabi burada yine seçim sizin.

Bulunduğunuz döngü yılının çakrasına uyumlanmak o yılı konfor haline getirir.

Kişisel Yıl Numaranızı Nasıl Bulursunuz?

İçinde bulunduğunuz yılı hesaplamak için, doğum gününüzün ve doğduğunuz ayın tüm tek rakamlarını mevcut takvim yılının rakamlarıyla toplayın. Birinin doğum günü 6 Şubat ise ve 2023 yılını hesaplıyorsa, hesaplama şu şekilde olacaktır: 6+2+2+0+2+3= 15

Bulduğumuz sayıyı tek haneye gelene kadar kendi içinde toplayıp sadeleştiriyoruz.

1+5=6

Yani bu, hesaplayan kişinin 2023 yılında 6. döngü yılında olacağı anlamına gelir. Her kişisel yıl kişinin doğum günüyle başlar ve biter. Yani burada dikkat edilmesi gereken şey döngü yılının doğum tarihinden itibaren değiştiğidir. 06.02.2023 yılında başlayacak olan 6. Döngü yılı 06.02.2024 yılında bitecek ve 7. döngü yılı başlayacaktır.

  1. Yıl: Başlangıç ve Adım Atma

Bu yıl sizin için köklenme yani bireyselleşme ve bağımsızlık yılı. Mutlaka yeni bir başlangıç yapılması gereken bir yıl. 1 yılında atılan tohumlar diğer yıllarda büyür. Hayatınla ilgili yapmak istediğin değişiklikleri bu yıl yapabilirsin. Boş geçirilmemesi gereken bir yıldır. İleriki 9 yılda hayatında neler olsun istiyorsan bu yıl bir başlangıç yapmalısın ve adım atmalısın. Bu yıl sizden “karar aldım” ve “bunu ben yaptım” dediğinizi duymalıyız.

1 aynı zamanda 1. Çakradır. Bağımlılıkların çoğu 1. Çakra tarafından yönetilir bu yüzden bağımlılıklardan kurtulmak için muazzam bir yıldır.

  1. Yıl: Büyütme

Bu yıl sizin için uyumlanma ve başkalarının duygu ve düşüncelerine gereken önemi verme zamanı. Barış sağlamak üzere arabuluculuk ve uzlaştırıcılık sergilemelisiniz. Geçen yıl ektiğiniz tohumları özenle besleyip büyütmelisiniz. Bu yıl herhangi bir şeyin yetişmesine büyümesine ve gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. Empati kurmaya açık bir yıldır. Empati kurmalı karşı tarafın duygu ve düşüncelerini anlamalı ve çözüm odaklı hareket etmeli ama içselleştirilmemelidir. Bu yıl aynı zamanda romantik bağlar kurmak için iyi bir zamandır.

2 yılı aynı zamanda 2.çakradır. Su elementini temsil eder bol bol su ile haşır neşir olabilirsiniz.

  1. Yıl: Çok Çalışma

İlham yılı, ilhamını arttır. İnsanı yoran bir yıldasınız. Hareketli bir yıl sizin için. Üçüncü yıl ile işler hızlanmaya başlar. Hayat dolu olacaksınız ve yaratıcı enerjiniz sizi birden fazla projeye çekecektir. Bu yıl sanatsal ve artistik yollarla kendini ifade etme yöntemlerini kullanmayı öğrenme yılınız. Şimdi sahnede olma zamanı. Bu yıl eğlenceli taraflarınız bastırmamalı ve bu yol ile insanlarla iletişim içinde olmalısınız. 3 yılında, ego, disiplin, bireysel ifade ve katılık vardır. İfade etmek ile konuşmayı karıştırmamak gerekir.

  1. Yıl: Sadeleşme

Sadeleşme yılı ve fazlalıklardan kurtulma yılıdır. Sadeleş kalbine dön. Sabırlı olmayı öğren. 4 yılında hiç aklınızda olmayan yeni başladığınız şeyler 2 yıl içinde bitebilir.  Dördüncü yılda gerçek ilerlemeyi fark etmeye başlarız. Bu, yeni beceriler geliştirme, daha sorumlu olma ve işleri düzene koyma zamanıdır. 4 yılı sabır ve teslimiyet yılıdır. Sabretmeyi öğrenmeli, kabule geçip teslimiyet içinde olmalısın. Bu yıl öğreneceğiniz ve sizi muhteşem rahatlatacak bir diğer durum; DÜZEN.

4 dünyayı temsil eder ve dünyaya uyumlanma topraklanma yılıdır. Dünyada kendinizi bir yere ait hissetmiyorsanız 4.çakranız dengede çalışmıyor olabilir. Yapmanız gereken şey öncelikle bol bol topraklanmak.

  1. Yıl: Değişim Zamanı

9 yıllık döngünün 5. yılı asi enerjiyle doludur. 4.döngü yılının tam tersidir, hareket enerjisi taşır. Göz önünde olma ve tanınma yılı. Dışarı çıkma enerjisidir. Bol bol gezmeli yeni yerler görmeli ve yeni insanlarla tanışmalısınız. Ruhunu özgürleştir. Bu yüzden 5 yılında eğitim almak ve seyahatler yapmak uygundur. Başka ülkelere gitmeniz, taşınmanız, seyahat etmeniz mümkün. Eğitim alma ve yenilenmelerle dolu bir yıl.

5.çakrayı temsil eder. Boğaz çakrasıdır. İletişim ön plana çıkar ve dikkat etmek gerekir.

  1. Yıl: Sevgi ve Dengelenme

Bu yıl aile hayatı ile ilgili sorumluluk alma ve sevgi anlayışınızı daha da derinleştirme zamanı. Koşulsuz sevgiyi öğrenme zamanıEvde daha çok zaman geçirmeye müzik ve dekorasyonla uğraşmaya vakit ayırabilirsiniz. Dış görünüşünüzde, yaşadığınız veya çalıştığınız yerde estetik düzenlemelere ve tadilatlara girişmek isteyebilirsiniz. Sorumluluklarınızın gereğini yerine getirirken titiz olun, akrabalık ve dostluk bağlarınızı kuvvetlendirin. Aşka ve sevgiye, evliliğe ve yuvanıza odaklanmak ve emek vermek için uygun bir dönemdesiniz. Mükemmeliyetçiliği ve kontrolcülüğü bırakıp ağacınızın meyvelerini paylaşarak bu yılın tadına varın.

 

  1. Yıl: İç gözlem

Kendimize odaklanmak için iç gözlem yapmalıyız. Siz kendinize odaklandıkça tüm dış konular kenara gidecektir. Bu yıl çoğunlukla kişisel gelişim içindir. Maneviyat yılıdır. 7 döngü yılı ruhsallığın ön planda ve etkili olacağı bir yıldır. Yalnız kalmanız varoluşu sorgulamanız ve bu yönde kitaplar okumanız veya bu tarz yayınları takip etmeniz gerekebilir. Bu yıl bol bol okumak size iyi gelebilir. Uyanış için uygun bir yıldır. Bu evreni ve kendinizi tanıma sürecidir 7 döngü yılı.

Teslim ol, kabule geç, akışta ol.

  1. Yıl: Güç, iktidar, para

Güç, iktidar ve para yılıdır. Pozitifinde kazançların arttığı bir yıldır. Bolluk ve bereket artar.

Geçtiğimiz 7 yıl boyunca sıkı çalıştıktan sonra sonunda ödülünüzü alacaksınız. Bu genellikle kariyeriniz, işiniz ve kişisel finansınız için en iyi yıldır. Size açılan birçok kazançlı teklif ve pozisyon ile kariyeriniz açısından zirveye ulaşacaksınız.  Maddiyatı kontrol etme ve yatırım yılıdır. Parayla ilgili dengenin çok iyi kontrol edilmesi gereken bir yıldır. Parayla alakalı bir şeylere başlamak için uygun bir yıl olup, kenara para koyma, çoğaltma ve yönetme zamanıdır.

Sadece para ile değil ruhsal ve maneviyattaki bolluk ve bereketi de temsil eder 8 döngü yılı. Tasavvufta, Budizm ve sufilik’te de dediği gibi “bolluk ve bereket sadece maddiyatla olmaz.”

  1. Yıl: Tamamlanma, dinlenme

9 döngü yılı geride bıraktığınız sekiz yılı muhasebe etme yılıdır.
Geçirdiğin sekiz yıllık döngülerde, neyi yaptım, neyi yapamadım, neyin üstünü örttüm bunların farkına varıp açığa çıkarmalı ve çözüm odaklı olmalısın. Çünkü 9’dan tekrar 1’e döneceksin. Eğer yarım kalan işlerini bırakıp dönersen onlar daha büyük bir külfetle karşına çıkabilir.

Şifa ile felsefe ile ve evrensel yasalarla uyumlanacağınız bir yıldır.  Şifacılık alanını ortaya çıkarma yılı. Bırakın içinizdeki bilge ve şifacı çocuk ortaya çıksın.

Üstünü kapatma değil kabul etme, çözme, uyumlanma ve sonuca kavuşturma yılı.

Yüzleş, kabul et. Çözüm bul, uyumlan.

Sevgide kalın.

Ali Cihan


Kaynak: https://www.aysetolga.com/2023de-hangi-dongu-yilindasin

Bu içeriği paylaş